صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با آنا:

انزوای آمریکا در جمع همسایگان، دستاورد سفر «رئیسی» به آمریکای لاتین است

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سفر رئیسی به آمریکای لاتین گفت: کشور‌هایی که از لحاظ جغرافیایی نزدیک آمریکا قرار دارند، به سمت شرق و ایران گرایش پیدا می‌کنند و این، به انزوای بیشتر آمریکا در مجاورت مرز‌های خود و همچنین جهان کمک خواهد کرد.
کد خبر : 852167

«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص اهمیت سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان به آمریکای لاتین، گفت: سفر قریب الوقوع رئیس جمهور ایران به کشور‌های آمریکای لاتین در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم برای حضور فیزیکی و معنوی در این قاره مهم در آمریکای لاتین انجام شد.

وی افزود: در این سفر به طور طبیعی، رئیس جمهوری ایران و هیئت همراه تلاش خواهند کرد تا قرارداد‌های مهم تبادل اقتصادی و تجاری بین ایران و برخی کشور‌های آمریکای لاتین امضا شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: این موضوع نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران توانسته در حیاط خلوت آمریکا، نفوذ معنوی و حضوری فیزیکی داشته باشد، به همین دلیل با توجه به اینکه سیاست‌های دولت سیزدهم در منطقه تاثیرات خود را بر همگرایی منطقه گذاشته و موجب ثبات و استقلال منطقه شده است، رئیس‌جمهور  ایران در صدد است که در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم مناسبات خود را با کشور‌های آمریکای لاتین هم تقویت کند.

هانی‌زاده تاکید کرد: این تقویت مناسبات بین ایران و کشور‌های آمریکای لاتین موجب خواهد شد که آمریکا در نزدیکی به مرز‌های خود دچار انزوا شود. کشور‌هایی که از لحاظ جغرافیایی نزدیک آمریکا قرار دارند، به سمت شرق و ایران گرایش پیدا می‌کنند و این، به انزوای بیشتر آمریکا در جهان کمک خواهد کرد.

وی در خصوص سفر‌های رئیس جمهور که در قالب دکترین همسایگی و همگرایی صورت گرفته است، گفت: طبیعی است که مناسبات ایران و کشور‌های عرب منطقه کمک کرده که همگرایی بیشتری در منطقه ایجاد شود.  این همگرایی به کاهش تنش‌ها، انزوای بیشتر رژیم صهیونیستی کمک کرده و همچنین هژمونی آمریکا در منطقه را کاهش داده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه همگرایی منطقه‌ای دولت سیزدهم کاملا موفقیت‌آمیز بوده و اثرات آن اخیراً مشاهده شد، تاکید کرد: یکی از تاثیرات آن، مسئله شکل‌گیری ائتلاف دریایی مشترک بین ایران، عربستان، امارات و پادشاهی عمان است که در آینده برای بومی سازی امنیت خلیج فارس بسیار مهم خواهد بود و همین نگاه هم در آینده، برای کشور‌های آمریکای لاتین متصور است.

هانی زاده با بیان اینکه همکاری با این‌کشور‌ها در ادوار گذشته مغفول مانده است، گفت: دولت سیزدهم به دنبال گسترش مناسبات تجاری، سیاسی و همچنین نظامی خود با کشور‌های آمریکای لاتین است.

وی با بیان اینکه سفر اخیر دو ناو جنگی ایران به نام «دنا» و «مکران» به کشور‌های مختلف قاره آمریکا، نشان داد که اقتدار جمهوری اسلامی ایران در حوزه دریا نوردی بسیار بالاست، تاکید کرد: همچنین باید در زمینه سیاسی و تبادل تجاری، این مناسبات هم گسترش پیدا کند که این به نفع صلح و ثبات جهان خواهد بود.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: ایران به لحاظ اقتصادی می‌تواند سطح درآمد ملی خود را از رهگذر صادرات کالا‌های ایرانی به کشور‌های آمریکای لاتین تقویت کند.

هانی زاده در خصوص همکاری ایران با کشور ونزوئلا در حوزه دانش بنیان‌ها، اظهار کرد: با توجه به تجربه ایران در حوزه‌های مختلف فناوری، نانو تکنولوژی، پزشکی، کشاورزی، همکاری‌های دریایی و زمینی در حوزه نفت و گاز، کشور‌های آمریکای لاتین به این نتیجه رسیدند که ایران کشور قدرتمندی به لحاظ فناوری‌های بالای دریانوردی، حفاری و تکنولوژی است و می‌توانند از ظرفیت ایران برای ارتقاء فناوری‌های مختلف خود استفاده کنند.

وی تصریح کرد: به همین دلیل اشتیاق بسیار بالایی نزد کشور‌های آمریکایی لاتین برای برقراری رابطه با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل  تاکید کرد: ایران در حوزه تکنولوژی و دانش بنیان‌ها بسیار پیشرفت کرده است و هر روز اختراعات و اکتشافاتی که ایران در این حوزه داشته است جایگاه ایران را در این حوزه را به شدت ارتقا داده است.

هانی زاده گفت: به همین دلیل کشور‌های آمریکای لاتین دنبال این هستند که از این فناوری روز و پیچیده‌ای که در ایران وجود دارد، استفاده کنند. به همین خاطر، سفر رئیس جمهور ایران در حقیقت می‌تواند به اینکه این فناوری‌ها سریعاً به کشور‌های آمریکای لاتین منتقل شود، کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر