صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲

طاق‌بستان کرمانشاه میزبان آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی

آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی و تجلیل از هنرمندان و صنعتگران استان کرمانشاه در محوطه تاریخی فرهنگی طاق‌بستان برگزار شد.
کد خبر : 851941

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان و پیشکسوتان صنایع‌دستی استان کرمانشاه، آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی و تجلیل از هنرمندان و صنعتگران در مجموعه تاریخی فرهنگی طاق‌بستان برگزار شد.
 
** از ظرفیت‌های صنایع‌دستی استفاده نمی‌شود

عبد الوحید محمدی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما چون از ظرفیت صنایع‌دستی استفاده نمی‌شود شاید آن را یکی از کم ارزش ترین کارها بدانیم.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه، افزود: صنایع‌دستی به عنوان یک علم پایه ارزش‌گذاری نشده بنابراین استفاده‌ای را که باید از آن نبرده‌ایم. ‏

او نیازسنجی را لازمه صنایع‌دستی عنوان کرد و گفت: باید بازار و نیاز آن را شناخت مثل کاری که در زمان صفوی درباره ابریشم انجام شد.

محمدی تصریح کرد: تولیدکنندگان باید نیاز بازار و به روز رسانی آن و بسته‌بندی مناسب را مد نظر داشته باشند باید ببینند کشور عراق که همسایه ماست و حتی دیگر شهرهای کشورمان چه سلیقه‌ای دارند، کالایی که تولید می‌شود باید مطابق با سلیقه مصرف کننده و با بسته‌بندی مناسب که نیازمند حمایت دولتی است و متاسفانه یکی از نقاط ضعف ما محسوب می‌شود.

او با تاکید بر شناسایی زنجیر‌ه‌های ارزش صنایع دستی در استان گفت: مشکل تولیدکنندگان ما این است که یک یا دو حلقه از زنجیره تولید در استان وجود ندارد، نیازها باید در استان احصا شود و با ایجاد حلقه‌ها هزینه تولید را برای تولید کننده کاهش دهیم. این وظیفه ماست و ما باید تسهیلات را به آن سو هدایت کنیم.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به مذاکرات انجام شده با استانداران عراق و انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی درباره برپایی نمایشگاه‌ها و صادرات بر حل موانع پیش رو با توافقات ایجاد شده تاکید کرد.

او اظهار کرد: کرمانشاه علاوه بر مرکزیت غرب کشور، پایتخت فرهنگی شهرهای کردنشین محسوب می‌شود و تمامی مناطق کردنشین در هرجا کرمانشاه را می‌شناسند.

محمدی در پایان با تاکید بر مردمی سازی در همه عرصه‌ها یادآور شد: در هیچ جایی از تاریخ جمهوری اسلامی نیست که مردم ما ورود کرده باشند و ما شکست خورده باشیم.

** رشته‌های منسوخ صنایع‌دستی کرمانشاه احیا می‌شوند

در بخش دیگری از این مراسم داریوش فرمانی سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه با اشاره به بازگشت سابقه صنایع‌دستی به اولین دست سازه‌های بشر در کشور ، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی در کشور ما قدیمی‌ترین دست سازه‌های بشری مربوط به دوران پارینه سنگی است که در استان ما مربوط به تبر سنگی است که در اطراف روستای گاکیه کرمانشاه پیدا شده است.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه نیاز بشر در دوره نوسنگی را باعث ایجاد اولین دست سازه‌های بشر در هشت هزار سال پیش عنوان کرد و گفت: تمامی مفاهیم سنتی، باورها، اعتقادات و آیین گذشتگان از این طریق به ما منتقل شده است.

به گفته فرمانی صنعتگران به عنوان وارثان این هنرمندان چندین هزار ساله علاوه بر کار اقتصادی یک وظیفه مهم فرهنگی نیز دارند که چون نیاکان خود باید باورها و ارزشهای معنوی را از طریق دست سازه‌های خود به ملت‌های گوناگون و نسل جوان منتقل کنند.

 او صنایع‌دستی را از نظر اقتصادی با اهمیت برشمرد و گفت: صنایع‌دستی تنها صنعتی است که با سرمایه گذاری اندک اشتغال‌زایی بالایی دارد و مواد خام و اولیه آن به آسانی در دسترس قرار می‌گیرد، ضمنا صنایع‌دستی خود زمینه‌ای برای توسعه گردشگری در هر مکانی فراهم می‌کند.

فرمانی آموزش را به عنوان اولین برنامه معاونت صنایع‌دستی معرفی کرد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در صددیم  تعدادی از رشته های منسوخ صنایع‌دستی را احیا کنیم که بتوانیم این هنر صنعت‌ها را به نسل‌های بعد نیز منتقل کنیم بنابراین در اکثر شهرستان‌ها اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی در حوزه صنایع‌دستی نموده و در بحث ترویج، نوآوری، دسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی و کاربردی کردن آن‌ها و تولید طبق سلیقه مشتریان امروز برنامه‌هایی را دنبال می‌کنیم.

او افزود: موضوع دیگر بحث بازارچه‌های صنایع‌دستی است که با همکاری ارگان‌هایی چون شهرداری و شورای شهر در صدد ایجاد بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی در ورودی شهرها هستیم که خوشبختانه در برخی شهرستان‌ها این کار انجام شده است، اما هدف اصلی ما این است این بازارچه‌ها را با حفظ اصالت‌های معماری ایرانی و ارزش‌های اسلامی ایجاد کنیم.

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه در خاتمه برگزاری نمایشگاه‌های فصلی و دائمی در اقلیم کردستان عراق و نواحی جنوبی عرب نشین این کشور را به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های اصلی اداره‌کل میراث‌فرهنگی عنوان کرد و گفت: این فرصت را ایجاد می‌کنیم که در بحث فروش و بازاریابی محصولات صنایع‌دستی کمکی به صنعتگران کرده باشیم.

** کرمانشاه مهد هنر و فرهنگ است

در ادامه علیرضا شهرستانی رئیس دفتر امام جمعه کرمانشاه، این شهر را مهد هنر دانست و گفت: هر کوی و برزن کرمانشاه را اگر شما سر بزنید صنعتگری، نگارگری، تصویرگری و قافیه پردازی در آنجا می بینید، کرمانشاه شهر شعر و شور و شیدایی است از اورامانات گرفته تا بیستون و کنگاور و هرسین هرجای کرمانشاه اگر قدم بگذارید صدای دست صنعتگرش را می‌شنوید حال از چوب باشد یا بر ورق قلم زند.

او با اشاره به سردار مشروطه یارمحمدخان کرمانشاهی گفت: می‌دانستید ستارخان و باقرخان قیامشان را مدیون تدبیر و شمشیر یارمحمدخان کرمانشاهی بودند. نجم صاحب علم و حکمت، دردانه دوران، فرزانه زمان که کلک قلمش از شیدایان هنر دل میبرد حضرت آیت الله نجومی ازاین دیار است.

شهرستانی با اشاره به فراموشی هنرمندان گفت: هنرمندان تا زنده‌اند از آنها تجلیل کنید به راستی رسم بدی است که برای مردگان تاج گل می‌بریم و فاتحه زندگان را می خوانیم دیگران از هیچ همه چیز می‌سازند و ما همه چیزمان را هیچ می‌پنداریم، چه بسیارصنعتگران هنرمندی که در گوشه گوشه کرمانشاه نیازمند کمی توجه هستند که بتوانند هنر خود را به جهانیان نشان دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر