صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

توسعه روابط با آمریکای لاتین راهگشای دیپلماسی سیاسی و اقتصادی ایران

کارشناس مسائل بین‌الملل با توجه به سفر رئیس جمهور کشورمان به آمریکای لاتین از اهمیت این منطقه در پیشبرد دیپلماسی جهانی ایران گفت و ابراز امیدواری کرد که دستاورد این سفر حذف دلار از برخی مبادلات مالی ایران باشد.
کد خبر : 851915

«میرقاسم مومنی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص اهمیت سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به آمریکای لاتین، گفت: آمریکای لاتین یکی از مناطق مهمی است که جمهوری اسلامی ایران همیشه آن را در سیاست خارجی خود مورد توجه قرار داده است.

وی افزود: آمریکای لاتین با توجه به وضعیت آب و هوایی، تولید و نیاز‌های کشاورزی که ما از آنجا تامین می‌کنیم بسیار مهم است و به عبارت دیگر یک پشتوانه حمایتی کشاورزی از نیاز‌های داخل کشور محسوب می‌شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: با توجه به تحولات اخیری که در سیاست خارجی کشور‌های لاتین به خصوص برزیل و آرژانتین شاهذد هستیم و همچنین سابقه تاریخی ایران با کشور‌های لاتین، این مسئله حائز اهمیت است که توسعه روابط ما با این کشور‌ها در شرایط فعلی، می‌تواند راهگشای دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشورمان در عرصه‌های جهانی و منطقه‌ای باشد.

مومنی گفت: به همین جهت این سفر با توجه به زمانی که دارد انجام می‌شود بسیار با اهمیت است و می‌تواند نتایجی مثل حذف دلار از معادلات مبادلاتی را به دنبال داشته باشد. در حال حاضر یکی از مشکلات ما در تجارت خارجی مسئله دلار و یورو است که به دلیل تحریم‌ها ما نمی‌توانیم در بانک‌های جهانی از آن استفاده کنیم.

وی در خصوص سفر‌های رئیس جمهور که در قالب دکترین همسایگی و همگرایی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: در خصوص روابط ایران و کشور‌های لاتین، این مسئله را باید در نظر داشته باشیم که ما با کشور‌های آمریکای لاتین همسایه نیستیم، اما از نظر گرایش‌های سیاسی، اقتصادی و نیاز‌های متقابل، جزء کشور‌هایی هستند که ما می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: متاسفانه ما به دلیل دوری مسافت با آمریکای لاتین و طولانی بودن مسیر، نتوانسته‌ایم سرمایه‌گذاری طولانی مدتی را انجام دهیم و این معضلی برای تجارت ما با آمریکای لاتین است.

مومنی گفت: آمریکای لاتین پتانسیل زیادی برای تجارت استراتژیک دارد و نگاه ما به آمریکای لاتین باید یک نگاه بلند مدت باشد.

وی با بیان اینکه چینی‌ها از سال‌ها قبل در آمریکای لاتین سرمایه‌گذاری کردند و بخشی از نیاز‌های کشورشان را در عرصه کشاورزی از آمریکای لاتین تامین می‌کنند، افزود: اما ما نتوانستیم این کار را عملیاتی کنیم.

کارشناس مسائل بین الملل در خصوص همکاری ایران با کشور ونزوئلا در حوزه دانش بنیان‌ها گفت: کشور ونزوئلا، دارای پتانسیل‌های مختلف اقتصادی به خصوص کشاورزی، نفت و گاز است. با توجه به هوایی که این کشور دارد، ما می‌توانیم از آن استفاده‌های زیادی کنیم.

مومنی با اشاره به موانع موجود بر سر راه مبادلات تجاری این دو کشور، بیان کرد: مسئله‌ای که وجود دارد این است که مسافت ما با این کشور طولانی است و نکته بعدی موضوع زبان اسپانیایی و در آخر عدم آشنایی تُجار ایرانی با وضعیت تجارت در کشور ونزوئلا یا عدم آشنایی تُجار ونزوئلایی با وضعیت تجارت در ایران است.

وی تصریح کرد: ما متاسفانه نتوانستیم این عوامل را به یکدیگر نزدیک کنیم و یک کمیسیون مشترک تشکیل دهیم یا با دادن تسهیلات، کشاورزان، تجار و بازرگانان را کنار یکدیگر جمع و مشکلاتی از قبیل حمل و نقل هوایی و دریایی را حل کنیم. برای حل این مسائل باید سرمایه گذاری بلند مدت صورت گیرد.

کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: ایران کشوری است که توانسته به تکنولوژی‌های روز جهانی در قالب طرح‌های توسعه‌ ای خود، دست پیدا کند و این فرصتی بود تا بتواند تکنولوژی یا برخی علم و فنون را بومی سازی کند و از آن در جهت درآمدزایی استفاده کند.

وی با بیان اینکه وقتی تکنولوژی تولید کنیم، تبدیل به ارزآوری می‌شود، افزود: یعنی کشور‌ها سعی می‌کنند با سرمایه‌گذاری در کشور، ضمن توسعه تکنولوژی بتوانند ارز آوری هم کنند.

کارشناس مسائل بین الملل در این راستا تاکید کرد: ایران سعی می‌کند با استفاده از توانمندی‌های تکنولوژی در عرصه‌های مختلف، ارز آوری کند. در حال حاضر اگر بتوانیم در بحث صادرات تکنولوژی، نیروی متخصص هم اعزام کنیم، اتفاقات مهمی رخ می‌دهد.

مومنی در پایان تاکید کرد: صادرات تکنولوژی ایران و نیرو‌های مازاد متخصص کشورمان، فرصتی است که می‌توانند به عنوان سفیران رسمی و کارگران متخصص عمل کنند تا بتوانند گام‌هایی در جهت منافع ملی کشورمان بردارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر