صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

روایت قهرمان سابق جهان از ساخت‌وساز بی‌نظیر کشتی تا نظر جالب در مورد جام تختی

مدیرفنی کشتی آزاد تهران تاکید کرد که ساخت‌وساز بی‌نظیری در کشتی اتفاق افتاده، اما اگر قرار باشد در آسیا سوم شویم، مناسب‌تر است که فدراسیون ما باز هم به روال گذشته که تنها دو اتاق داشت، برگردد.
کد خبر : 851825

اکبر فلاح در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با اینکه تاکنون از چهار مرحله از چرخه داخلی انتخابی تیم ملی آزاد، ۷ ملی‌پوش انتخاب شده و در سه وزن نیز قرار است عملکرد نفرات در تورنمنت مجارستان تعیین‌کننده باشد، اظهار داشت: من زیاد از این چرخه سر در نمی‌آورم، به‌هرحال نظر سرمربی و یا فدراسیون هست، حتماً این ۷ نفر که انتخاب شدند از چرخه با موفقیت عبور کردند و برای سه وزن دیگر هم رقابت انتخابی گذاشتند. من به این ایرادی نمی‌گیرم، چیزی که از نظر من ایراد هست، روالی است که برای مسابقات قهرمان کشوری در نظر گرفته شده، رقابت‌هایی که در همۀ رده‌های سنی برگزار می‌شود، اما این چیزی که اکنون می‌بینیم، دیگر اسمش قهرمان کشوری نیست، بلکه انتخابی تیم ملی است. درعین‌حال انتخابی تیم ملی هم نیست، چون شکل مسابقه‌ای که انتخابی است، باید به گونه دیگری باشد.

**مسابقه‌ای با این همه سهمیه، قهرمانی کشوری نیست

وی ادامه داد: در مسابقات قهرمان کشوری، همان‌طور که از اسمش پیداست، به هر استان باید یک سهمیه بدهند، اما چون جنبۀ انتخابی پیدا کرده، کلی سهمیۀ اضافه داده می‌شود. درحالی‌که، تهران و مازندران باید فقط سهمیه داشته باشند، چون نتیجۀ تیمی و استانی اهمیت دارد، اما وقتی سهمیۀ زیادی می‌دهند، دیگر قهرمان کشوری از حالت خودش درنمی‌آید. بعد می‌بینی نفر اول یک استان، سوم هم نمی‌شود و نفر اوت‌شده، اینجا قهرمان می‌شود. دوست دارم سال دیگر مسابقات قهرمان کشوری شکل سابق را داشته باشد و هر استان یک نماینده بیشتر در این رقابت‌ها نداشته باشد. انتخابی تیم ملی هم به جای خودش باشد.

**مرحله نهایی انتخابی تیم ملی به جای ۲ نفر، با حضور ۱۶ نفر برگزار شود

قهرمان پیشین کشتی جهان با اشاره به اینکه در مسابقات انتخابی تیم ملی هم تعداد نسبتاً مشخصی باید حضور پیدا کنند، تأکید کرد: انتخابی تیم ملی در هر وزن باید بین ۱۲ تا ۱۶ شرکت‌کننده داشته باشد. به این شکل ما این تعداد پشتوانه خواهیم داشت. نه اینکه انتخابی نهایی بین دو یا سه نفر برگزار شود. باید برگردیم به گذشته که انتخابی با حدود ۱۶ نفر برگزار می‌شد، یعنی چند نفر برتر مسابقات قهرمان کشوری، به همراه آن‌هایی که در مسابقات کشوری باختند یا مثلاً مازندران که این‌همه مدعی دارد و فقط نفر اولشان به مسابقات کشوری رفته، در مرحلۀ بعدی سهمیه بگیرند و ملی‌پوش و عنوان‌دار سال گذشته که از شرکت در مسابقات قبلی اوت شده، به انتخابی تیم ملی دعوت شوند؛ یعنی می‌شود یک مسابقۀ اوپن برگزار کرد که از دل آن ۶ نفر دربیایند، به همراه ۶ نفر برتر مسابقات کشوری می‌شوند ۱۲ نفر، ۴ نفر هم براساس مدال یا عملکرد سال گذشته در تیم‌های ملی، نهایتاً ۱۶ نفر را برای انتخابی تیم ملی گزینش کنند. در یک تاریخ مشخص، یک انتخابی خوب برگزار کنند که تماشاگر هم لذتش را ببرد.


**با انتخابی درست، در هر وزن ۱۶ پشتوانه داریم

فلاح افزود: مسابقه را هم می‌شود در سالن هفت‌تیر برگزار کرد و هم در سالن آزادی، تماشاگران هم به سالن بر می‌گردند؛ یعنی ما ۱۶ کشتی‌گیر در اوزان ده‌گانه، مسابقه انتخابی را مجموعاً با ۱۶۰ کشتی‌گیر برگزار می‌کنیم. هرکدام از این نفرات از یک باشگاه هستند و می‌توانند همراه خودشان ۱۰۰ نفر را به باشگاه بیاورند، به این شکل شور و حال و هیجان به کشتی برمی‌گردد. نه آن فرآیند آقای خادم و نه این چرخۀ فعلی، هیچ کدام‌شان خیلی برای انتخابی تیم ملی مناسب نبودند. اگر همین شیوه برای همۀ رده‌ها اجرا شود، کشتی دوباره شکل خوبی پیدا خواهد کرد.

**قانون اتحادیه جهانی زشت است، دنیا راه را اشتباه می‌رود

سرمربی سابق تیم ملی جوانان با انتقاد از اتحادیۀ جهانی گفت: این‌ها را در مورد انتخابی خودمان و شکل مسابقات می‌گویم، هرچند که قانون جهانی هم زشت است. شما ببینید فن خاک ۲ امتیاز دارد و فیتو هم 2 امتیاز، قانون باید طوری باشد که کشتی‌گیر بخواهد فن بزند، یعنی خاک که یک فن ساده است، یک امتیاز داشته باشد و فیتو که کشتی‌گیر باید خودش را به خطر بیندازد و کشتی را زیبا کند، دو امتیاز. همین اتحادیۀ جهانی کشتی را برده سمت هُل دادن، نهایتش هم شده یک خاک و بارانداز. غالب کشتی‌ها به همین شکل تمام می‌شود و ما فن خاصی را نمی‌بینیم. دنیا نمی‌فهمد که دارد راه را اشتباه می‌رود، همه با هُل دادن پیش می‌روند و با هل دادن قهرمان جهان و المپیک می‌شوند. قشنگی از کشتی به این شکل گرفته می‌شود.

**آذرپیرا توانایی ملی‌پوش شدن و قرار گرفتن بین ۳ تای اول دنیا را داشت

مدیرفنی کشتی آزاد تهران در مورد شکست امیرعلی آذرپیرا در جام تختی و از دست دادن شانس حضور در مسابقات جهانی بلگراد خاطرنشان کرد: دوست داشتیم آذرپیرا قهرمان شود و نمایندۀ کشتی تهران در مسابقات جهانی باشد. کشتی‌گیر ما در ۶۵ کیلو (پیمان بیابانی) هم می‌توانست و باید قهرمان می‌شد. علی خرمدل هم در ۶۱ کیلو این شرایط را داشت. آن‌ها نتوانستند شایستگی خود را نشان دهند. آذرپیرا توانایی ملی‌پوش شدن و قرار گرفتن بین سه تای اول دنیا را داشت، اما این شکست برای‌شان سنگین تمام شد. حالا تهران همان یک ملی‌پوش (یونس امامی) را دارد؛ که امیدوارم یک طلای قشنگ برای کشورمان و کشتی تهران بیاورد.

**اندازه یونس امامی طلاست؛ او سال گذشته هم به دِیک مفت باخت

وی درباره اینکه چقدر امسال می‌توان امید داشت که نفر سوم وزن ۷۴ کیلوی دنیا بتواند کایل دِیک را شکست بدهد و قهرمان جهان شود، گفت: یونس امامی سال گذشته هم شایستگی کسب مدال طلا را داشت و آن کشتی را مفت به دِیک باخت و طلا از دستش رفت. او حالا یک سال پخته‌تر و باتجربه‌تر شده و شرایط سنی‌اش مناسب است، درحالی‌که حریفش سنش بالاتر است. به نظر می‌آید او امسال سرحال‌تر کشتی خواهد گرفت. اندازه یونس امامی طلاست، دیگر مانده به شرایط روحی و آمادگی‎‌اش برای شرکت در مسابقات جهانی بلگراد.

**برگزاری جام جهان پهلوان تختی با افغانستان و عراق ننگ برای کشتی ماست

فلاح با اشاره به سطح کمی و کیفی پایین تورنمنت‌هایی که میزبان‌شان بودیم و قبلا بین‌المللی بودند، تصریح کرد: اصلا جام جهان پهلوان تختی ما که با حضور دو تیم افغانستان و عراق که هیچ جایگاهی در کشتی ندارند، برگزار شود، برای ما ننگ است. جام عبدالله موحد برگزار می‌شود هیچ خارجی‌ای نمی‌آید. جام یک شهید برگزار می‌شود آنجا هم یک خارجی روی سکو نمی‌رود، ما برای این جام‌ها ارزش قائل نمی‌شویم و ضعیف برگزار می‌شوند. من یک عکس از سکو دارم که نفر دوم و سوم که کنارم قرار گرفتند روسیه و قهرمانان جهان هستند. آن زمان ابرقدرت‌ها به جام‌های ما می‌آمدند. الان در مورد تیم‌های خارجی شرکت‌کننده در مسابقات‌مان خیلی ضعیف کار می‌کنیم و این اصلا برای کشتی ما خوب نیست.

** طاهری و شهبازی بدون مدال بروند، اول به خودشان و بعد استان‌شان ظلم کردند

قهرمان سابق کشتی آزاد جهان درپاسخ به این سوال که آیا کشتی‌گیران تهرانی که در جام تختی باختند، شانس حضور در بازی‌های آسیایی را هم از دست داده‌اند؟، تاکید کرد: ظاهرا که از دست داده‌اند، چون ما نام آن‌ها را برای اعزام به ارمنستان دادیم و فکر می‌کنم اگر تیم ملی به پیمان بیابانی، امیرعلی آذرپیرا و امین طاهری احتیاج داشت، این اجازه به ما داده نمی‌شد که از آن‌ها در تورنمنت ارمنستان استفاده کنیم. به همین دلیل این طور که پیداست آن‌ها از چرخه خارج شدند که به تیم تهران پیوستند. اگر تیم ملی به آذرپیرا احتیاج داشت و روی او برای بازی‎های آسیایی نظر بود، حتما می‌گفتند به ارمنستان نرود. در مورد برخی از بچه‌های تهران واقعا ناراحت‌کننده است که آن‌ها قدر خودشان را نمی‌دانند. نفراتی مثل امین طاهری و حسین شهبازی، واقعا آدم حیفش می‌آید که این‌ها بدون مدال جهانی از کشتی بروند. اگر کشتی را کنار بگذارند درحالی‌که مدال جهانی نگرفتند، این ظلم هم به خودشان و خانواده‌شان و هم استان‌شان و تیم ملی بوده است. این‌ها خیلی توانایی دارند. امیدوار هستم این بچه‌ها از جمله امین طاهری از فرصت حضور در تورنمنت ارمنستان استفاده کرده و به چرخه تیم ملی برای سال آینده برگردند.

**به ارمنستان نمی‌روم تا مربی دیگری برود

اکبر فلاح که با آنا صحبت می‌کرد، درپاسخ به این سوال که آیا خودش هم تیم اعزامی به ارمنستان را به‌عنوان مدیر تیم‌های استان تهران همراهی می‌کند؟، عنوان کرد: ما تعداد مشخصی اعزام داریم، چند کشتی‌گیر و چند مربی، یعنی اگر من بروم، جای یک مربی دیگر گرفته می‌شود. من نمی‌روم تا مربی دیگری به ارمنستان برود. نیازی هم به حضور من آنجا نیست.

**با این ساخت و ساز عظیم تیم‌های‌مان قهرمان نشوند، به کشتی ظلم شده است

مدیر فنی کشتی آزاد تهران دررابطه با انتخابی پیش روی کشتی نیز گفت: یک چیز‌هایی آن قدر واضح است که نمی‌شود در موردش صحبت نکرد. رئیس فدراسیونی که این همه ساخت‌وساز انجام داده و ما می‌بینیم، آن زمان یکی خانه کشتی بود و بعد شد دو تا، در کنارش چندین سالن ساخته شده و باز هم این ساخت‌وساز وجود دارد که یک کار بی‌نظیر هست و قبلا هم نبوده؛ در هیچ فدراسیونی از اول افتتاحش، دو تا اتاق وجود داشت که یکی برای سیدمحمد خادم بزرگ بود و دیگری برای دبیرش. همه کار‌ها همانجا انجام می‌شد. همه می‌آمدند و می‌رفتند و فقط یک سالن هفت تیر بود، همه همانجور کار می‌کردند، اما در این نیم قرن مسیر کشتی ما چه شده و این ابهت به کشتی ما برگشته، چقدر خوب است که در کنار این همه ساخت‌وساز، همه تیم‌های‌مان قهرمان شوند و در کنار سازندگی به این عظمت که در کشتی ایجاد شده، تیم‌های‌مان قهرمان نشوند ظلم به کشتی ما شده است. یعنی این امکانات و این فضا باشد و این قدر برایش زحمت کشیده شده باشد و بعد تیم ما در آسیا سوم شود، یعنی کم‌کاری صورت گرفته، یعنی از کار فنی عقب افتادیم. من امیدوار هستم که در کنار این همه کار قشنگ و بی‌نظیر، نتیجه هم بگیریم. کشتی به اندازه ساخت و سازش بالا برود، ما با این وضعیت که در دنیای کشتی هم بی‌نظیر است، باید در همه رده‌های آزاد و فرنگی قهرمان شویم.

**قرار باشد سوم آسیا شویم به همان دو اتاق فدراسیون برگردیم، کافی است!

وی اضافه کرد: اگر تیم به قهرمانی آسیا برود و سوم شود، به همان دو اتاق سابق فدراسیون برگردیم، کافی است. تیم سوم را بردیم به آسیا و سوم شده، خب تیم دوم را ببریم، تیم سوم را اگر می‌بریم باید آن قدر قوی باشد که قهرمان آسیا شود. تیم دوم هم قهرمان نمی‌شود، تیم اول را ببریم. جایگاه ما در کشتی آسیا باید اولی باشد. در همه رده‌ها هم باید این اتفاق بیفتد. امیدوارم انتخابات فدراسیون کشتی هم در فضای باز و سالمی اتفاق بیفتد. متاسفانه ما هیچ وقت انتخابات ورزشی سالمی برگزار نکردیم و همیشه دستکاری شده و همه ناراحت بودند. انتخابات فدراسیون‌های ما مهندسی می‌شود و من فقط آرزو می‌کنم به جایی برسیم که شاهد برگزاری انتخابات سالمی باشیم.

**این نونهالان که قهرمان کشور شدند ملی‌پوشان آینده ما هستند

اکبر فلاح در خاتمه نیز با اشاره به قهرمانی نونهالان و نوجوانان تهران گفت: این اتفاق خیلی خوبی برای کشتی تهران است که با ۵ اولی قهرمان نونهالان شدیم، این‌ها می‌توانند در ۱۸ تا ۲۰ سالگی قهرمان کشور شوند و هم تیم تهران را قهرمان کشور کنند و هم خودشان برای تیم ملی افتخار بیآفرینند. به این شکل از استان‌های دیگر جلو خواهیم زد. این‌ها که کاشته شدند، در بزرگسالان جواب می‌دهند و تا سال‌ها می‌توانند حرف برای گفتن داشته باشند. این‌ها ملی‌پوشان آیندۀ تهران خواهند بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر