طرح ۲۰۰ نفر از نمایندگان برای الزام دولت به پیگیری اخذ غرامت از آمریکا + متن کامل طرح
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، سیدحسین نقوی حسینی از تدوین طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی خبر داد و گفت: تاکنون حدود 200 نفر از نمایندگان این طرح را امضا کرده اند و در هفتههای پیش روی در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار میگیرد.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، در تشریح محورهای طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، افزود: متأسفانه آمریکایی در یکصد سال اخیر صدمات و خسارتهای بسیاری را نسبت به جمهوری اسلامی وارد کردهاند و قطعا باید سازوکار مناسب و معینی برای دریافت خسارت و مجازات آنها وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تاریخچه شرارت آمریکاییها نسبت به ملت ایران، گفت: حمایت از کودتای 28 مرداد سال 32،حمایت از کودتای نوژه، حمایت از عراق در جنگ هشت ساله و به شهادت رساندن هزاران نفر از مردم، ترور بیش از 17 هزار نفر، خسارت ناشی از حمله به سکوهای نفتی، خسارت ناشی از برداشت اموال و داراییهای ایران بخشی از اقدامات ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی بوده، که وزارت امور خارجه باید نسبت به پیگیری حقوق این پرونده ها اقدام کند.
نقوی حسینی ادامه داد: بر اساس طرح مذکور، دولت موظف است در مواردی که ایالات متحده تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در حوزه مصونیت دولت و اموال متعلق به دولت و مقامات جمهوری اسلامی ایران، را نقض مینماید در راستای اقدام متقابل کلیه اقدامات از جمله اقدامات حقوقی مقتضی را به عمل آورد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، گفت: همچنین دولت موظف است اجرای تصمیمات مراجع صالح به نفع جمهوری اسلامی ایران و اتباع آن را در کشورهای ثالثی که اموالی از ایالات متحده در آنها وجود دارد، در چارچوب اقدام متقابل، تعقیب کند در مواردی که دادگاههای کشورهای ثالث نسبت به شناسایی و یا اجرای احکام دادگاههای داخلی ایالات متحده آمریکا علیه ایران اقدام میکنند دولت موظف است اقدام متقابل مقتضی را جهت شناسایی و اجرای احکام دادگاههای داخلی ایران در آن کشورها یا سایر کشورها حسب مورد به عمل آورد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: بر اساس طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران، وزارت امور خارجه مکلف است که هر 6 ماه یکبار گزارشی را درباره اقدامات صورت رفته به کمیسیون امنیت و کمیسیون قضایی و حقوقی ارائه کند.
متن کامل این طرح به شرح ذیل است:
ماده 1- به منظور استیفای حقوق ملت ایران، دولت موظف است رأسا یا از طریق حمایت از اشخاص و اتباع جمهوری اسلامی ایران، اقدامات مقتضی از جمله اقدامات حقوقی را جهت جبران خسارت و اخذ غرامت کامل از دولت ایالات متحده آمریکا به جهت نقش این کشور در موارد زیر را به عمل آورد:
1- خسارتهای مادی و معنوی ناشی از کودتای 28 مرداد 1332
2- خسارتهای مادی و معنوی ناشی از کودتای نوژه
3-خسارتهای مادی و معنوی ناشی از جنگ تحمیلی
4- خسارتهای مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از 223000 نفر و 600000 نفر ایثارگر (جانباز و آزاده)
5- خسارتهای مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از 17000 شهید ترور
6-خسارتهای مادی و معنوی ناشی از حمله به سکوهای نفتی
7-خسارتهای مادی و معنوی ناشی از جاسوسی علیه ایران توسط ایالات متحده یا با حمایت و نقشآفرینی ایالات متحده
8- خسارتهای مادی و معنوی ناشی از انسداد، مصادره و یا تصرف در اموال و داراییهای جمهوری اسلامی ایران، نهادها و مؤسسات دولتی یا عمومی جمهوری اسلامی ایران یا مقامات آن
9- کلیه خسارات مادی و معنوی ناشی از اقدامات رژیم غاصب صهیونیستی که با حمایت یا نقشآفرینی آمریکا انجام پذیرفته یا میپذیرد.
10- کلیه خسارات مادی و معنوی ناشی از سایر اقدامات یا وقایعی که با حمایت یا نقشآفرینی ایالات متحده روی داده است یا در آینده روی خواهد داد.
ماده 2- دولت موظف است در مواردی که ایالات متحده تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در حوزه مصونیت دولت و اموال متعلق به دولت و مقامات جمهوری اسلامی ایران، را نقض مینماید در راستای اقدام متقابل کلیه اقدامات از جمله اقدامات حقوقی مقتضی را به عمل آورد.
ماده 3- دولت موظف است اجرای تصمیمات مراجع صالح به نفع جمهوری اسلامی ایران و اتباع آن را در کشورهای ثالثی که اموالی از ایالات متحده در آنها وجود دارد، در چارچوب اقدام متقابل، تعقیب کند در مواردی که دادگاههای کشورهای ثالث نسبت به شناسایی و یا اجرای احکام دادگاههای داخلی ایالات متحده آمریکا علیه ایران اقدام میکنند دولت موظف است اقدام متقابل مقتضی را جهت شناسایی و اجرای احکام دادگاههای داخلی ایران در آن کشورها یا سایر کشورها حسب مورد به عمل آورد.
ماده 4- اقدامات حقوقی و غیرحقوقی مذکور در این قانون تا آنجا که در قبال دولت خارجی (ایالات متحده بر اساس ماده 2 این قانون و یا هر کشور دیگر موضوع ماده 3 این قانون) اتخاذ میشود و نقض مصونیت آن دولت و یا مقامات آن دولت تلقی شود، باید در چارچوب واکنش به نقض تعهد بینالمللی آن دولت بوده و محدود به حدود اقدامات متقابل بر اساس حقوق بینالملل باشد.
ماده 5- وزارت امور خارجه موظف است گزارش اقدامات به عمل آمده در راستای استیفای حقوق ملت ایران، موضوع این قانون را هر 6 ماه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و قضایی حقوقی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
انتهای پیام/