صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۷ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان:

دانش‌بنیان‌ها از طریق دانشجویان نخبه تقویت شوند

مسعود اکبری‌زاده گفت: موضوع دانش‌بنیان‌ها جزء اموری بوده که اکنون باید از طریق دانشجویان نخبه و با حمایت دانشگاه تقویت شود.
کد خبر : 851643

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود اکبری‌زاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در مراسم تکریم از رتبه‌های برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: زیرساخت شرکت‌های دانش‌بنیان‌ مبتنی بر فناوری پیشرفته، کسب‌وکار از طریق دانش‌محور، نوآوری، سهامداری و ارائه طرح‌های صنعتی است؛ بنابراین از دانشجویان رتبه نخست انتظار می‌رود با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشجویان دارای مالکیت فکری مستقل هستند از کانال همین موهبت می‌توانند ایده‌های خود را به منصه ظهور برسانند و دقت فراوانی داشته باشند.

وی افزود: مقام معظم رهبری به مسئله مهارت‌آموزی در کنار تحصیل تأکید فراوانی داشتند به همین لحاظ در دانشگاه آزاد اسلامی مسئله ارتقای مرکز رشد و سرای نوآوری و پردیس‌هایی که امروز وظیفه مهارت‌آموزی را در استان دارند به‌سرعت در دستور کار قرار گرفت. موضوع دانش‌بنیان‌ها در نگاه بسیط جمهوری اسلامی ایران امروزه جزء اموری بوده که باید از طریق دانشجویان و با حمایت دانشگاه تقویت شود، امروز دانشجویان رتبه اول، دیگر جزء عوام به‌حساب نمی‌آیند، خواص که می‌گویند یعنی فرد تحصیل‌کرده، آگاه به‌روز، متعهد به‌روزگار، دلسوز و اندیشمند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان خطاب به دانشجویان عنوان کرد: در همه کشور‌های دنیا به نخبگان بسیار ارج می‌گذارند و ایران نیز از این مورد مستثنی نیست، نخبگانی که امروز در صنعت هوافضا کار می‌کنند از روی همین صندلی‌های دانشگاه برخاسته‌، به کشور ایران و خاکشان ارزش قائل شده و در خانواده متعهد و دلسوز تربیت شده‌اند؛ بنابراین شما که چرخ‌های تعالی و پیشرفت آینده این مرزوبوم اسلامی را خواهید چرخاند، راهی دشوار؛ اما شیرین را در پیش دارید.

اکبری‌زاده بیان کرد: شرکت دانش‌بنیان تولید مؤثر را به همراه خواهد داشت؛ زیرا افرادی که توانایی‌های خود را در این شرکت‌ها به منصه ظهور می‌رسانند، تخصص‌های مختلفی داشته و زندگی‌های مختلفی را تجربه کرده‌اند. امروز صنعت موشکی و دفاعی ایران تحت فرمان فرمانده کل قوا و با تکبیر بی‌بدیل ایشان خواب را از چشم دشمنان ربوده اکنون در ایران هیچ مسئله‌ای درباره مسائل دفاعی ایران شکل تقریبی ندارد؛ بلکه تحقیقی و مسلم دارد یعنی در بسیاری از موارد به یقین رسیده‌ایم.

وی اضافه کرد: در بخش کرونا با ساخت واکسن‌ها و کنترل این بیماری مخوف منحوس به دنیا ثابت کردیم که در دانش پزشکی به چه مرحله‌ای در دنیا دست یافتیم در مباحث نانوتکنولوژی رتبه هفت دنیا داریم در سطح منطقه به‌عنوان کشور صاحب‌نام در علم و دانش رتبه اول داشته و میان کشور‌های دیگر به‌عنوان کشور پانزدهم شناخته شده‌ایم؛ اما بدانید که شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به همت رتبه اولی‌ها و دانشجویان نوآور به چه سطحی رسیده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان مطرح کرد: در شرکت‌های دانش‌بنیان مشاوران مجرب وجود دارند که نخبه‌پروری می‌کنند و در این زمینه سابقه ارزیابی دارند، مشاوره تضمینی می‌دهند، توافقنامه و تفاهم‌نامه‌های خوبی می‌بندند و در این شرکت‌ اختراعات و توسعه اختراعات اهمیت فراوانی دارد.

** شناخت نخبگان در جامعه

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به بحث شناخت نخبگان در جامعه گفت: در تعریف دانشگاه، نخبه کسی است که از عقل خود استفاده می‌کند تا به هدف علمی بالایی برسد و توسعه مرز‌های علم را در نگاه خود داشته باشد. از لحاظ حوزوی هم به کسی که از عقل خود استفاده می‌کند تا به اهداف بالای الهی برسد، نخبه می‌گویند.

حجت‌الاسلام عبدالله میری ادامه داد: دامنه نخبگی وسیع است. خدایی شدن جزء اهداف و نیت‌های نخبگان بوده که مسیر آن از راه علم است؛ بنابراین این علم ابزاری برای رسیدن به هدف متعالی خواهد بود.

وی توضیح داد: سه علم مورد تأیید پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم است، آیت محکمه: در این نوع دانش خستگی وجود ندارد، انگیزه سرشار بوده، فرد عالم در خدمت جامعه ایمانی است، مغرور نیست، پرکار بوده و امیدوار، حد و حدود نگه می‌دارد، ضرر به عمر خویش نمی‌زند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان تشریح کرد: دوم فریضه عادل در علم، عالم در این نوع از دانش به دنبال علم نافع بوده، احترام به تخصص خود و متخصصین دیگر می‌گذارد، تقلب نمی‌کند، دزدی علمی ندارد و بالاخره ضامن بیت‌المال است. سوم سنت قائمه، در این نوع علم فرد تواضع بیشتر دارد، حس مسئولیت‌پذیری و تعهد آن دوچندان است، وجدان دارد، خوش‌برخورد و خوش‌اخلاق، رازدار، انصاف و کنترل زبان دارد. درباره نقشه راه نخبگان برای آیندگان باید بگوییم نخبگان باید خودسازی داشته باشند تا بتوانند جامعه پردازی کنند و سپس تمدن‌سازی.

انتهای پیام/

ارسال نظر