صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۹ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
شدت عمل انضباطی در مورد برخی تیم‌ها اجرا نمی‌شود

اکبریان: بزرگترین مشکل داوری حواشی آن است/ کمیته داوران باید امسال سر و سامان و نظم پیدا کند

کارشناس داوری گفت: کمیته داوران اقتدار و صلابت لازم را برای برخورد با تعداد داوران و حواشی آن‌ها نداشت و این کمیته برای فصل جدید باید نظم پیدا کند.
کد خبر : 851410

محمدرضا اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد کیفیت قضاوت داوران در فصل اخیر فوتبال باشگاهی ایران اظهار داشت: با توجه به مشکلات، کمبود امکانات و دارایی‌هایی که در امر داوری داریم قضاوت داوران متوسط رو به خوب بود. البته در برخی بازی‌ها اشتباهات تأثیرگذاری را از سوی داوران شاهد بودیم. چند علت دارد، اولین اینکه تعداد داوران استاندارد لازم را ندارد. داوران زیادی را به لیگ برتر آورده‌اند، بدون اینکه آنها تجربه‌ اندوزی کرده باشند، بدون آنکه حد نصاب‌های تست‌های آمادگی جسمانی را طی کنند، امیدوارم در این مدت باقیمنده تا فصل جدید، دوستانی که مسئولیت دارند ایرادها و نواقص را شناسایی کنند و به دنبال رفع معضلات باشند، تصمیم‌گیری‌های خوبی پس از ارزیابی‌ها گرفته شود تا فصل بعد کیفیت قضاوت‌ها به مراتب بهتر شود.

**شاید ۵ تا ۱۰ بازی با VAR داشته باشیم

وی افزود: گویا مصوبه‌ای از سوی فدراسیون وجود دارد که تعداد داوران کاهش پیدا کند، بر اساس امتیاز و عملکردشان رتبه‌بندی شوند و با حذف و اضافه به ۸۵ نفر برسانند. از طرفی دیگر داوران و عوامل تیم‌های ما نباید انتظار داشته باشند در فصل آینده سیستم کمک داور ویدوئی وارد فوتبال ایران شود. پروسه VAR موضوعی زمان‌بر است. در کشورهایی که چند سال است VAR مورد استفاده قرار می‌گیرد اشتباهات بزرگی شده، اتفاقات عجیبی رخ داده ولی به داوران کمک شده، ما که هنوز شروع نکردیم نمی‌توانیم با توجه به جزئیات آن از چنین تکنولوژی استفاده کنیم و شاید در یک ورزشگاه تجهیزات VAR نصب شود ولی راه‌اندازی و استفاده آن به فصل بعد نمی‌رسد. شاید ۵ تا ۱۰ بازی با VAR داشته باشیم. مشکل هدست‌های داوران که امکاناتی طبیعی و عادی است هم داریم. یک نکته مهم هم در تفاوت دستمزدها وجود دارد. وقتی از داوری انتظار قضاوت خوب داریم باید شرایط استاندارد و مطلوب را فراهم کنیم. بسیاری از داورها شغل دومشان داوری است و وقت نمی‌کنند تمام‌وقت به دنبال مسائل داوری باشند. تمامی این موارد دست به دست هم می‌دهد تا داوری ما با سطح اروپایی و آسیایی فاصله داشته باشد و تک ستاره‌ها دیده شوند وگرنه کلیت داوری مطلوبی نداریم.

**هر باغچه‌ای بالاخره یک دانه کرم دارد

کارشناس داوری در مورد اینکه حسین عسگری رئیس سابق کمیته داوران با خداداد افشاریان رئیس فعلی این کمیته در برنامه زنده تلویزیونی دچار درگیری لفظی شدند، عنوان کرد: اتفاق خوبی نبود، در هر خانواده‌ای  اختلافاتی پیش می‌آید. هر باغچه‌ای را بیل بزنید بالاخره یک دانه کرم پیدا می‌شود. درست نیست اشتباهات‌مان را در زمان‌های گذشته رسانه‌ای کنیم. هر کسی اشتباهاتی داشته ولی نباید قداست و جایگاه داوری را از بین برد. الان در کمیته داوران اسماعیل صفیری، حسین زرگر و رضا سخندان حضور دارند که داوران بزرگی بودند اما به خاطر برگزار نشدن منظم جلسات کمیته داوران، این کمیته اقتدار و صلابت لازم را برای برخورد با تعداد داوران و حواشی آنها نداشت. پیگیری‌ها و تقسیم وظایف و تعریف دپارتمان هم خوب انجام نشده و مشکلات داوری را بیشتر کرده است. امیدوارم سال آینده که قرار است تغییراتی در کمیته داوران ایجاد شود، این کمیته سر و سامان و نظم پیدا کند. 

**برخورد عادلانه با تمامی تیم‌ها صورت گیرد

وی در مورد بیانیه‌نویسی‌های زیادی که به خصوص از سوی سپاهان و استقلال نوشته شد و تأثیرات این بیانیه‌ها بر کیفیت قضاوت داوران تصریح کرد: بزرگترین مشکل داوری ما حواشی آن و بحث روانی است که تیم‌ها ایجاد می‌کنند. این موارد تأثیر مستقیم بر عملکرد داوران دارد. این دیگر دست کمیته داوران نیست و معلوم است چه تیم‌هایی بیانیه داده‌اند. کمیته انضباطی فدراسیون باید در این زمینه وارد عمل می‌شد و از همان ابتدا برخورد تندی می‌کرد اما چنین کاری صورت نگرفت و در هفتة‌های پایانی نیم فصل دوم شیب صعودی پیدا کرد. عنان کار از دست فدراسیون در رفت. شدت عمل در مورد برخی تیم‌ها اجرا نمی‌شود و در نتیجه صدای دیگر تیم‌ها در می‌آید. باید برخورد مساوی و عادلانه با تمامی تیم‌ها صورت گیرد که بازدارندگی بیشتری داشته باشد. شخص رئیس فدراسیون و کمیته انضباطی باید برای برخورد منصفانه وارد عمل شوند و از هفته اول هم برخوردها قاطع و بدون مماشات باشد. 

**در صحنه‌های خاکستری نظرات داوران یکسان نیست

اکبریان در خصوص اینکه قضاوت‌های دو دربی استقلال و پرسپولیس در دور برگشت لیگ برتر و در فینال جام حذفی بحث‌برانگیز شد، تأکید کرد: برخی صحنه‌های داوری به صحنه‌های خاکستری معروف هستند که نظرات داوران یکسان نیست. طبیعی است و باید در آموزش‌ها به نظر واحد رسید. بخش آموزش کمیته داوران باید این مسائل را بهتر مدیریت کند. البته فرقی میان تیم‌های پایین جدول و بالای جدول یا پرطرفدار و کم‌طرفدار نباشد تا حواشی کمتر شود. در دربی دوم هم مصدومیت برای داوران بارها رخ داده که این موضوع برای اولین بار رقم خورد. داور ذخیره آمادگی روانی لازم را برای قضاوت نداشت و پنالتی پرسپولیس را به اشتباه شبیه‌سازی دانست. خدا را شکر که این اشتباه برنده بازی را تغییر نداد. پیش می‌آید و باید از وقوع اتفاق جلوگیری کنیم. البته با توجه به فرهنگی که بر فوتبال ما حاکم شده، شیب اعتراضات در فوتبال ما بیشتر می‌شود مگر اینکه کمیته انضباطی از هفته اول برخورد قاطعی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر