صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۹ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۲

بهادری جهرمی: با جبران عقب‌ماندگی سال‌های گذشته، جوانان حال و هوای بهتری خواهند داشت

سخنگوی دولت با بیان اینکه آیا تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات آدامس تدبیر است؟، گفت: امروز مهمترین مشکل عموم مردم از جمله جوانان، در حوزه اقتصادی است. اگر دولت و تمام بخش‌های کشور بتوانند عقب‌ماندگی ۱۰ ساله کشور در حوزه اقتصادی را جبران کنند، در آینده جوانان حال‌وهوای بسیار بهتری نسبت به امروز خواهند داشت.
کد خبر : 851210

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت عصر شنبه ۱۳ خردادماه در گفتگو با یک شبکه رادیویی درباره توجه نسل جوان به اهمیت جهاد تبیین اظهار داشت: نسل جوان معمولاً چند قدم از نسل‌های گذشته جلوتر است. جوانان کمتر اهل احتیاط هستند، تحول‌خواه‌اند و همیشه در فکر ایده‌های نو و ابتکارات جدید هستند، بنابراین در همه حوزه‌ها ازجمله حوزه جهاد تبیین، معمولاً عقب نمی‌مانند.

زمان بردن در روایت‌گری به دلیل صداقت و بیان درست واقعیت است

وی افزود: دشمنان کشور ما می‌خواهند ما نقاط مثبت‌مان را نبینیم و هرجا نقطه ضعفی وجود دارد را پررنگ نشان می‌دهند. کسی که دوست داشته باشد ما رشد کنیم، با یادآوری نقاط مثبت سعی می‌کند که روحیه ما را بالا ببرد تا جایی که نقطه ضعف وجود دارد را هم برطرف کنیم. ولی کسی که مخالف رشد ما باشد، ضعف‌ها و تلخی‌ها را پررنگ جلوه می‌دهد و بعضی اوقات نیز به دروغ تلخی‌سازی می‌کند.

سخنگوی دولت در مورد تفاوت شرایط ما و دشمنان در روایت‌گری تصریح کرد: دشمنان ما به دنبال شبهه‌سازی هستند و با دروغ یا صحیح بودن مطالبی که منتشر می‌کنند، کاری ندارند؛ بنابراین با ترکیب راست و دروغ راحت‌تر می‌تواند روایت اول را داشته باشد. ولی در طرف دیگر مسئولان و رسانه‌ها نمی‌توانند هر حرفی را بدون دقت‌نظر و اطمینان از صحت‌اش مطرح کنند، بنابراین صداقت شرط اول روایت و بیان واقعیت است و همین امر گاهی موجب زمان بردن در روایت‌گری می‌شود.

وی ادامه داد: البته گاهی اوقات نیز در توجه به روایت اول و انجام اقدامات تبیینی و اطلاع‌رسانی غفلت می‌شود که باید همه مسئولان و دستگاه‌ها در جنگ روایت‌ها جدیت به خرج دهند.

مسئولی که کارش را درست انجام می‌دهد نباید از کسی طلبکار باشد

بهادری جهرمی با بیان اینکه جوان ایرانی ذاتاً خوبی را می‌پسندد و آرمان‌خواه است، اظهار کرد: مسئولی که کارش را درست انجام می‌دهد، نباید از کسی طلبکار باشد، بلکه بدهکار مردم هم نیز هست. البته اگر یک کار درستی انجام شد، جا دارد ما آن را نشان دهیم تا شیرینی‌اش را حس کنیم. قطعاً این نافی حرف زدن از نقاط منفی نیست، بلکه باید با رویکرد تلاش برای اصلاح، این نکات نیز مطرح شود.

اگر دولت عقب‌ماندگی ۱۰ سال گذشته را جبران کند جوانان حال و هوای بهتری در آینده خواهند داشت

وی با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن و سیاست اشتباه برای مقابله با آن در دهه گذشته خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی دهه گذشته، امروز مهمترین مشکل عموم مردم از جمله جوانان، در حوزه اقتصادی است. اگر دولت و تمام بخش‌های کشور بتوانند عقب‌ماندگی ده ساله کشور در حوزه اقتصادی را جبران کنند، در آینده جوانان حال‌وهوای بسیار بهتری نسبت به امروز خواهند داشت.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه آیا دولت این نگاه را دارد تا با جهاد تبیین و نشان دادن نقاط مثبت کشور سعی کند جوانانی که در گذشته از کشور خارج شدند را به بازگشت به کشورشان ترغیب کند؟ گفت: قطعاً این نگاه در دولت وجود دارد. ما الان هم کم نداریم جوانانی که به آینده امید دارند و دستاورد‌های کشورمان را به شیوه‌های مختلف به نمایش می‌گذارند. حتماً دولت و تمامی بخش‌های کشور، مدافع و حامی این مسیر هستند و خواهند بود. بهترین ظرفیت در این زمینه نیز از آن جوانان است که بهتر زبان هم‌نسلان خود را می‌دانند و ایده‌های نو را به اجرا می‌گذارند.

زیبایی جامعه و نظام آفرینش، به اختلاف نظر‌ها و تفاوت‌هاست

بهادری جهرمی در مورد نگاه دولت به جوانانی که نقدی به دولت دارند یا نگاه متفاوتی نسبت به مدیریت کشور دارند، اظهار کرد: اساساً دولت و تمامی بخش‌های حاکمیت، نمی‌توانند با تمام آحاد مردم همراه نباشند. مثلاً آیا دولت وقتی می‌خواهد یارانه‌ای را پرداخت کند، بین مردم تفکیک قائل می‌شود؟ جنس دولت اینگونه است که وقتی می‌خواهد خدمات عمومی را ارائه دهد، مخاطب‌اش عموم مردم است و هیچ دسته‌بندی ندارد. اساساً زیبایی جامعه و نظام آفرینش نیز به اختلاف‌نظر‌ها و تفاوت‌هاست. وقتی ما با دیدگاه‌های مختلف با هم صحبت می‌کنیم، تضارب آرا صورت می‌گیرد و نقاط ضعف شناسایی و نقاط قوت تقویت می‌شود.

دلیل موفقیت دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی، وفاق همه سلایق سیاسی و اجتماعی است

وی اضافه کرد: اگر دولت سیزدهم توانست در مدت فعالیت‌اش در حوزه دیپلماسی همسایگی موفق باشد، قطعاً در نتیجه اجرای یک سلیقه سیاسی نیست. وقتی همه سلیقه‌های سیاسی و اجتماعی دور یک میز می‌نشیند، وفاق به وجود می‌آید و با بیان تمامی نگاه‌ها، یک نتیجه مطلوب به دست می‌آید که دستاوردش را کل کشور استفاده می‌کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت تحت فرماندهی معاون اول رئیس جمهور، مسئول تمام تصمیمات دولت در اقتصاد کشور هستند، ادامه داد: سیاست اصلاح نظام یارانه ها، تکلیفی بود که مجلس از زمان بودجه ۱۴۰۰ برای دولت تصویب کرده بود و در بودجه ۱۴۰۱ نیز این مصوبه تکرار شد.

مدیریت مصرف عرضه و تفاضا بر عهده بانک مرکزی است/ توانمندی‌های صادراتی کشور افزایش پیدا کرده است

بهادری جهرمی همچنین تأکید کرد: ارز ترجیحی و ارز شناور دو مفهوم متفاوت هستند. مدیریت مصرف عرضه و تقاضا بعهده بانک مرکزی است. بانک مرکزی با ابزار‌های  خود این مدیریت را به بازار اعمال می‌کند.

دبیر هیئت دولت با تأکید بر اینکه ارز شناور مدیریت شده با ارز ۴۲۰۰ تفاوت دارد، از افزایش توانمندی‌های صادراتی کشور خبر داد.

تأمین بیشتر ارز هنر ما است

وی با بیان اینکه تراز تجارت خارجی ما مثبت است، بانک مرکزی به همین دلیل است که می‌تواند نرخ ارز کالا‌های اساسی را کنترل کند، اظهار کرد: می‌گویند هنری نکردید که مدیریت کردید، چون ارزی که در اختیار دارید زیاد است. اینکه امروز میتوانیم ارز بیشتری تأمین کنیم هنر ماست.

سخنگوی دولت گفت: ما با ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۱، ۵۹ میلیارد دلار تجارت داشتیم که نسبت به ۱۴۰۰، ۱۵ درصد افزایش داشته است. با سیاست همسایگی، با افزایش تجارت خارجی کشور توانستیم ارز را تامین کنیم

بهادری جهرمی افزود: ارز ۴۲۰۰ را به آدامس هم تخصیص می‌دادند، آیا این تدبیر است؟

دبیر هیئت دولت بیان کرد: عدم اتکا به مردم یعنی در سال ۹۱ ما یک میلیون و هفتصد هزار خودرو تولید می کردیم، اما با معطل کردن کشور برای برجام این عدد به کمتر ۸۰۰ هزار افت کرد.

وی گفت: عدم اتکا به مردم یعنی نفت ما را باید فلان شرکت اروپایی اداره کند. یعنی رشد اقتصادی تقریبا صفر. 

بهادری جهرمی ادامه داد: این دولت هم مذاکره می کند و هم میدان مین تحریم ها را خنثی می کند.

سخنگوی دولت اظهار کرد: اتکا به مردم در مذاکرات یعنی ما از حضور مردم در ۲۲ بهمن و روز قدس در مذاکرات استفاده می کنیم و در حین مذاکره به دشمن علنی اعلام نمی کنیم که خزانه خالی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر