صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۹ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت‌‌وگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش امید و امنیت سرمایه‌گذاری با تحقق «مهار تورم و رشد تولید»

بهزاد سوکی گفت: تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» موجب افزایش رفاه اقتصادی، کاهش فاصله طبقاتی و ناامیدی و ایجاد ثبات و امنیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران می‌شود.
کد خبر : 851101

بهزاد سوکی عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کنگاور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به این سوال که  دانشگاه و عرصه علم و فناوری چگونه می‌توانند به تحقق شعار «مهار تورم، رشد تولید» کمک کنند، اظهار کرد: دانشگاه با تولید، انتقال و ترویج دانش در اجتماع، موجب افزایش عقلانیت در سطوح مختلف تصمیم‌گیری و بهبود تصمیمات اقتصادی در سطح کلان می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: از طرف دیگر دانشگاه‌ها در کنار فعالیت‌های علمی با تجاری‌سازی علم و خلق ایده‌های جدید در زمینه‌های گوناگون در رشد تولید و مهار تورم نقش بسزایی خواهند داشت.

وی افزود: برای حل مسئله تورم باید نگاه ساختاری و مسئله‌محور داشت. راه‌حل‌های بسیاری مطرح می‌شود که به‌طور معمول حل‌کننده مسئله نیستند. دولت‌های بزرگ با افزایش ساختار و هزینه روبه‌رو هستند و مطالعات نشان داده که مخارج دولت‌های بزرگ از عوامل ایجاد تورم است.

عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کنگاور بیان کرد: کوچک‌سازی دولت موجب کاهش هزینه‌ها، چابکی و افزایش درآمد شده و مانع کسری بودجه می‌شود. دولت‌های چابک توانایی مطلوبی در جلوگیری از رکود منابع دارند و با تخصیص بهینه منابع موجب افزایش نرخ بهره‌وری و رشد تولید خواهند شد.

سوکی با بیان ضرورت‌های رشد تولید در کشور گفت: از دلایل ایجاد تورم می‌توان به کسری بودجه و افزایش نقدینگی برای رفع آن اشاره کرد. کنترل، هدایت و کاهش نقدینگی از طریق سیاست‌های مالی و پولی صورت گرفته و از طریق بانک مرکزی و دولت اجرا می‌شوند.

وی ادامه داد: در زمینه رشد تولید لازم است خط‌‌‌مشی‌گذاران جامعه با اجتناب از شعارگرایی به تدوین خط‌‌مشی‌های اقتصاد دانش‌محور پرداخته و با حمایت ویژه از شرکت‌های دانش‌بنیان به رشد تولید کمک کنند. رفع و اصلاح نظام حقوقی و کاهش بوروکراسی در زمینه تولید نیز نقش بسزایی در افزایش تولید خواهد داشت.

عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کنگاور مطرح کرد: مهار تورم و رشد تولید موجب افزایش سطح رفاه اقتصادی، افزایش درآمد‌های عمومی، افزایش سطح مشروعیت سیستم سیاسی، کاهش فاصله طبقاتی و استرس و ناامیدی در سطح اجتماع و ثبات و امنیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و ... خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر