تحصیل در مقطع دکتری الکترونیک چه ملزوماتی دارد؟
فریبرز پرندین مدیر گروه برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اعلام راهاندازی رشته جدید دکتری برق الکترونیک در این دانشگاه، این اتفاق را مورد علاقه دانشجویان و دارای جایگاهی مهم در کشور برشمرد.
وی با بیان اینکه در ترم آتی شاهد راهاندازی چهار رشته جدید در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هستیم که یکی از این رشتهها دکتری برق الکترونیک است، درباره جایگاه این رشته در دانشگاههای کشور گفت: مقطع دکتری برق-الکترونیک یکی از رشتههای مهم مهندسی در دانشگاههای کشور بوده و با توجه به کاربرد آن در صنعت و مراکز علمی و پژوهشی، همیشه به عنوان یکی از رشتههای مورد علاقه دانشجویان، دارای جایگاه مهمی بوده است.
به گفته مدیر گروه برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با توجه به ظرفیت محدود دانشگاهها در مقطع دکتری الکترونیک، معمولاً برای قبولی در این رشته بین داوطلبان رقابت وجود دارد.
وی تأکید کرد که در طول دوره دکتری، دانشجویان برای انجام تحقیقات پیشرفتهتر در حوزه الکترونیک به دانش فنی و علمی، آشنایی با تکنولوژیهای جدید، آشنایی با مجلات معتبر دنیا و تحلیل مقالات علمی، تسلط به نرمافزارهای تخصصی و توانایی حل مسائل پیچیده نیاز دارند.
این عضو علمی دانشگاه اضافه کرد: دانشجویان باید به برخی از دروس دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد با توجه به زمینه پژوهشی مورد علاقه خود در مقطع دکتری تسلط داشته باشند.
پرندین درباره آینده شغلی دانشآموختگان رشته برق الکترونیک بیان کرد: با توجه به رشد صنعت الکترونیک در ایران، رشته الکترونیک به عنوان یکی از رشتههای فنی و مهندسی در ایران، دارای آینده شغلی مناسبی است. فارغالتحصیلان این رشته با گسترش و توسعه این صنعت، میتوانند در صنایع مختلفی از جمله صنعت خودروسازی، صنایع برق و الکترونیک، مخابرات نوری، ساخت و تولید دستگاههای پزشکی و نظامی، فناوری اطلاعات، صنعت نانو، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها و ... فعالیت کنند.
وی استقبال دانشجویان در مقطع دکتری رشته برق الکترونیک را مناسب توصیف کرد و گفت: دانشجویان زیادی علاقهمند به تحصیل در این مقطع هستند. با توجه به وجود زمینههای مختلف در مقطع دکتری الکترونیک مانند اپتیک، افزارههای میکرو و نانو، فرکانس بالا و ...، دانشجویان میتوانند در هر زمینهای که علاقهمند هستند به پژوهش بپردازند.
مدیر گروه برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه یادآور شد: این گروه آموزشی دارای استادان برجسته با مرتبه علمی دانشیار و استادیار در زمینههای مختلف الکترونیک است که میتوانند دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در زمینههای مختلف راهنمایی و مشاوره کنند.
به گفته وی سه نفر از اعضای گروه گروه برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در سال ۲۰۲۲ در لیست دو درصد دانشمندان برتر جهان نیز قرار گرفتهاند.
پرندین گریزی به چالشهای این رشته دانشگاهی زد و با ارائه راهکارهایی به آنا گفت: از مهمترین چالشهای حوزه الکترونیک، میتوان محدودیتهای مالی و کمبود بودجه برای تحقیقات و توسعه ذکر کرد. این محدودیتها میتوانند باعث کاهش کیفیت تحقیقات و توسعه در این حوزه شوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: محدودیتهای دسترسی به تجهیزات پیشرفته از مشکلاتی است که پژوهشگران کشورمان با آن روبهرو هستند که برخی از این محدودیتها مربوط به تحریمهای بینالمللی است.
وی تأکید کرد: برای کاهش اثر محدودیتها میتوان بودجههای پژوهشی را افزایش داد تا بستر تحقیق و توسعه در کشور افزایش یابد. افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه میتواند به عنوان راهکاری دیگر برای رفع چالش به حساب آید بهطوریکه دانشگاه محلی برای بررسی و حل مشکلات صنعتی به شمار آید.
انتهای پیام/