به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک آل طه رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی کرمان در آیین اختتامیه سومین رویداد ملی عصر امید در دانشگاه آزاد اسلامی وتحد سیرجان گفت: برگزاری رویداد عصر امید یکی از کارهای بزرگ و افتخارآمیز دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی افزود: اهمیت استان کرمان در بخش معدن قابل توجه است، ایران جزء ۱۵ کشور معدنی دنیاست که ۷۷۰ میلیارد دلار دارایی و بیش از ۷۰ نوع مواد معدنی دارد؛ اما نقش معدن در GDP کشور در مقایسه با کشورهای دیگر و با توجه به توانایی ایران به شدت ضعیف است.
آل طه گفت: دو درصد GDP در حوزه معدن را که حدود ۴۰۰ میلیارد دلار است، سهیم هستیم؛ اما نقش معدن و درآمد معدنی در کشورهای دیگر گاهی تا بالای ۲۵ درصد است.
رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد کرمان بیان کرد: ۴۵ درصد درآمد معدنی ایران سهم کرمان است و مهم ترین علت ضعف کشور در حوزه نقش فعالیت معدنی ایران در GDP مربوط به اکتشافات دقیق و سیستماتیک در ایران بوده که انجام نشده است؛ چراکه باید ابتدا ذخایر انجام و سپس مواد معدنی استخراج شوند.
وی ادامه داد: در کمتر از ۱۰ درصد خاک ایران اکتشافات سیستماتیک انجام شده و این رقم با آمار جهانی فاصله زیادی دارد. ۳ نقش دانش فنی، تکنولوژی و قوانین حاکمیتی توانسته نقش مؤثری در GDP کشور در حوزه معدن به صورت جهانی داشته است.
** لزوم تمرکز تخصصی استان کرمان روی معدن
وی گفت: دانش فنی علم آشنایی و رابطه با علم روز جهان است و فناوری هم همان چیزی است که از دل شرکتهای دانشبنیان خارج میشود؛ بنابراین استان کرمان با چنین ظرفیت زیادی، باید همایشی را در زمینه معدنی به صورت سالانه برگزار کند؛ چراکه این همایشها زمینه تبادلات علمی و ارتباط صنعت و دانشگاه را در سطح بینالمللی فراهم میکنند و ظرفیت ایران در حوزه معدن باید مختص استان کرمان باشد.
رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد کرمان بیان کرد: از حفاریهای عمیق و تکنولوژیهای مربوط به اکتشافات به علت تحریمها فاصله گرفتهایم؛ اما شرکتهای دانشبنیان میتوانند کمک کننده توسعه فعالیتهای معدنی در کشور باشند.