صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۴ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲

سلامت الکترونیک محدودیت زمانی و مکانی درمان بیماران را از بین می‌برد

سلامت الکترونیک مراقبت‌هاى درمانى را فراتر از مرزهاى امروزی خواهد برد چراکه پزشکان می‌توانند به آسانى مراقبت‌هاى پزشکى خود را به‌صورت آنلاین از طریق اینترنت پیگیرى کنند.
کد خبر : 850426

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و دانش خبرگزاری آنا، سیستم‌های سلامت به‌دنبال کارایی و اثربخشی هرچه بیشتر منابع موجود در نظام سلامت هستند. کشور‌های در حال توسعه بسیار زود متوجه شدند که نظام سلامت یکی از گلوگاه‌های اصلی تولید ناخالص داخلی آن‌ها است و برای اینکه بتوانند از منابع موجودشان بهترین استفاده را ببرند، ناچار به تغییر نگرش خود نسبت به سلامت، بیمار و بیمارستان شدند.

سلامت الکترونیک مراقبت‌هاى درمانى را فراتر از مرزهاى امروزی خواهد برد. از این طریق پزشکان می‌توانند به آسانى مراقبت‌هاى پزشکى خود را به‌صورت آنلاین از طریق اینترنت پیگیرى کنند. علاوه بر این، دسترسى بیماران به‌دلیل نبود حضور فیزیکى پزشک معالج، محدود نخواهد شد.

«حسین وزیری» مدیر یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت در رابطه با سلامت الکترونیک به خبرنگار حوزه علم و فناوری آنا گفت: مردم جوامعى که اطلاعات صحیح و کافى را نسبت به مراقبت از سلامت خود دارند، کمتر دچار بیمارى می‌شوند و درصورت ابتلا به بیمارى نیز مى دانند که در چه زمانى به چه متخصصى رجوع کنند. بدین ترتیب از مراجعه‌هاى مکرر آن‌ها به مراکز غیرمرتبط جلوگیرى می‌شود، در نتیجه شاهد ترافیک‌هاى بیهوده در محیط‌هاى بهداشتى نخواهیم بود. علاوه بر این، افراد بیمار مى‌توانند آموزش‌هاى موردنیاز خود را درمورد برخورد با بیمارى و عوارض آن از طریق شبکه‌هاى اطلاع‌رسانى دریافت کنند.

وی ادامه داد: به واسطه نظام سلامت الکترونیک می‌توان روند بیماری خود و دیگران را مدیریت و میزان سلامتی را اندازه گیری کنید. به علاوه اینکه در این حوزه از سلامت الکترونیک، امکان تبادل اطلاعات و اسناد پزشکى میان مؤسسات بهداشتى و درمانى فراهم خواهد شد؛ به‌نحوى که همواره از آخرین تغییرات دارویى، نسخه‌هاى درمانى، آموزش‌هاى پرستارى و مراقبتى و دیگر اطلاعات موردنیاز آگاه شوند. بانک‌هاى اطلاعاتى این مؤسسات همواره به‌روز است و از آخرین تجربیات همکاران خود در هر گوشه از جهان مى‌توانند استفاده کنند به علاوه در سال‌های اخیر کشور ما در این حوزه بسیار رشد داشته و حتی می‌توانیم بگوییم تکنولوژی ما در این حوزه با کشور‌های توسعه برابری می‌کند.

 آیا اصول اخلاقی در سلامت الکترونیک رعایت می‌شود؟  

مدیر شرکت دانش بنیان گفت: سلامت الکترونیک الگوهاى نوین ارتباطى میان «پزشک _ بیمار» و «پزشک_ پزشک» را ایجاد خواهد کرد. چالش‌ها و تهدید‌ها تحولات و فرصت‌هاى جدیدى را از جنبه اخلاق به وجود مى‌آورد. از جمله این چالش‌ها بحث اخلاق پزشکى در درمان‌هاى آنلاین، محرمانه‌ماندن اطلاعات بیماران، محرمانه نگه‌داشتن مهارت‌هاى تخصصى پزشکان و نیز رضایت پزشک و بیمار در درمان است.

رابطه جدید بیمار با پزشک 

وزیری در پایانی صحبت‌های خود به ارتباط جدیدی که این تکنولوژی بین بیمار و پزشک ایجاد می‌کند، اشاره کرد و افزود: سلامت الکترونیک نوعى ارتباط جدید میان بیمار و پزشک برقرار خواهد کرد. ارتباطى تمام‌وقت و ۲۴ ساعته که در روزهاى غیرکارى و تعطیل نیز ادامه دارد. بیمار از طریق اینترنت مى‌تواند آخرین اطلاعات را درباره بیمارى خود به دست آورد و با آخرین و جدیدترین درمان‌ها آشنا شود. 

وی ادامه داد: با این تکنولوژی بیمار مى‌تواند علائم و نشانه‌هاى جدیدی را که در خود مى‌بیند و دردهایى را که در بدن خود احساس مى‌کند، به‌صورت آنلاین در اختیار پزشک معالج خود قرار دهد و پزشک نیز به‌صورت آنلاین راهنمایى خواهد کرد. در این سامانه بدون اینکه نیاز به حضور فیزیکى هر یک از دو طرف در مطب و یا بیمارستان باشد مشکل بیمار حل خواهد شد. همچنین در صورت حاد شدن مشکل، مریض مى‌تواند با ارسال درخواستى براى پزشک معالج خود، تقاضاى حضور فیزیکى پزشک را در منزل و یا محل کار خود کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: بیمار درمان پزشک
ارسال نظر