صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲

نکاتی که زائران حج در غذاخوردن باید رعایت کنند

زائران در مدت زمان حضور در مکه و مدینه به دلیل تغییر عادات غذایی خود، باید نکاتی را رعایت تا سلامت خود را تضمین کنند.
کد خبر : 850313

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ در ایام حج یکی از موضوعات مهم تغییر عادات غذایی، چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی است. رعایت نکات زیر می‌تواند گامی در جهت تضمین سلامت زائران باشد که باید به آنها توجه کنند.

قبل و بعد از هر وعده غذا دست‌های خود را با آب و صابون مایع بشویید.

پُرخوری نکنید و اگر تحت رژیم یا پرهیز غذایی خاصی هستید، آن را نشکنید.

با توجه به اینکه در کاروان‌ها به مقدار کافی غذا و مواد خوراکی وجود دارد، به هیچ وجه از بیرون کاروان به ویژه از دست‌فروش‌ها غذا تهیه نکنید.

غذا را در اتاق نگه ندارید.

برخی از زائران محترم، به‌منظور روزه‌داری، غذای شب خود را به اتاق می‌برند تا در هنگام سحر از آن استفاده نمایند. این عمل خطر بروز مسمومیت‌های غذایی را بالا می‌برد. در این‌گونه موارد با مدیر کاروان هماهنگی کنید تا درصورت امکان، در هنگام سحر غذای گرم در اختیار شما قرار دهد.

درصورتی‌که این کار برای کاروان مقدور نبود، پیشنهاد می‌شود از موادغذایی غیرپختنی سالم استفاده شود.

مشکلات رژیم‌غذایی خود را با پزشک و مدیر کاروان در میان بگذارید تا برای شما غذای رژیمی تدارک دیده شود.

موز از میوه‌های رایجی است که برای زائران محترم تهیه می‌شود. در مصرف آن زیاده‌روی نشود به‌ویژه موزهای کال را مصرف نکنید. موز کال ضمن ایجاد یبوست، حساسیت‌ها را تشدید می‌نماید.

استفاده از سیب، به‌ویژه در زمان ابتلاء به گرفتاری‌های تنفسی توصیه می‌شود. زیرا این میوه موجب تسریع در ترمیم سلول‌های تخریب شده تنفسی می‌شود.

بعضی از زائران، در روزهای آخر سفر، خوراکی‌های خود را که از ایران آورده‌اند، از ساک‌های خود بیرون آورده و استفاده می‌کنند. چه‌بسا این موارد در داخل ساک‌ها، و هوای گرم عربستان فاسد شده و درصورت مصرف موجب بروز مسمومیت گردند.

با خدمه کاروان در مورد بهداشت غذا و تغذیه همکاری کنید.

سعی کنید در زمان خوردن غذا از دهان شما ذرات غذا بیرون نریزد و دهان شما بسته باشد. لذا توصیه می‌شود هنگام غذا خوردن صحبت نکنید.

در ایام تشریق ممکن است برای شما غذاهای حاضری بدون گوشت تدارک دیده شود. چون برای آن ایام سالم‌ترند و سلامت شما را برای ادامه اعمال بیشتر تضمین می‌کنند.

کسانی که مبتلا به‌بیماری قند هستند، به‌ویژه از پُرخوری و مصرف نوشابه، آب‌میوه‌های صنعتی، خاکشیر، عسل و موارد شیرین اجتناب کنند. پیشنهاد می‌شود این افراد در موارد ضروری فقط از نوشابه‌های رژیمی، آن‌هم نه به‌مقدار زیاد استفاده کنند.

افرادی‌که مبتلا به نارسایی کلیه هستند، به‌خصوص کسانی‌که دیالیزی هستند باید در مصرف گوشت قرمز، شیر و میوه که مملو از پتاسیم هستند حد تعادل را رعایت نمایند. بیش از ۹۰ درصد پتاسیم غذا جذب می‌شود و پتاسیم برای این افراد سم است.

کسانی‌که فشار خون یا چربی خون بالا دارند، از مصرف غذاهای چرب یا نمکدار اجتناب کنند.

حتی‌المقدور کره را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید.

غذاهای زیر برای مبتلایان به پرفشاری خون غیرمجازند، پیشنهاد می‌شود حتی در صورت سرو شدن در کاروان، اکیداً از آن‌ها اجتناب شود: ادویه‌ها، ترشی‌ها، آجیل شور، سس، رب گوجه‌فرنگی، سس سویا و خردل، نان‌های نمکی، کنسرو ماهی‌تن، آب‌خورش، آبگوشت، چیپس سیب‌زمینی.

متأسفانه در برخی موارد خورش‌ها با آب و روغن زیاد سرو می‌شوند، توصیه می‌شود در اینگونه موارد، خورش مصرف نشود.

غذا در آشپزخانه‌های مرکزی طبخ و در کاروان‌ها توزیع می‌شوند. برخی از زائران محترم به این برنامه‌ها به‌عنوان سهمیه غذایی نگاه می‌کنند و در مصرف غذا اعتدال را رعایت نمی‌کنند. این امر موجب افزایش وزن، بالا رفتن قند و چربی خون و برو بیماری می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر