صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۱ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲

مراسم اعطای نشان دانش به ۱۲ دانشمند برتر کشور برگزار شد

اولین دوره اعطای نشان دانش به ۱۲ چهره دارای مرجعیت علمی در سالگرد هشتاد و نهمین سالروز تصویب قانون دانشگاه تهران امشب برگزار شد.
کد خبر : 850045

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اولین دوره اعطای نشان دانش به 12 چهره دارای مرجعیت علمی در سالگرد هشتاد و نهمین سالروز تصویب قانون دانشگاه تهران امشب (دوشنبه ۸ خرداد)در این دانشگاه برگزار شد.

رضا پور حسین دبیر مراسم اعطای نشان دانش با بیان اینکه شاخص های متعددی برای انتخاب اساتید مدنظر بوده است اشاره کرد: داشتن شخصیت علمی در سطح جهان یا منطقه، عضویت در نهادهای علمی، دارا بودن آثار نوآورانه و پژوهشی، تاسیس یا هدایت شرکتهای دانش بنیان و کارآفرینی و شاگرد پروری و برخورداری از شخصیت متین و وفادار به انقلاب اسلامی و تاثیرگذار در انتخاب برگزیدگان اولین مراسم اعطای نشان دانش اثر گذار بوده است.

وی ترکیب انتخاب شوندگان نیز به این شرح اعلام کرد: پنج نفر از دانشگاه تهران دو نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دو نفر از دانشگاه صنعتی شریف و یک نفر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و یک نفر از پژوهشکده رویان اصفهان و یک نفر از پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی ۱۲ چهره برتر هستند.

محمدحسین مقیمی رییس دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه این مراسم درآستانه نود سالگی سالروز تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران برگزار شده گفت: توفیقی شد تا در دهه کرامت و در هشتم خرداد که امروز است اولین مراسم اعطای نشان عالی دانش را به اساتید و دانشمندان انتخاب شده اعطا کنیم.

وی افزود: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی با هم پیمان بستند تا فارغ از مرزبندی های تصنعی در کنار هم در دست یابی و تحقق تمدن نوین اسلامی گام بردارند.

مقیمی گفت: هدف این دو دانشگاه از اعطای نشان عالی دانش به اندیشمندان ترویج علم و گفتمان علمی در کشور است و اعتقاد دارم که این دو دانشگاه به همت دانشگاه های دیگر در اشاعه این گفتمان تلاش خواهند کرد.

مقیمی با اشاره به پیشگامی ایران در عرصه علم و دانش در طول تاریخ افزود: بزرگان زیادی ازجمله خواجه نصیرالدین طوسی، ابوعلی‌سینا، فارابی، ابوریحان بیرونی و مفاخر دیگر در این سرزمین پایه گذار علم بودند و امروز ما شاهد این هستیم که این اتفاق بزرگ رقم خورد تا همچنان طلایه داران علمی دنیا در ایران باشند.امروز شاهد رزومه هایی از نقش آفرینی ایرانیان در عرصه علم هستیم.

رییس دانشگاه تهران افزود: بحث تکریم از دانشمندان به این مراسم بسنده نمیشود و دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان بانی دایمی این نشان در کنار هم هستند.

حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیز در این مراسم گفت: اساتیدی که وقتشان را صرف علم کردند از تمام وجودشان و زندگی خود گذشتند.

وی افزود: قدرت نظامی و اقتصادی دیگر در دنیا اثر گذار نیست بلکه علم است که اثر گذار است و این یک ضرورت است و دیگر فضیلت محسوب نمی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در خیلی از اتفاقات مهم علمی پیشگام است و نقشی تعیین کننده دارد.

قناعتی با اشاره به ورود ایران و دانشگاه علوم پزشکی ایران به صنعت رباتیک و پزشکی گفت: در سفر آقای رئیسی به اندونزی عمل جراحی رباتیک انجام شده و در حال حاضر درخواست دوازده تا از این ربات ها از ایران شده است.

وی افزود: لازم است تا این خودباوری را داشته باشیم.

قناعتی در ادامه با اشاره به سخنان امام(ره) اضافه کرد: امام به ما آموخت تا مسئله جنگ و اقتصاد و همه مسایل کشور را باید خودمان حل کنیم.

قناعتی در پایان گفت: بنده به عنوان فردی مطلع عرض کنم آینده ایران آینده درخشانی خواهد بود.

برگزیدگان این مراسم به شرح زیر است:

دکتر اعظم ایرجی زاد

دکتر بازرگان هرندی

دکتر احمدرضا دهپور

دکتر عباسعلی زالی

دکتر علی اکبر صادقی رشاد

دکتر حسین صفایی

دکتر سید کاظم علوی پناه

دکتر محمود فتوحی فیروزباد

دکتر اردشیر قوام زاده

دکتر محمد مهدی کیایی

دکتر محمود مهرداد شکریه

دکتر محمد حسین نصر اصفهانی

انتهای پیام/

ارسال نظر