حضور برخی زنان در مجلس تأثیر منفی بر قوانین مربوط به زنان داشته است
طیبه سیاوشی، منتخب مردم تهران در مجلس دهم در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تأثیر حضور زنان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: گرچه حضور ١٨ زن در مجلس شوراى اسلامى، امرى جدید محسوب مىشود، همین رقم هم نشان میدهد که فاصله زیادى تا رسیدن به تعداد کرسىهاى بیشتر از سوی زنان وجود دارد. میزان تحصیلات زنان و میزان مشارکت آنها در عرصه اجتماعى و اقتصادى افزایش یافته است و بالطبع مشارکت زنان در مجلس نیز در کنار دیگر عرصهها بیشتر خواهد شد.
باید قوانین بازدارنده در راه زنان را کاهش دهیم
وی تأکید کرد: اینکه حضور کمى زنان تأثیر کیفى بر قوانین مصوب براى بهبود وضع زنان داشته باشد، قطعى نیست؛ چون در دورههاى قبل شاهد تأثیرات منفى برخی زنان در مجلس در این زمینه بودهایم.
سیاوشی درباره اولویتهای کاری خود در مجلس دهم گفت: اولویت در مجلس دهم، تلاش در جهت افزایش امنیت اجتماعى و شغلى زنان خواهد بود. باید سعى شود با نگاهى زنانه به جایگاه زن در خانواده و جامعه توجه شود. این نگاه موجب مىشود قوانین حمایتى براى جلوگیرى از خشونت علیه زنان و کودکان و همچنین تبیین و ترفیع نقش زن و کودک در جامعه تصویب شود. در این جهت باید نگاهى ویژه به زنان سرپرستخانوار داشت و تسهیلات بیشترى براى این زنان که هم نانآور خانواده هستند و هم باید وظایف خود به عنوان مادر را انجام دهند، در نظر گرفت.
وی اضافه کرد: تاکنون، در مجلس شوراى اسلامى، فراکسیون زنان و خانواده وجود داشته، ولى صرف وجود فراکسیون براى افزایش ظرفیت حضور زنان در عرصه اجتماعى و اقتصادى کافى نبوده است؛ باید بر نوع نگاه به مسئله زنان تأکید داشت.
منتخب مردم تهران در مجلس دهم اظهار کرد: باید از تصویب قوانینى که باعث تزلزل در جایگاه زن و خانواده مىشود، جلوگیرى کرد. باید بنیاد خانواده، آرامش و امنیت زنان را تضمین کند. براى افزایش ظرفیت حضور زنان باید قوانین تبعیضآمیز حذف شود. شاید در این مرحله نیاز به تصویب قوانین جدید نداشته باشیم.
سیاوشی گفت: در قانون اساسى نه تنها هیج ماده جنسیتى یا تبعیض آمیزی نداریم بلکه بر کرامت انسانى و برابرى انسانها تأکید شده است. باید در مجلس شوراى اسلامى تلاش کنیم، حفظ کرامت و عزت زن در خانواده و اجتماع سرلوحه همه قوانین قرار گیرد.
انتهای پیام/