صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۱ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲
با تاکید بر توافق‌نامه‌ هیرمند؛

طالبان: داشتن روابط حسنه با ایران بخشی از سیاست ما است

اعضای کمیسیون سیاسی طالبان در نشست امروز خود، ضمن تاکید بر رعایت توافق‌نامه‌ رود هیرمند میان ایران و افغانستان، داشتن روابط حسنه با جمهوری اسلامی ایران را بخشی از سیاست حکومت فعلی افغانستان خواندند.
کد خبر : 849718

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، دفتر مطبوعاتی نخست وزیر افغانستان امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای از برگزاری کمیسیون سیاسی حکومت طالبان به ریاست «مولوی عبدالکبیر» معاون سیاسی و کفیل نخست وزیری این کشور خبر داد.
 
در این جلسه که «ملا عبداللطیف منصور» سرپرست وزارت آب و انرژی نیز حضور داشت، ضمن بحث در خصوص مسائل مهم دیگر، در رابطه با موضوع حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه هیرمند نیز بحث و تبادل نظر شد و تمام جنبه‌های آن به تفصیل و دقت مورد ارزیابی قرار گرفت.
 
در این جلسه با توجه به جنبه‌های حقوقی، بر توافق‌نامه امضا شده بین کابل و تهران در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی تاکید و رعایت این توافقنامه راه حل مناسب برای رفع مناقشه عنوان شد.
 
اعضای کمیسیون سیاسی افغانستان بر روابط خوب و مثبت با همسایگان به ویژه ایران تاکید کردند و داشتن روابط حسنه با جمهوری اسلامی ایران را بخشی از سیاست طالبان خواندند.

اخیرا مقامات ایران از طالبان به دلیل عدم رعایت حق‌آبه این کشور انتقاد کرده و تاکید می‌کنند که ادعای طالبان درباره نبود آب باید توسط هیئت فنی مشترک راستی‌آزمایی شود.
 
در این رابطه، «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به بیانیه طالبان راجع به حق‌آبه‌ ایران از رود هیرمند در توئیتی نوشت که ملاک بود و نبود آب، بازدید فنی و عینی است و نه صدور بیانیه سیاسی.
 
با این حال، واکنش‌های مسئولان هر دو کشور به این مقدار خلاصه نشد و طی روز‌های گذشته مقام‌های مختلف دو طرف در رابطه با مسئله حق‌آبه هیرمند اظهار نظر کرده‌اند.

افغانستان و ایران برای تقسیم آب رود هیرمند، در سال ۱۳۵۱ خورشیدی معاهده‌ای را امضا کرده‌اند. مقام‌های ایرانی می‌گویند که براساس این معاهده، در سال‌های آبی باید سالانه ۸۲۰ میلیون مترمکعب آب از افغانستان وارد ایران شود؛ حال آنکه که ایران این مقدار آب را دریافت نمی‌کند.

همچنین، روز گذشته، در مرز ایران با ولایت «نیمروز» افغانستان،‌بین نیروهای مرزبانی دو طرف درگیری رخ داد.
 
به گفته‌ رسانه‌ها، پس از شروع درگیری‌ها مکاتبات و تماس‌هایی میان سفارت ایران در افغانستان و وزارت دفاع حکومت طالبان برقرار شده و طرفین مشغول بررسی چرایی این تنش شده‌اند.
 
آنطور که از گزارش ها برمی آید، قرار شده تا کمیته حقیقت‌یاب مشترکی به منطقه اعزام و کلیت ماجرا بررسی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر