صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲
تقی‌پور در گفتگو با آنا:

ثباث قوانین نیاز به تغییراتی در فرآیند داخلی مجلس دارد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود، باید در بازه زمانی دو ساله اجرا شود و ما تاثیرات آن را مشاهده کنیم،گفت: مجلس در این یک ساله باقی مانده، تغییراتی را در فرایند‌های داخلی خود انجام دهد تا این کار‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.
کد خبر : 849660

رضا تقی‌پور نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص مطالبات رهبر انقلاب از نمایندگان مجلس یازدهم، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری محور‌های مختلفی داشت و همه این محور‌ها برای ما راهگشا و راهنما بود تا بتوانیم در این یکسال از فرصت باقی مانده در مجلس یازدهم،خدمت گذار بهتری برای مردم باشیم.

وی افزود: نحوه قانونگذاری از مباحث اصلی در مجلس است، به این نحو که رهبر انقلاب بحث ثبات و قاطع بودن را عنوان کردند که بسیار مهم است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما شاهد این هستیم که برخی قوانین تصویب می‌شود، اما در اجرا مشکلات عدیده‌ای پیش می‌آید. البته این مسئله می‌تواند به دلیل عدم وجود ساختار‌های مناسب برای اجرای قوانین یا عوامل مختلف دیگر اجرایی باشد.

تقی‌پور گفت: آنچه که در گام اول به قوه مقننه بر می‌گردد این است که خود این قوانین از یک ادغام مستحکم برخوردار باشند، به تعبیری هم از منظر قابلیت اجرایی و هم از منظر حقوقی، قانونگذاری به نحوی باشد که برای همه جامعه روشن باشد، تا بتوانند از فرصت‌هایی که آن قانون ایجاد می‌کند، استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ما یک بحث فرهنگی داریم که به صورت سنتی و تاریخی در ذهن‌ها جا گرفته است،اظهار کرد: عموم جامعه فکر می‌کنند قانون برای محدود کردن است درحالی که قانون برای ایجاد فرصت است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی قانونی در یک حوزه‌ای وجود نداشته باشد یا صریح و شفاف نباشد، آن عده‌ای که آن قانون را بلد باشند، می‌توانند از آن فرصت‌ها استفاده کنند، اما عموم مردم که دنبال این مسائل نرفتند، طبیعتا ممکن است با محدودیت یا احتیاط این کار را انجام دهند.

تقی‌پور بیان کرد: بنابراین اگر ما از این منظر به قوانین نگاه کنیم، حتما این معیار‌هایی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند بسیار تعیین کننده خواهد بود و به تعبیری قوانین و مقررات به عنوان یک فضای فرصت‌ساز برای عموم جامعه به خصوص قشر جوان، دانش‌آموخته بسیار مهم تلقی می شود.

وی با تاکید براینکه قوانین باید امیدآفرین باشد،خاطرنشان کرد: مثلا مشابه آنچه که در قانون تسهیل کسب و کار اتفاق افتاد، البته در حال حاضر در سطح جامعه می‌بینیم که یک سری مقاومت‌هایی پیرامون آن صورت می‌گیرد. 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما باید زنجیره‌ی اجرا، ارزیابی و نظارت را به شکلی کامل کنیم که اگر آسیبی در هر کدام از این حلقه ها پیش آمد، از بین برَوَد و نتیجه این شود که ما شاهد این باشیم، قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود، در بازه زمانی دو ساله بتواند کامل اجرا شده باشد و تاثیرات آن را مشاهده کنیم.

تقوی‌پور ابراز امیدواری کرد که مجلس در این یک ساله باقی مانده، تغییراتی را در فرایند‌های داخلی خود انجام دهد تا این کار‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

وی همچنین در خصوص استفاده مجلس از نظر نخبگان و دانشگاهیان در برنامه توسعه هفتم، اظهار کرد: از گذشته روال قبلی مجلس این بود که معمولا این برنامه‌ها وقتی به مجلس ارسال می شد، آن احکام یا تبصره‌ها بر اساس تخصص‌های کمیسیون تخصصی، تقسیم بندی و به آن‌ها ارجا می‌شد، یعنی هر کمیسیون در مورد تعدادی از این احکام و تبصره‌ها به عنوان کمیسیون اصلی و در بقیه با عنوان کمیسیون فرعی بحث و  بررسی می‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآر شد:  بنابر آیین‌نامه کمیسیون‌ها باید نظرات کارشناسان، اتحادیه‌ها، انجمن‌های مرتبط را دریافت کنند، همین طور حتما نظرات دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی و مراکز تخصصی مانند کانون وکلا را دریافت و بعد از جمع‌بندی این نظرات، نظر خود را به عنوان کمیسیون اصلی به صحن ارسال می کنند.

تقی پور گفت: نهایتا همه نظراتی که توسط کمیسیون‌ها یا نمایندگان به عنوان پیشنهاد ثبت شده باشد، مطرح و در پایان رای گیری می‌شود و نسخه نهایی از سند به دست می‌آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر