صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۲ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با آنا:

فرصت بازنگری رشته‌ها باید از ۵ سال به ۲ سال کاهش یابد

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: رشته‌ها بر اساس علاقه استادان و دانشجویان ارزیابی می‌شود و فرصت وزارت علوم در بازنگری رشته از ۵ سال به ۲ سال کاهش می‌یابد.
کد خبر : 849443

رضا پورحسین، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره بازنگری رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز کار و علم و فناوری بروز جهان گفت: طبق تصمیمات وزارت علوم رشته‌های دانشگاهی باید هر ۵ سال یکبار تغییر کنند. 

وی افزود: همه دانشکده‌های دانشگاه‌های کشور موظف هستند که طی مدت ۵ سال تمام منابع و سرفصل‌های رشته‌ها را با هدف بروز رسانی مورد نظر بازنگری قرار دهند. 

پورحسین تصریح کرد: شتاب علمی دنیا بسیار عجیب است و دانشگاه‌ها نمی‌توانند بر مدار قبلی خود حرکت کنند و پیش بینی می‌کنم تا ۱۰ سال آینده تجدید نظر رشته‌ها از ۵ سال به ۲ سال کاهش پیدا کند؛ چرا که دانشجو توقع دارد و استادان ملزم به بروز رسانی خود در راستای علم و فناوری جهان هستند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اتصال دانش و علم به جامعه مانند هنر، مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... یکی دیگر از روش‌های بازنگری رشته‌های دانشگاهی است، به عبارتی دانشگاه بازوی علمی و ارائه راهکار برای مسائل هر کشوری است. 

پورحسین با بیان اینکه ارزیابی‌ها و بازنگری‌ها به کاربست علم و نوع اتصال و آماده کردن دانشجو برای ورود به بازار کار و خدمت درحیطه تخصصی مورد توجه قرار می‌گیرد، تاکید کرد: به جز برخی رشته‌های بنیادین در بازنگری بیشتر رشته‌ها به اتصال دانشگاه و جامعه توجه می‌شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به بازنگری رشته‌ها بر اساس علاقه دانشجویان اظهار کرد: دانشگاه تهران دارای مرکزی تحت عنوان ارزیابی کیفی از اشخاص و دوره هاست که به صورت سالانه برگزار می‌شود و در این مورد از تمام استادان و دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکتری نظرسنجی می‌شود تا پس از تجمیع ارزیابی‌ها در ایجاد و بازنگری و گسترش رشته و ایجاد دانشکده و دپارتمان جدید مورد توجه قرار بگیرند. 

پورحسین بیان کرد: نتایج ارزیابی کیفی‌های آموزش و پژوهش به تاسیس دانشکده‌های حکمرانی، گردشگری و علوم و فنون نوین یا دانشکده کارآفرینی منجر شده است که دانشجویان و استادان در آن دخالت دارند.  عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تجربیات دانشگاه‌ها از یکدیگر در بازنگری رشته‌ها گفت: ساماندهی این موضوع نیازمند سازوکار جدی است و دانشگاه تهران مرکزی تحت عنوان دانش آموختگان دارد که از یافته‌های علمی فارغ التحصیلان جهت بازنگری بهتر رشته‌ها به شیوه دوره‌ای استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر