صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۸ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲

روایتی از اجساد دختران خرمشهری در تنور خانه‌هایشان

پدرش تاجر فرش بود و خودش نخبه رشته ریاضی. وقتی خواهرش به او گفته بود که خرمشهر وضعیت خوبی ندارد و به جبهه نرو. پاسخ داده بود که اگر شما هم اجساد دختران خرمشهری در تنور خانه‌هایشان را می‌دیدید، به جبهه می‌آمدید.
کد خبر : 849433

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدرش تاجر فرش بود و خودش نخبه رشته ریاضی فیزیک. نخبه‌ای بود که سؤالات جبر کلاس‌های بالاتر را به راحتی حل می‌کرد. شهید «محمدصادق فرزامی» در طول دفاع مقدس چند بار به جبهه اعزام شده و در جریان عملیات «الی بیت‌المقدس» به عنوان سرباز ارتش در روز سوم خرداد ۱۳۶۱ به شهادت رسید.

روایت خواهر شهید فرزامی را در ادامه می‌خوانیم.

برادرم متولد ۱۳۴۰ بود. او تا مقطع راهنمایی را در شهرستان تکاب درس خواند و با توجه به محدودیت امکانات تحصیلی برای رشته ریاضی فیزیک در این شهرستان، دوره دبیرستان را به تهران رفت و در مدرسه شهید طالبی‌نیا درس خواند. با توجه به اینکه به لحاظ درسی نخبه بود، در زمان پهلوی به او پیشنهاد شد برای ادامه تحصیل به شیراز برود و از آنجا به خارج از کشور منتقل شود. اما پدرم موافقت نکرد.

در زمان جنگ تحمیلی محمدصادق در عملیات‌های متعددی از جمله عملیات طریق‌القدس شرکت کرد. او از طریق لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا (ع) به جبهه اعزام می‌شد و در عملیات آزادسازی خرمشهر شرکت کرد. اردیبهشت ماه ۱۳۶۱  به مرخصی آمده بود و ما به او اصرار کردیم که دیگر به جبهه نرود.

محمدصادق گفت: «دختران خرمشهری بخاطر تجاوز بعثی‌ها مرگ موش خورده بودند و خودشان را در تنور خانه‌هایشان پنهان کرده بودند تا مبادا دست بعثی‌ها به جنازه‌هایشان برسد. اگر شما هم وضعیت این دختران خرمشهری و خانواده‌هایشان را می‌دیدید، با من می‌آمدید.» برادرم در مرخصی نماند و بعد از دیداری کوتاه، دوباره  به جبهه برگشت که این آخرین دیدار با برادرمان بود.

برادرم در آخرین نامه‌‌اش که روز تشییع پیکرش به دستمان رسید، نوشته بود: «حتما پیروزی‌های جدید را شنیده‌ای، آزادی کامل جاده اهواز ـ خرمشهر و شلمچه. همه اینها با خون و ایمان آزاد شده‌اند. چه افتخاری بالاتر از این برای مادری که فرزندش برای این آب و خاک محترم شهید گردد».

** درباره شهید

سرباز شهید«محمدصادق فرزامی» نهمین فرزند خانواده، متولد ۱۳۴۰ در شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی بود که روز سوم خرداد ۱۳۶۱ در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر در ۲۱  سالگی به شهادت رسید و پیکر مطهرش در گلزار شهدای تکاب آرام گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر