صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۵۹ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
رئیسی پس از بازگشت از سفر اندونزی:

اعتماد میان کشورها برای همکاری با ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است

رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست خارجی ایران، سیاستی جامع و متوازن است، گفت: ما در گام اول اعتمادسازی را آغاز کردیم و امروز اعتماد میان کشورها برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است.
کد خبر : 849258

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در بدو ورود به کشورمان پس از سفر رسمی دو روزه به اندونزی، ضمن تبریک دهه کرامت گفت: سفر به اندونزی با توجه به اینکه این کشور در منطقه جنوب شرق آسیا و ترتیبات منطقه‌ای آن جایگاه ممتازی دارد، سفری مهم و دارای ابعاد متعدد بود.

وی با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برای ارتباط با دیگر کشورها، بر اساس سیاست همگرایی و چندجانبه‌گرایی اقتصادی است، افزود: ما در گام اول اعتمادسازی را آغاز کردیم و امروز اعتماد میان کشور‌ها برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به شکل مطلوبی رو به افزایش است.

رئیس‌جمهور همچنین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در آسیا را سیاستی جامع و متوازن توصیف و تصریح کرد: ما به دنبال توسعه روابط با قطب‌های اقتصادی در آسیا از جمله چین، روسیه، هند و اندونزی هستیم و در این سفر نیز ۱۱ سند همکاری میان ایران و اندونزی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی، فرهنگی و علم و فناوری به امضا رسید.

رئیسی با اشاره به نمایش مستندی از کار تجهیزات روباتیک جراحی از راه دور ساخت ایران که در بیمارستانی در اندونزی به کار گرفته شده بود، در جلسه مذاکرات مقامات دو کشور و دستور رئیس جمهور اندونزی برای تجهیز ۱۲ بیمارستان این کشور به این دستگاه‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: در این سفر قرارداد‌های خوبی برای تداوم همکاری دو کشور در حوزه‌های پزشکی و درمانی منعقد شد.

وی همچنین به توافق دو کشور درباره تجارت با تعرفه ترجیحی اشاره و خاطرنشان کرد: مذاکرات دو کشور در این زمینه از ۱۷ سال پیش آغاز، اما به نتیجه نرسیده بود که در این سفر نهایی شد و این توافق می‌تواند مسیر تجارت میان دو کشور و منطقه را هموار کند. همچنین توافق نوآورانه دیگر تجارت بر اساس تهاتر بود که با توجه به مکمل بودن اقتصاد دو کشور تاثیر زیادی بر رفع موانع گسترش تجارت فیمابین خواهد داشت.

رئیس جمهور همچنین توافق دیگر انجام شده میان دو کشور را همکاری در حوزه انرژی در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت و گاز عنوان کرد که مقرر شده اقدامات مرتبط با آن سریعا آغاز شود.

رئیسی در ادامه سخنانش با اشاره به توافقات دو کشور در عرصه‌های فرهنگی گفت: در این سفر شاهد ابراز محبت عمیق مردم عزیز اندونزی به جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله در مرکز اسلامی جاکارتا بودیم که گواه جایگاه رفیع ایران اسلامی در دل مردم منطقه است؛ این احساس علاقمندی گواه رابطه عمیق میان دو ملت بود که ناگسستنی است.

وی همچنین به مذاکرات دو کشور درباره مسائل سیاست خارجی نیز اشاره کرد و افزود: دو کشور درباره مسائل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله مسئله فلسطین، افغانستان و میانمار دیدگاه‌های مشترکی دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه در مذاکرات با مسئولین عالی اندونزی شاهد بودیم که اراده دو کشور برای گسترش همه جانبه روابط کاملا جدی است، اظهار کرد: مذاکرات مقامات ایران و اندونزی برای اجرایی کردن توافقات حاصل شده از همان زمان حضور ما در این کشور آغاز شد.

رئیسی با اشاره به حضور خود در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و اندونزی تصریح کرد: مسائل مطرح شده در این نشست مورد توجه مقامات دو کشور قرار خواهد داشت و تلاش می‌کنیم موانع موجود در مسیر گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری هر چه سریع‌تر برطرف شود.

وی در پایان با قدردانی از استقبال گرم مردم و مقامات اندونزی، اظهارامیدواری کرد که این سفر‌ها و تبادل هیئت‌ها میان دو کشور به ارتقای بیش از پیش سطح روابط در حوزه‌های مختلف و در راستای تامین منافع دو ملت و ملت‌های منطقه بیانجامد.

گفتنی است، حجت‌السلام سید ابراهیم رئیسی که روز دوشنبه به منظور انجام سفر رسمی دو روزه به اندونزی سفر کرده بود، شامگاه چهارشنبه به تهران بازگشت.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه در فرودگاه مهرآباد تهران از رئیس‌جمهور استقبال کردند.

در این سفر دو روزه که وزرای خارجه، نفت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور دکتر رئیسی را همراهی می‌کردند، ۱۱ سند همکاری و یادداشت تفاهم میان مقامات ایران و اندونزی به امضا رسید.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در این سفر با «جوکو ویدودو» رئیس‌جمهور اندونزی، «پوآن ماهارانی» رئیس مجلس نمایندگان، «بامبانگ سوساتیو» رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی و «کائو کیم هورن» رئیس اتحادیه آ سه آن دیدار و گفتگو کرد.

رئیسی همچنین در این سفر در برنامه‌هایی جداگانه با تجار و بازرگانان اندونزی و ایران و روسای سازمان‌های اسلامی اندونزی ملاقات و گفتگو داشت.

دیدار و سخنرانی در جمع پرشور مسلمانان اندونزیایی در مرکز اسلامی جاکارتا و حضور در مسجد استقلال اندونزی همراه با اقامه فریضه نماز ظهر و سخنرانی در جمع نمازگزاران این مسجد از دیگر برنامه‌های دکتر رئیسی در سفر دو روزه به اندونزی بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر