صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۵ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
نظری:

بازار خودرو گنگ و مردم بلاتکلیف/ فصل جدیدی از اقتصاد در شورای رقابت در حال تدوین است

كارشناس خودرو با بیان اینكه فصل جدیدی از اقتصاد در شورای رقابت در حال تدوین است اظهار كرد: این شورا یك اقتصاد جدید می‌نویسد. این شورا وظیفه نظارتی دارد؛ اما در بازار دست‌برده است.
کد خبر : 849255

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، نظری كارشناس خودرو در مورد اختلاف قیمت بازار و كارخانه گفت: بخشی از اختلاف قیمت به دلیل فضای قیمتی بازار و بخشی نیز مربوط به هزینه‌ موضوعاتی است كه شورای رقابت آنها را پیگیری می‌كند. وجود تصمیم‌گیران بسیار، موجب شده بازار خودرو گنگ باشد و مردم تكلیف خود را ندانند.

او در این باره ادامه داد: روشن‌شدن تكلیف برای بازار آزادی كه تقاضاكننده و عرضه‌كننده دارد، تكلیف‌های نظارتی است. اما كسی نمی‌تواند دست در بازار ببرد و تكلیف روشن كند. تقاضاكننده و عرضه‌كننده می‌توانند تقاضا و عرضه را به تعویق بیندازند؛ اما زمان آن محدود است و پس از گذشت زمان طولانی با شكست مواجه خواهد شد.

او افزود: تعویق از سمت تقاضاكننده موجب می‌شود زمانی كه به سمت خرید می‌رود بازار را از تعادل خارج کند. بازار همواره خواستار تعادل است؛ اما اگر با عواملی كه مورد شناخت بازار نیست، برای آن تعیین تكلیف كردیم، آن را به هم ریخته‌ایم.

این كارشناس خودرو با بیان اینكه فصل جدیدی از اقتصاد در شورای رقابت در حال تدوین است اظهار كرد: این شورا یك اقتصاد جدید می‌نویسد. این شورا وظیفه نظارتی دارد؛ اما در بازار دست‌برده است. عرضه كمتر و تقاضای بیشتر موجب افزایش قیمت‌ها شده است. در دیگر كشورها، شورای رقابت چارچوب‌های كلی را می‌بیند و در عرضه و تقاضا دخالتی ندارد.

نظری همچنین گفت: تغییراتی كه در چند ماه آینده رخ می‌دهد ناشی از آن است كه بازار نتوانسته میزان عرضه را از تولیدكننده دریافت نماید. راه كوتاهی كه در گذشته امتحان و به‌خوبی اجرایی شد را باید دوباره پی گرفت و به سراغ بورس كالا رفت چرا كه می‌تواند سریعاً بازار را به تعادل برساند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر