صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۸ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مطرح کرد؛

لزوم فرهنگ‌سازی و تمدن‌سازی در حج به بهترین و مطلوب‌ترین شکل

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، لزوم فرهنگ‌سازی و تمدن‌سازی در حج به بهترین و مطلوب‌ترین شکل را یادآور شد و با برشمردن ویژگی‌های حج پیش رو ابراز امیدواری کرد زائران اعزامی با تعاون و همکاری در ثواب خدمت‌رسانی به زائران خانه خدا سهیم شوند.
کد خبر : 848856

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب که در برنامه "صف اول" شبکه خبر حضور پیدا کرده بود به ویژگی‌های حج ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های حج امسال فراهم شدن شرایط برای زائرانی است که از سال‌ها قبل ثبت‌نام کرده بودند، اما به دلیل کرونا فرصت تشرف نداشتند.

وی از زمان طولانی انتظار برای اعزام زائرانی که در دهه ۸۰ ثبت‌نام کردند به عنوان دغدغه‌ای برای مسئولان حج یاد کرد و گفت: با روند فعلی، زمان تشرف برخی از افرادی که سال ۱۳۸۶ ثبت نام کرده‌اند تا حدود ۳۰ سال طول خواهد کشید. ما هم‌اکنون حدود ۹۷۰ هزار زائر در نوبت اعزام داریم که باید ۱۵ سال دیگر صبر کنیم تا نوبت به همه آن‌ها برسد.

سرپرست حجاج ایرانی، کاهش عوامل اجرایی برای اعزام شمار بیشتری از زائران را یکی دیگر از ویژگی‌های حج امسال برشمرد و خاطرنشان کرد: تمام تلاشمان را کردیم که با کاهش خادمان حج، ضمن حفظ کیفیت زمینه را برای اعزام زائران بیشتر فراهم کنیم. هر چند که این امر، کار و مسئولیت خادمان حجاج را دو چندان خواهد کرد، اما همین که زائران بیشتری عازم حج شوند برای همگان، رضایت‌بخش است.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه مردم ایران در تعاون و همیاری و نوعدوستی، نمونه هستند به کمک گرفتن از زائران برای خدمات‌رسانی به حجاج اشاره کرد و گفت: در کاروان‌ها زائرانی حضور دارند که یا تحصیلات عالیه و سطح بالا دارند و یا روحانیونی هستند که در گذشته به عنوان روحانی کاروان اعزام شده‌اند. درخواست ما از این افراد، کمک و همیاری به زائران است که می‌دانیم مورد استقبال آن‌ها قرار خواهد گرفت چراکه خدمت به زائر هم ثواب خاص خودش را دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این ظرفیت وجود دارد که بتوانید در مذاکره با مسئولان کشور میزبان سهمیه زائران ایرانی را افزایش دهید؟ گفت: در سال‌های قبل از انقلاب، بالاترین تعداد زائری که در یک سال به حج اعزام شد ۳۰ هزار نفر بود، اما در سال‌های بعد از انقلاب تا ۱۵۰ هزار در سال هم اعزام شده‌اند. امسال هم عربستانی‌ها طبق مصوبه سازمان همکاری اسلامی متناسب با جمعیت هر کشور، تعداد زائران را به ازای هر هزار نفر یک نفر تعیین کرده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با ابراز امیدواری از اینکه در مذاکرات و رایزنی با کشور میزبان بتوان سهمیه حجاج ایرانی را برای آینده افزایش داد، گفت: اگر این اتفاق رخ دهد فشار دغدغه سفر از روی زائر برداشته خواهد شد چرا که تعداد زائران بیشتری اعزام می‌شوند.

سرپرست حجاج ایرانی به برنامه‌های آموزشی ـ توجیهی زائران اشاره کرد و گفت: تا قبل از اعزام برای زائرانی که مدینه اول هستند ۱۰ جلسه آموزشی ـ توجیهی و برای زائرانی که مدینه بعد هستند ۱۲ جلسه آموزشی در نظر گرفته‌ایم تا با مناسک و معارف و اسرار حج آشنا شوند.

وی بر انجام درست اعمال حج از سوی زائران تاکید کرد و با ذکر مثالی از برخی افراد که در برگشت متوجه درست انجام ندادن اعمال خود شده‌اند، خاطرنشان کرد: برای انجام مطلوب مناسک حج از افراد باتجربه، تحصیلکرده و روحانیون آموزش دیده و مطلع کاروان‌ها استفاده خواهد شد تا مناسک حجاج به درستی انجام شود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب ترکیب کاروان‌های اعزامی به حج پیش رو را سه گروه اعلام کرد و گفت: یک گروه کاروان‌های شیعه هستند که حدود ۵۱۰ کاروان را شامل می‌شوند. گروه دوم اهل سنت هستند که حدود ۶۶ کاروان را تشکیل می‌دهند. گروه سوم هم کاروانی مشترک از اهل سنت و اهل تشیع است که به این سفر اعزام خواهند شد.

وی بر وحدت و اتحاد بین اهل سنت و تشیع اشاره کرد و گفت: هر دوی این عزیزان در کشور ما با همدیگر زندگی مسالمت آمیزی دارند و همانطور که امام راحل و مقام معظم رهبری بار‌ها تاکید کرده اند با احترام و وحدت مثال زدنی کنار یکدیگر به خوبی زندگی می‌کنند. در حج هم شاهد همین ارتباط خوب و رابطه برادرانه خواهیم بود.

نواب با تاکید بر این که همان کاری که برای شیعیان انجام می‌دهیم برای اهل سنت هم انجام می‌شود، ادامه داد: ایران تنها کشوری است که مسلمانان برخی کشور‌های دیگر مقلد رهبر ایران اسلامی هستند. ما وظیفه خود می‌دانیم که به آن‌ها هم خدمت و اگر درخواستی داشتند اجابت کنیم.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به دیدار‌های مستقیمی که با حجاج شهر‌های مختلف از جمله تهران، مشهد، اصفهان و قم داشته است، خاطرنشان کرد: در این دیدار‌ها شخصا حضور پیدا می‌کردم تا شنونده نقطه نظرات و صحبت‌های زائران باشم. ضمن این که توصیه‌هایی هم به آن‌ها داشتم تا حج بهتری داشته باشند.

وی در مورد این توصیه‌ها گفت: یکی از مهمترین توصیه‌ها و خواسته‌ها این است که زائران با یکدیگر تعاون و همکاری داشته باشند تا امور کاروان‌ها سهل‌تر و بهتر انجام شود. مثل آنچه در اربعین انجام می‌شود و ۳ میلیون زائر به کمک یکدیگر می‌آیند تا زیارت ماندگاری داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین نواب ادامه داد: در شعار حج سه فراز است؛  یکی تحول قرآنی و دوم، همگرایی اسلامی است و سومین فراز هم حمایت از ملت مظلوم فلسطین و قدس شریف است که برای همه ما در اولویت است.

سرپرست حجاج ایرانی مجددا بر داشتن روحیه تعامل و همکاری از سوی زائران در طول سفر معنوی حج تاکید کرد و ادامه داد: برای حج امسال تعدادی از خادمان کاهش داده شده تا زائران بیشتری اعزام شوند. اگر این تعامل و همکاری از سوی زائران برای انجام امور کاروان انجام نشود دوباره مجبوریم از خادمان استفاده کنیم که در این صورت تعداد زائران اعزامی در سال‌های بعد کاهش خواهد یافت.

وی اجرای برنامه‌های فرهنگی را هم جزو اولویت‌های اصلی و سازماندهی شده حج امسال برشمرد و خاطرنشان کرد: برای این منظور سخنرانان، روایتگران و قاریانی برجسته‌ای را در نظر گرفته‌ایم که با حضور در مکه و مدینه و کاروان‌های مختلف ابعاد مختلف حج را برای زائران بازگو خواهند کرد و در مراسم و آیین‌های معنوی حضور خواهند داشت.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در مورد توافق مثبت سیاسی با عربستان و تاثیر آن بر اولین حج بعد از این اتفاق گفت: طبیعی است در کشور عربستان هم مثل همه کشور‌ها هستند افرادی که همراه و هماهنگ با سایر مسئولان نیستند. با این حال اگر عربستان شرایطی را فراهم کند که زائران ایرانی وقتی برمی‌گردند راضی باشند و دعای کمیل و سایر موارد را باب میل شان انجام داده باشند، یک اتفاق برد ـ برد برای ما و کشور میزبان رخ داده است. امیدوارم بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای حجاج در این زمینه باشیم.

وی ادامه داد: البته کشوری که میزبان زائران می‌شود باید مسئولیت اتفاقاتی مثل شهید شدن تعدادی از زائران در منا را بپذیرد؛  این مسائل در ارتباط بین کشور‌ها و ملت‌ها تاثیرگذار است. هر چقدر که عربستان همراهی بیشتری با زائران ایرانی داشته باشد، رضایت آن‌ها بیشتر جلب می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین به دیدار کارگزاران حج با مقام معظم رهبری اشاره و ابراز امیدواری کرد که با پیروی از فرمایشات و تاکیدات ایشان فرهنگ‌سازی و تمدن‌سازی در حج به بهترین و مطلوب‌ترین شکل انجام و اجرا شود.  

انتهای پیام/

ارسال نظر