صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵

دعوت از ایرانیان مقیم خارج برای ارائه اطلاعات اشیای تاریخی و فرهنگی به‌یغما‌رفته

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تمام ایرانیان مقیم خارج کشور دعوت کرد اطلاعات خود را در باره اشیای تاریخی و فرهنگی قاچاق شده به خارج از ایران به این سازمان اعلام کنند.
کد خبر : 84863

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از میراث آریا، مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت‌وگو با این خبرگزاری ضمن مطلب فوق اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت تدبیر و امید، تلاش برای بازگرداندن اشیای تاریخی و فرهنگی به یغما رفته ایران طی دهه های گذشته بوده است.در همین راستا دعاوی حقوقی و پیگیری های مستمری از مجاری دیپلماتیک، حقوقی و بین المللی برای بازگرداندن این اشیا طی دو سال اخیر انجام شده است که منجر به بازگشت 4 محموله اشیای تاریخی و فرهنگی با ارزش از کشورهای بلژیک، آمریکا و ایتالیا شده است.


به گفته وی اولین محموله تاریخی شامل 349 قلم شیء باستانی متعلق به منطقه خوروین در دی ماه 1393 بعد از چند دهه دعوای حقوقی، از بلژیک به ایران بازگردانده شد.دومین محموله ارزشمند تاریخی؛ حاوی 108 شیء تاریخی منطقه چغامیش از سوی مؤسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو در اردیبهشت 94 به مسئولان سازمان میراث فرهنگی تحویل داده شد.سومین محموله اشیا تاریخی ایران ، شامل 30 قطعه از اشیا و آثار فرهنگی متعلق به دوران قبل و پس از اسلام توسط دولت ایتالیا تحویل سفارت ایران در رم شد.


اکنون با تحویل 73 قلم شی تاریخی با ارزش متعلق به دوره ساسانیان از سوی آمریکا به ایران، روند بازگشت اشیا تاریخی به کشور شدت گرفته است.این محموله از نظر باستان شناسی دارای ارزش بسیار بالایی است و از نظر کارشناسان موزه ملی ایران، دارای اصالت تاریخی بوده و از سلامت و صحت برخوردار است. این اشیا از قدمتی حدود 1500 تا 1800 سال برخوردار هستند. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بازگشت 4 محموله اشیای تاریخی وفرهنگی در دولت تدبیر و امید در هیچ دولتی تا کنون سابقه نداشته و امری استثنایی تلقی می شود.وی به فضای مثبت بین المللی به نفع ایران بعد از توافق برجام اشاره کرد و گفت: بعد از توافق برجام، شرایط تعامل با ایران در صحنه بین المللی بسیار مثبت شده است و بنابراین پیگیری های حقوقی برای بازگرداندن اشیا قاچاق شده با جدیت انجام می شود.


سلطانی فر در همین زمینه اظهار داشت: پیگیری های مستمر برای بازگرداندن الواح هخامنشی از آمریکا نیز ادامه دارد و ما امیدواریم این پیگیری های مستمر به زودی به نتیجه برسد و شاهد بازگشت باقیمانده این الواح ارزشمند به کشور باشیم.


سلطانی‌فر با اشاره به حکم صادره ازسوی دادگاه ایالتی شیکاگو درخصوص الواح هخامنشی گفت: در دهه گذشته پیرو شکایت خانواده های جمعی از قربانیان یک حادثه انفجار که به دادگاه فدرال ایالت شیکاگو ارائه شد، حکمی مبنی بر حراج الواح مذکور و پرداخت غرامت به خانواده قربانیان صادر شد که با توجه به جنبه فرهنگی اشیای مذکور و اینکه نقش ایران در انفجار مزبور به هیچ وجه به اثبات نرسید، حکمی دردادگاه تجدید نظر مبنی برنقض حکم دادگاه بدوی صادر و بر پایه آن حراج اشیای مذکور منتفی شد. بعد از بازگرداندن 108 شیء تاریخی منطقه چغامیش از سوی مؤسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به ایران در سال 94 ، امید ها برای بازگرداندن الواح هخامنشی به کشور افزایش یافته است.


سلطانی فر افزود: امیدواریم با استمرار پیگیری های حقوقی بزودی شاهد بازگرداندن همه این اشیای تاریخی به کشور باشیم.سلطانی فر خطاب به ایرانیان مقیم خارج کشور اعلام کرد چنانچه اطلاعاتی در باره اشیای تاریخی وفرهنگی که به صورت قاچاق از کشور خارج شده در اختیار دارند از طریق سایت سازمان میراث فرهنگی به آدرس www.ichto.ir به این سازمان اطلاع دهند تا پیگیری های حقوقی و بین المللی برای بازگشت آنها انجام شود.


وی تاکید کرد: اقدامات جدی دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن میراث فرهنگی به داخل کشور در دو سال اخیر این پیام را به همه می دهد که نه تنها هیچ قاچاقچی اموال تاریخی و فرهنگی از پیگیری حقوقی ایران در امان نیست بلکه فضا را برای خروج اموال تاریخی ایران توسط قاچاقچیان نیز ناامن می کند چرا که این اموال قابل نگهداری یا فروش و انتقال در هیچ کشوری نیستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر