صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

همه دستگاه‌های فرهنگی در زمینه نشر فرهنگ از طریق کتاب مسئولند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همه دستگاه‌های فرهنگی در قبال فرهنگ و نشر فرهنگ از طریق کتاب، مسئول هستند و در این زمینه منظورم فقط دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی نیست.
کد خبر : 848304

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعه، ۲۹ اردیبهشت با حضور در نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم تهران در سخنانی گفت: کتاب، حامل فرهنگ است و با زبان نگاشته می‎ شود و زبان حامل فرهنگ است. اگر کتابی حامل فرهنگ مثبت باشد، جامعه را به سمت ارزش‌ها، تمدن‌گرایی، هویت ملی و ایرانی اسلامی سوق می‌دهد. اما اگر حامل فرهنگ منفی باشد، ارزش‌های منفی را به جامعه القا کرده و به خانواده و هویت فردی و اجتماعی آسیب می‌زند. کتابی که حامل فرهنگ منفی باشد، روحیه استقلال‌طلبی و مقاومت را از مخاطب می‌گیرد و منجر به شکل‌گیری جامعه‌ای منحط در مقابل جامعه تمدنی می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به اهمیت نقش کتاب اشاره کرد و افزود: همه دستگاه‌های فرهنگی در قبال فرهنگ و نشر فرهنگ از طریق کتاب، مسئول هستند. منظورم فقط دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی نیست. تشکل‌های مردمی، ناشران، نویسندگان و ویراستاران و حتی چاپخانه‌ها همه مسئول هستند که کتاب را با کیفیت خوب و محتوای مناسب منتشر کنند.

حجت الاسلام خسرو پناه درباره تعیین شاخص صحیح یا ناصحیح بودن کتاب گفت: توجه به تحکیم خانواده در محتوای کتاب، یکی از شاخص‌هایی است که در انتخاب کتاب خوب باید به آن توجه کرد و یکی دیگر از شاخص‌های تشخیص کتاب خوب تمرکز بر هویت ملی و هویت فردی، اجتماعیِ ایرانی است.

وی در ادامه گفت: اگر کتابی هویت‌ساز باشد یا به تحکیم خانواده بینجامد، ارزشمند است. نویسندگان باید به هویت‌ساز بودن کتاب‌هایی که برای عموم نوشته می‌شود توجه کنند، به‌خصوص رمان‌ها و ترجمه‌های آثار نباید به هویت انسان آسیب بزند. مانند بعضی رمان‌هایی که نوشته و ترجمه می‌شود و نوعی نهیلیستی و پوچ‌گرایی را ترویج می‌دهند که خطرناک است.

انتهای پیام/

ارسال نظر