صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«ویکی آزادگان» منتشر می‌شود

دانش‌نامه اسرای هشت سال دفاع مقدس با نام «ویکی آزادگان» منتشر می‌شود.
کد خبر : 848196

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، میترا سمیعی، دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی و مجری طرح ویکی آزادگان در نشست معرفی «ویکی آزادگان» در غرفه مجمع ناشران دفاع مقدس نمایشگاه کتاب گفت : ایده ویکی آزادگان توسط همکار ما که خود یک رزمنده بود داده شد. این کار تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و گرد‌آوری، ثبت و انتشار خاطرات، تاریخ و فرهنگ اسیران ایرانی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران از جمله خاطرات و شرح حال روحانی مجاهد شهید سید علی اکبر ابوترابی از پایه‌های این منبع است.

او افزود: برای حفظ خاطرات اسیران دفاع مقدس و دست‌یابی به اهداف این حوزه، طرح راه‌اندازی ویکی آزادگان به منظور حفظ و نشر آثار و ارزش‌های اسارت و آزادگان در دستور‌کار قرار گرفت و در حال حاضر در فضای وب بسیاری از اطلاعات و خاطرات در اختیار عموم قرار می‌دهیم که با این روش نسل جوان را که هیچ اطلاعی از آزادگان ندارند با آن‌ها آشنا کنیم.

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص نام «ویکی آزادگان» گفت : ابتدا قصد داشتیم اسم سایت و منبع ویکی اسارت باشد، اما اسم آن بار منفی داشت. به همین علت « ویکی آزادگان » را انتخاب کردیم. برای این منظور از خرداد سال گذشته جلسات متعددی داشتیم و نهایتا به این نتیجه رسیدیم.

سمیعی در خصوص اهداف «ویکی آزادگان» گفت: هدف‌اصلی طراحی و راه‌اندازی این وبسایت، حفظ و نشر آثار و ارزش‌های اسارت و آزادگان است. همچنین نگهداری و ذخیره آثار و ارزش‌های اسارت و آزادگان در قالب ویکی با رویکرد فراگیر و با استفاده از فناوری ویکی مدیا، ایجاد یک مرجع تخصصی، فراگیر، قابل‌اعتماد، روزآمد و قابل‌دسترسیی برای آثار و ارزش‌های مرتبط‌با اسارت و آزادگان از جمله اهداف فرعی این طرح بوده است.

او گفت : دیگر اهداف فرعی راه‌اندازی ویکی آزادگان تأمین دسترسی آسان و سریع به اطلاعات، دانش، اسناد و آثار مرتبط با اسارت و آزادگان، در فضای ویکی و اعتبار‌بخشی به روایت‌ها، اطلاعات و محتوای مرتبط با اسارت و آزادگان و حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌علی اکبر ابوترابی و پیشگیری از خطر تحریف و انحراف در این حوزه بوده است.

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به دسته‌بندی اطلاعات در ویکی آزادگان افزود: در ویکی، دسته‌بندی بر اساس اردوگاه بود. هر اردوگاه یک فلسفه دارد و رده اصلی اردوگاه‌ها هستند. همچنین قصد داریم در برنامه‌ای که در روز ورود آزادگان برای اسرا برگزار می‌شود، اطلاعات جدیدی از اردوگاه‌ها به دست بیاوریم.

او در خصوص نحوه جمع‌آوری اطلاعات گفت: هسته اولیه ویکی آزادگان «دانشنامه آزادگان» و نگاره نگاشت و کتاب‌شناسی اسارت است که محتوا‌های آن‌ها در سامانه ویکی آزادگان بارگذاری شد. همچنین تدوین بقیه مطالب توسط جامعه آزادگان شامل آزادگان و بستگان درجه یک آن‌ها شامل والدین، همسر، فرزندان و نسل‌بعدی آن‌ها و همچنین کارگزاران امور اسرا و آزادگان (در دوران اسارت و پس از آزادی)، با رعایت و نظارت اعضای ناظر بر صحت و راستی آزمایی محتوا و استناد انجام می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر