صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۶ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد قم:

نباید به بهانه اقتصاد «فرهنگ» را کنار بزنیم

حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری در میزگرد علمی و کرسی نقد و نظر «تحلیل اجتماعی مواجهه حکمرانی و مردمی با نابهنجاری پوشش و حجاب» با تاکید بر اینکه نباید به بهانه اقتصاد ؛ فرهنگ را کنار بزنیم گفت: باید سعی کنیم امتداد فلسفی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مبانی را داشته باشیم و حکمرانی به وظیفه اصلی خود عمل کند.
کد خبر : 848088

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از قم، حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم در  میزگرد علمی و کرسی نقد و نظر «تحلیل اجتماعی مواجهه حکمرانی و مردمی با نابهنجاری پوشش و حجاب» بیان کرد: بحث حجاب و پوشش از مسائل هویتی و اجتماعی شدن است و در بحث های هویتی، هم الزامات وجود دارد و هم کار فرهنگی. اساس مباحث ما نظریات اسلام است و این نظر اسلام تعیین کننده مدل رفتاری ما است.

** هدف حکومت در اسلام رسیدن به سعادت حقیقی است

وی افزود:  هدف حکومت در اسلام، رسیدن به سعادت حقیقی است و باید روی این مسئله تاکید داشته باشیم. در کنار این مسائل باید به نقش دشمن توجه داشته باشیم و بدون توجه به این مولفه تحلیل ما ناقص خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری با اشاره به ملتزم بودن به نقش فقه در حکمرانی اظهارکرد:  در حکمرانی برخی از حقوق، حق الله و برخی از مسائل حق الناس لذا خداوند برای فرد مسلمان الزاماتی قرارداده است تا بتواند به نظام اجتماعی سامان بدهد.

وی افزود:  اگر فرد خطایی مرتکب شود که به مرتبه «حد» برسد باید فقیه مبسوط الید حد را جاری کند و دیگر خواست برخی از افراد موضوعیت ندارد. لذا بر همین اساس آیت الله جوادی حجاب را حق الله می داند و باید در نظام اجتماعی محقق و اجرا شود و هرگز مسئله شخصی نخواهد بود. 

** نباید به بهانه اقتصاد، فرهنگ را کنار بزنیم

رئیس دانشگاه آزاد قم  با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علیه السلام که فرمودند:«اگر سنت پیامبر تعطیل شود آن امت هلاک می شود» تاکید کرد :  نباید به بهانه اقتصاد، فرهنگ را کنار بزنیم.

حجت الاسلام خیری با بیان اینکه اگر گفته می شود ۴۴ سال فرصت داشتید و الان شاهد ناکارآمدی هستیم گفت : این موضوع را قبول نداریم چون در این سالها اسلام در میدان نبوده که الان بگوییم اسلام ناکارآمد است.

** اسلام به صورت تمام پیاده نشده است

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تشکیل حکومت وتمدن اسلامی مراحلی دارد و اکنون در حال گذار هستیم افزود:  در جامعه ای که برخی از روسای جمهور رسما برخلاف نظر ولی فقیه عمل می کنند و یا برخی تکلیف را عدل حق مطرح می کنند و یا هنوز نگران اجرای سند ۲۰۳۰ هستند یعنی اسلام به صورت تمام پیاده نشده است. 

رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم گفت : در بحث اسلامی سازی علوم انسانی قرار بر این بود که بعد از حوزه به سراغ دانشگاه ها برود اما متاسفانه در دانشگاه ها که مباحث غربی مطرح می شود شاهد اعتراضات هستیم.

حجت الاسلام خیری افزود : نسخه پیچی ما برای مسائل بر اساس فرهنگ غربی است در حالی که طبق گفته فارابی نظام معنایی بر سه پایه است: لذت، سود و خیرخواهی. غربی ها بر دو پایه لذت و سود متکی هستند که نتیجه آن فروپاشی خانواده است. جامعه اسلامی به دنبال خیرخواهی است که نتیجه آن تحکیم خانواده است.

وی در پایان تاکید کرد:  برای حل مشکلات در حکمرانی باید سعی کنیم امتداد فلسفی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مبانی را داشته باشیم و حکمرانی به وظیفه اصلی خود عمل کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر