صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
سفر دیپلمات انگلیسی به تایپه؛

چین به لندن هشدار داد: با «کارت تایوان» بازی نکنید

سفر وزیر خارجه سابق انگلیس به تایپه، هشدار شدیداللحن سفارت چین در لندن را به دنبال داشت که طی آن به بریتانیا درباره عواقب حمایت از جریان‌های جدایی‌طلب تایوان هشدار داد.
کد خبر : 847823

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپوتنیک، سفارت چین در لندن در بیانیه ای، سفر اخیر «لیز تراس» وزیر خارجه سابق و عضو فعلی پارلمان انگلیس به تایوان را «یک نمایش سیاسی» توصیف و آن را به شدت محکوم کرد.

این بیانیه هشدار می‌دهد که سفر تراس به تایوان، حاصلی جز ضرر برای انگلیس به بار نخواهد آورد حال آنکه این اقدام تحریک آمیز خشم اقشار مختلف مردم چین را در پی داشته است.

طبق اعلام سفارت چین، بزرگترین تهدید موجود در تنگه تایوان، اقدامات استقلال طلبانه و نیرو‌های خارجی حامی جریان جدایی طلبی است.

این بیانیه می‌افزاید: به واسطه بازی با کارت تایوان و درگیر شدن در نمایش‌های سیاسی، تراس و همفکرانش به همدستی با جریان‌های جدایی طلب این منطقه می‌پردازند تا به تقابل و تشدید تنش در تنگه تایوان دامن بزنند. سفر تراس مقاصد پلید آن‌ها را افشا کرد.

همزمان، وزارت خارجه انگلیس، خود را از اتهام‌های مطرح شده از سوی سفارت چین مبرا دانست و مدعی شد که «جیمز کلورلی» وزیر خارجه این کشور قصدی برای سفر به تایوان ندارد. 

یک مقام وزرات خارجه انگلیس در توجیه این ادعا، به عدم وجود رابطه دیپلماتیک میان لندن – تایپه اشاره کرد و در عین حال، از التزام به حفظ رابطه‌ای قوی و غیررسمی با تایوان سخن گفت که مبتنی بر ارزش‌های دموکراتیک مشترک است.

چین به تایوان به عنوان بخشی از تمامیت ارضی خود نگاه می‌کند و همواره به آمریکا و شرکایش درباره ارسال سیگنال‌های اشتباه به جدایی طلبان تایوانی هشدار داده است.

در سال‌ها اخیر، واشنگتن و متحدانش با توسل به سیاست «ابهام راهبردی»، به رغم اذعان به عدم برقراری رابطه دیپلماتیک با تایپه، به دفعات قانونگذاران یا مقامات اجرایی سابق خود را به این جزیره راهبردی اعزام کرده اند و حتی تردد شناور‌های نظامی شان به تنگه تایوان افزایش داشته است.

برای مثال،‌ انگلیس طی سال گذشته میلادی، صادرات قطعات و فناوری زیردریایی به تایوان را به رغم تاثیرات آن بر روابط لندن - پکن، افزایش داده است. معاون وزیر تجارت بین الملل انگلیس هم سال گذشته سفری به تایپه داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر