مقام معظم رهبری اسلامشناسی با رویکرد الهیات اجتماعی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنشست کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای با ارائه علیرضا بیاباننورد مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در این دانشگاه برگزار شد.
مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در ابتدای این نشست با عنوان «جایگاه قرآن در هندسه معرفتی آرا و اندیشههای مقام معظم رهبری» به اندیشههای قرآنی ایشان با تکیه بر کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن پرداخت.
بیاباننورد با بیان سه نقد محوری مقام معظم رهبری در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی که تلاش داشتهاند به رفع این سه نقیصه بپردازند، این سؤال را مطرح کرد که چرا به نیازهای جمعی زندگی انسان کمتر توجه شده، به دین اسلام بهعنوان یک کنش اجتماعی نگریسته نشده و به دین نگاه منظومهای نداریم و اصل مباحث دینی به قرآن متکی نیست؟
وی افزود: آیتالله سیدعلی خامنهای با مقایسه جامعه غربی و اسلام معتقدند جامعه غربی براساس فلسفه انسانگرایی و اومانیسم بنا شده، در صورتی که در اسلام گزاره مهم و محوری خدا و مرکزیت با خداست و از اینجا به تعبیر اسلام ناب و اسلام مخدر میرسیم.
مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز توضیح داد: اسلام مخدر عرصه کاملاً فردی و در نگاه اسلام ناب، عرصه و مسئله کاملاً اجتماعی است و هر جامعه به مقام عبودیت برسد و سازوکارها و ساختارها و قوانین و مذاهب براساس خواسته خداوند مهندسی شود، سیر نیل به تمدن اسلامی هموار میشود.
بیاباننورد افزود: امروزه برخلاف گذشته جوان دیندار به جوان انقلابی با دغدغههای نظامسازی، نظامپردازی، جامعهپردازی، دولتسازی، تمدنسازی و مهندسی تمدن تبدیل شده و دغدغه صرفاً دینداری نیست.
وی مطرح کرد که در امتداد دید توحیدمحور مقام معظم رهبری، تمدنسازی مطرح میشود، تمدنسازی که باید برای مقام عبودیت در دل جامعه که عبد است اتفاق بیفتد و جامعه باید به این مقام برسد.
مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با طرح مبحث الهیات اجتماعی، تفکر مقام معظم رهبری را بهعنوان یک اسلامشناس با رویکرد الهیات اجتماعی دانست و اظهار کرد: ایشان در سیر تفکر خود مباحث ذهنی و فلسفی اسلام را براساس مبانی قرآنی امتداد اجتماعی بخشیدهاند.
انتهای پیام/