صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
توسط یک شرکت دانش‌بنیان محقق شد؛

ساخت یک پهپاد بومی ویژه شرایط بحران با کمک هوش مصنوعی

یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از فناوری هوش مصنوعی موفق به تولید پهپاد بومی ویژه شرایط بحران شد.
کد خبر : 847556

زهرا سادات عطاری، سرپرست بخش پردازش تصویر شرکت داده کاوی ژرف کویر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: شرکت فنی مهندسی داده کاوی ویرا ژرف کویر تنها مجموعه داده کاوی سطح یک در کرمان بوده و با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان در زمینه خدمات پهپادی، برداشت و پردازش تصاویر سنجش از دور با به کارگیری روش‌های نوین هوش مصنوعی با هدف هوشمندسازی فعالیت‌های مختلف در خدمت صنعت بزرگ کشور است.

وی درباره نرم افزار ملی این شرکت دانش بنیان افزود: نرم‌افزار ملی AFT می‌تواند بیشتر از ۸۰ نوع خطا از خطا‌های خطوط انتقال برق را به‌صورت هوشمند با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی بررسی کرده و گزارش کامل  آن را به‌صورت PDF، Exel و KMZ به مدیران برق ارائه می‌دهد.

عطاری درباره پهپاد‌های طراحی شده در این شرکت، اظهار کرد: پرلا یک پهپاد بال ثابت بومی ویژه شرایط بحران است. این پهپاد قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد، بنابراین به باند پرواز نیاز ندارد. در هنگام نشست و برخاست ریسک پرواز حداقل بوده و به خلبان حرفه‌ای نیازی ندارد. امکان تصویربرداری هوایی هم با این پهپاد امکان‌پذیر است.

این مسئول شرکت دانش بنیان درباره مزایای پهپاد پرلا بیان کرد: تهیه نقشه سه بعدی از خطوط انتقال و فوق توزیع برق در زمان پایین، بررسی اولیه دکل‌های برق از مدار خارج شده در طول مسیر بحران، تشخیص مسیر سیلاب در مواقع بحران، شمارش تعداد انسان‌ها در مسیر، ماموریت فوری انجام پایش و ارسال داده به صورت زنده، انجام نظارت سریع برای یافتن دکل‌های با ریسک بالاتر قبل از عملیات اصلی پایش خطوط، مقایسه قبل و بعد مدل‌های سه بعدی از پست‌ها و خطوط انتقال برق جهت بررسی تغییرات و ... از مزایای این پهپاد است.

وی درباره پهپاد دیگر این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: هیلا یک پهپاد تخصصی بومی ویژه پایش اتوماتیک خطوط انتقال برق است. این پهپاد با توجه به نیاز‌های صنعت برق در حوزه پایش خطوط انتقال و فوق توزیع برق طراحی شده است. هیلا دارای قابلیت ناوبری مبتنی بر پردازش تصویر و یادگیری عمیق است که امکان مسیریابی بدون استفاده از سامانه موقعیت یاب جهانی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. همچنین با امکان نصب دوربین‌های مختلف می‌توان پهپاد را برای انجام ماموریت‌های متفاوت در طول روز و شب آماه کرد. این پهپاد امکان استفاده به طور همزمان دو اپراتور را برای کاربر فراهم می‌کند.

عطاری خاطرنشان کرد: استفاده از ناوبری نوین مبتنی بر پردازش تصویر، حفظ فاصله ایمن پهپاد با دکل‌های فشار قوی برق جهت تصویربرداری با کیفیت مطلوب، استفاده از دوربین با زوم بالا، استفاده از یادگیری عمیق جهت ردیابی سیم‌های خطوط انتقال برق و... از مزایای این پهپاد محسوب می‌شوند.

این شرکت کننده در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ بیان کرد: شرکت داده کاوی ژرف کویر برای ۱۵ الی ۲۰ نفر تاکنون اشتغال‌زایی کرده است. ما جزو ۱۰ استارتاپ برتر بودیم که سال ۲۰۲۲  به نمایشگاه جایزه عکس دبی فرستاده شدیم. همچنین این شرکت در بخش کنز نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ هم به‌عنوان استارتاپ برتر جایزه دریافت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر