صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۸ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲

طوفان «موکا» میانمار و بنگلادش را درنوردید

هزاران نفر نیز از جزیره سنت مارتن در مسیر طوفان موکا در میانمار گریخته‌اند و گفته می‌شود که پناهندگان روهینگیا نیز از «مناطق در معرض خطر» تخلیه شده‌اند.
کد خبر : 847438

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، طوفان «موکا» که روز یکشنبه به بنگلادش و میانمار هجوم آورد، باعث ریشه‌کن شدن درختان شد، موج‌های بزرگی در مناطق ساحلی ایجاد کرد و خانه‌های موقت مهاجران روهینگیا در اردوگاه‌های آوارگان را نیز از جا کند.

بنا بر گزارش سازمان هواشناسی بنگلادش، این طوفان همراه با بادهای شدیدی که با سرعت ۱۹۵ کیلومتر در ساعت می‌وزند، در مسیر خود از شهر «کاکس بازار» بنگلادش، جایی که ۱ میلیون پناهنده در آن زندگی می‌کنند همچنین شهر «سیتوه» در میانمار عبور می‌کند.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از شهرهای ساحلی که در مسیر این طوفان بودند، خیابان‌هایی خالی از سکنه را نشان می‌دهند که با عبور «موکا» که قدرتمندترین طوفان در بیش از ۱۰ سال گذشته در خلیج بنگال محسوب می‌شود مملو از سیلاب شده‌اند.

در اردوگاه آوارگان روهینگیا در شهر «کیاکفیو» واقع در ایالت راخین میانمار نیز باد خانه‌های سادۀ ساخته شده از برزنت و بامبو را با خود برده است.

مقامات بنگلادش ساخت خانه‌های سیمانی دائمی را برای آوارگان روهینگیا ممنوع کرده‌اند، زیرا می‌ترسند که این کار آنها را تشویق کند که به‌جای بازگشت به میانمار(که در سال ۲۰۱۷ از آنجا فرار کردند) در همانجا ساکن شوند.

احتمال می‌رود که این طوفان، بارانی سیل آسا نیز به همراه داشته باشد که می‌تواند باعث رانش زمین شود؛ این موضوع بویژه از آن رو نگران کننده است که بیشتر کمپ‌های آوارگان روی دامنه تپه‌ها ساخته شدند و رانش سنگ در این منطقه رایج است.

صلیب سرخ میانمار اعلام کرد که خود را برای پاسخ به یک وضعیت اضطراری بزرگ آماده می‌کند.

گفته می‌شود که طوفان «موکا» قوی‌ترین طوفان پس از وقوع «طوفان سیدر» در نوامبر ۲۰۰۷ میلادی است که جنوب غربی بنگلادش را ویران کرد و بیش از ۳۰۰۰ کشته و چندین میلیارد دلار خسارت برجای گذاشت.

افزایش شدت طوفان‌های ثبت شده در سال‌های اخیر در این منطقه از جهان، تا حدودی به تغییرات آب و هوایی نسبت داده شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر