ورود دانشگاه آزاد به شبکه تولید برق با ساخت نیروگاه خورشیدی
امیرسعید شیرانی مدیر پروژههای انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد جزئیات تفاهمنامه دانشگاه آزاد با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گفت: امضای این تفاهمنامه ماحصل ۸ ماه تعامل بین مجموعه دانشگاه و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) بوده است. این تفاهمنامه همکاری، دو محور اصلی دارد که یک محور، ایجاد نیروگاههای خورشیدی درمجموع دانشگاهها و محور دیگر، بهرهوری انرژی در دانشگاه آزاد است.
شیرانی بیان کرد: با ابلاغ قانون رفع موانع تولید، تعرفههای برق به سمت واقعی و گرانتر شدن پیش میرود. از یکسو دانشگاه آزاد در کل کشور یکی از مصرفکنندههای بزرگ برق است و از سوی دیگر، احداث نیروگاههای خورشیدی به زمین و فضای وسیع نیاز دارد که خوشبختانه از این نظر دانشگاه آزاد زمینهای زیادی دارد؛ بنابراین دانشگاه میتواند از ظرفیت خود استفاده و برای واحدها و بخشهای بیرونی مثل صنایع در حوزه تولید برق نقشآفرین باشد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی اگر میخواهد به سمت دانشگاه سبز حرکت کند، باید بهرهوری از انرژی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را سرلوحه خود قرار دهد و در این تفاهمنامه ذکر شده است که نیروگاههای کوچک زیر ۳ مگاوات در واحدهای دانشگاهی تأسیس و مورد بهرهبرداری قرار گیرد و برق تولیدی را به شبکه تزریق یا بهصورت خودتأمین استفاده کند.
شیرانی در پاسخ به این سؤال که آیا هزینه تأسیس و نگهداری این نیروگاهها، گران تمام خواهد شد یا خیر؟ گفت: نیروگاههای خورشیدی نسبت به سایر نیروگاهها هزینه نگهداری بسیار پایینتری دارند، زیرا هیچ قطعه متحرکی ندارند و برخلاف توربین یا موتور ژنراتور که متحرک هستند و هزینه نگهداری بالا و گروه تخصصی لازم دارند، نیروگاههای خورشیدی تقریباً نگهداری خاصی نمیخواهند. نیروگاههای خورشیدی بهغیراز یک هزینه اولیه برای تأسیس و زمین وسیع که بتوان صفحات خورشیدی را در آن نصب کرد، هزینه خاصی ندارند و به مدت ۲۰ سال بدون آنکه هزینه چندانی برای نگهداری احتیاج داشته باشند میتوانند مورداستفاده قرار گیرند.
شیرانی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اگر میخواهد نقش خود را در کشور بهعنوان دانشگاه پیشرو در عرصه علم و فناوری ایفا کند باید در حوزههای مختلف ورود کند که یکی از حوزههای مهم «انرژی» است؛ بنابراین استفاده از نیروگاههای خورشیدی در شعب مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و در نزدیکی مراکز صنعتی میتواند به این هدف کمک کند؛ به این صورت که دانشگاه برق موردنیاز خود را تا حدی تأمین و علاوه بر آن برای شرکتهای صنعتی انرژی پایدار تولید کند.
شیرانی با اشاره به یکی از مشکلات زمستان تأکید کرد: یکی از مشکلات ما در زمستان سال گذشته، استفاده نیروگاهها از مازوت بود، زیرا گاز موردنیاز را نداشتند و مجبور به استفاده از مازوت بودند که باعث آلودگی هوا میشد؛ بنابراین بهرهبرداری از «انرژی تجدیدپذیر خورشیدی» بهعنوان یک انرژی ارزانقیمت و پاک میتواند به محیطزیست کمک کند.
انتهای پیام/