دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، فرصتی برای تقویت کشاورزی استان و کشور
به گزارش خبرنگار آنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیداری که با اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور داشت، بر اهمیت کشاورزی برای جوامع بشری، ظرفیتها، زمینهها و موانع رشد کشاورزی در ایران تاکید کرد و با بیان این مطلب که اخیرا گزارشی درباره کود نانو خواندم، گفت: «خوب است متخصصین کشور این مساله را در مراکز تحقیقاتی بررسی و بر اساس ویژگیهای جغرافیایی، برای رشد گیاهان درختها، افزایش محصولات کشاورزی، اصلاح بذر و نهال و حتی پرورش آبزیان و تصفیه آبها اقداماتی را انجام دهند.»
حال با توجه به بیانات آیت الله هاشمی و تاکید ایشان بر کشاورزی و نقش واحدهای دانشگاهی در توسعه آن، استان قزوین از معدود استانهای ایران است که از لحاظ استراتژیکی و ژئوپولتیکی، سیاسی، فرهنگی، کشاورزی و تاریخی حائز اهمیت است و بهویژه به دلیل تنوع آب و هوایی، گیاهی و کشاورزی از دشتهای مهم کشور محسوب میشود.
دشت قزوین از نظر پیشینه تاریخی، محصولات کشاورزی، گونههای جانوری، اهمیت اقتصادی و تاریخی بسیار مهمی در میان دشتهای ایران داردو به گواه بسیاری از باستانشناسان ایران، تمدن کشاورزی از دشت قزوین آغاز و سپس به شرق و قلب فلات ایران گسترش یافت.
استان قزوین به لحاظ پوشش گیاهی به دو دسته جنگلی و مراتع تقسیم میشود و دارای گونههای مختلف گیاهی و درختان فراوان از جمله انگور، گردو، بادام، توت، انجیر، زرد آلو و غیره است و به لحاظ ترکیب قوی دارای قومیتهای مختلفی بوده که اصلیترین آن قوم فارس، تات، ترکها هستند. شهرستان تاکستان بزرگترین شهر تاتنشین استان قزوین و ایران است.
این شهر (تاکستان) در شمال غربی ایران واقع است و بر اساس مستندات تاریخی و باستانشناسی میتوان آن را در زمره کهنترین شهرهای ایران دانست که مردمانش به زبان تاتی سخن میگویند و این گویش از زبانهای باستانی ایران است که به لحاظ زبانشناسی نیز اهمیت فراوان دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان مستقر در ۵ کیلومتری این شهر تاریخی از زمان راهاندازی (۲۶ مرداد ۱۳۶۶) تا حال نقش بسزایی در توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شهر و استان داشته و به لحاظ قدمت اولین دانشگاه آزاد استان قزوین است و در بین تمامی دانشگاههای دولتی، آزاد و غیر انتفاعی این استان از امتیاز خاصی برخوردار است و یکی از شاخصها و ویژگی بارز این دانشگاه، داشتن دانشکده کشاورزی است.
حال با توجه به ویژگی آب و هوایی این شهر، وجود زمینهای حاصلخیز و وجود دانشکده کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، این دانشگاه در احیا و ترویج کشاورزی و تربیت متخصصان کشاورزی نقش بسزایی در استان و کشور داشته است.
از جمله اقدامات مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، بسط، توسعه، گسترش و ترویج کشاورزی بوده است که از مهمترین فعالیتها در زمینه کشاورزی عبارت است از:
۱- کاشت ۶ هکتار باغ انگور (بیدانه سفید و قرمز) به صورت پایههای داربستی و آبیاری قطرهای
۲- راه اندازی گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع برای کشت هیدرو بونیک توت فرنگی که از خرداد سال جاری آغاز و برای سال زراعی ۹۶-۹۵ به بهره برداری خواهد رسید.
۳- احیای ۳ هکتار باغ پسته در سایت مرکز تحقیقات که از سال ۹۴ آغاز و در برنامه سه ساله به بهره برداری اقتصادی خواهد رسید.
۴- احیای یک هکتار باغ گردو در سایت مرکز تحقیقات
۵- کشت دو هکتار یونجه با سیستم آبیاری تحت فشار
۶- تولید بذر و نهالهای اصلاح شده از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه
۷- راه اندازی آزمایشگاه کشت و بافت برای تولید و تکثیر گونههای گیاهی خاص از طریق سلولهای بنیادی
۸- راه اندازی آزمایشگاه همکار استاندارد برای تقویت کیفیت محصولات کشاورزی تولیدی استان و شهرستان و تسهیل فرآیند صادرات محصولات اصلی به ویژه کشمش و پسته و گردو
انتهای پیام/