صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر مطرح کرد؛

علوم انسانی اصولی‌ترین علم با جایگاهی وارسته‌

عبدالرحیم افروغ با بیان اینکه اصولی‌ترین علمی که جایگاه وارسته‌ای در علوم بشری دارد، علوم انسانی است، گفت: در علوم انسانی به واسطه اینکه مخاطب آن انسان است، حساسیت ویژه‌ای وجود دارد.
کد خبر : 847289

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین دوره طرح ملی اعتلا در استان بوشهر در قالب چهار نشست تخصصی در دو روز با حضور دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر و دومین نشست تخصصی «روش تحلیل سیاسی -اجتماعی» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه اصولی‌ترین علمی که جایگاه وارسته‌ای در علوم بشری دارد، علوم انسانی است، گفت: در علوم انسانی به واسطه اینکه مخاطب آن انسان است، حساسیت ویژه‌ای وجود دارد.

عبدالرحیم افروغ با تأکید بر اینکه زمانی که می‌خواهیم هر حوزه‌ای را که به انسان ارتباط دارد را بررسی کنیم باید خلقت، نسبت‌ها، نقطه آغاز، سرمنزل مقصود و در یک کلام، چیستی انسان را بررسی و مورد تحقیق قرار دهیم، متذکر شد: در حقیقت اختلاف میان جوامع بشری برگرفته از نگاه جوامع به انسان، آرمان‌ها، ارزش‌های انسانی و شروع و به کجا رسیدن انسان است، درغیراینصورت در مباحث دنیای مادی دیدگاه‌ها یکسان و تقریباً برابر است.

وی با اشاره به اینکه انسان‌شناسی به نوع زاویه نگاه افراد به این مقوله بستگی دارد، توضیح داد: وجه تمایز اساسی انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌های به وقوع پیوسته در جهان مربوط به به زاویه نگاهی است که انقلاب اسلامی به مسیر انسان و مقوله انسانیت دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه برای تحلیل سیاسی مقدماتی باید تحلیل جامع و صحیحی از شرایط ارائه داد، تشریح کرد: جهان‌بینی اساسی‌ترین نکته یک تحلیل سیاسی است. جهان‌بینی مبتنی بر ماده‌گرایی است که باید همه چیز را برای دستیابی به آرمان‌ها از سر راه برداشت، مانند صهیونیسم که به نوعی برتری‌جویی را در خود جای داده، این درحالی است که در جهان‌بینی توحیدی، مکاتب توحیدی دنبال کشورگشایی نیستند؛ بلکه درصدد آن هستند که اذهان و افکار را متوجه خدا کنند.

افروغ افزود: نکته دیگر در تحلیل سیاسی، زمان‌شناسی است که باید مسائل مربوط زمان را در تحلیل دخیل کرد. نکته سوم توجه به اطلاعات تاریخی و دینی است که نباید نادیده گرفته شود. همچنین توجه به خودسازی معنوی، آزاداندیشی در تحلیل، شجاعت در فهم و رعایت خطوط قرمز از دیگر مسائل است.

در ادامه این نشست که به صورت مباحثه و گفتگومحور با حضور سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد، مسائل مختلف موضوع نشست به‌خصوص تاریخ ایران به بحث گذاشته شد و حاضران نظرات خود را نسبت به موارد طرح شده بیان کردند.

به گزارش آنا، نخستین دوره طرح ملی اعتلا در استان بوشهر در مرحله مقدماتی ـ سطح استانی با تمرکز بر منابع انسانی فرهیخته واحد‌ها و مراکز دانشگاهی استان و دعوت از نخبگان و استادان اهل فن با برگزاری نشست‌های تخصصی دوره جریان‌شناسی سیاسی ایران معاصر با حضور نصرالله شفیعی مدرس دانشگاه و معاون تبیین و گفتمان‌سازی بسیج اساتید استان بوشهر، دوره روش تحلیل سیاسی اجتماعی و دوره غرب‌شناسی با تأکید بر آمریکاشناسی و صهیونیسم‌شناسی با حضور عبدالرحیم افروغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دوره سیاست خارجی جمهوری اسلامی (تبیین ویژگی‌ها و مختصات جبهه مقاومت) و عزیز غضنفری دکترای علوم سیاسی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر