روکش هوشمند قرص طراحی شد/جلوگیری از ورود رطوبت به قرص
اکرم سیفی، نماینده یک شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم فناوری آنا گفت: این شرکت دانشبنیان، یک شرکت انحصاری در تولید روکشهای قرص است. این محصول یک پوشش روی قرص ایجاد کرده و موجب بلعیدن راحت و رفع طعم نامطلوب قرص میشود.
وی افزود: این روکش کاربردهای تخصصی نیز دارد. قرص در معده یا روده باز شود، امر مهمی تلقی میشود. ماده موثره برخی از قرصها نسبت به رطوبت حساس است؛ بنابراین این روکش پلیمری از ورود رطوبت به قرص جلوگیری میکند. قسمت جذاب این روکشها رنگبندی متنوع آن است.
وی مطرح کرد: روکش در واقع یک پودر محسوب شده و پلیمرهای استفادهشده در پودر روی قرص با توجه به کارکرد آن متفاوت است. برای باز شدن قرص در معده و روده از پلیمرهای متنوع استفاده میشود. برای مثال پلیمر HPMC، در معده باز میشود. این HPMC در واقع یک پلیمر سلولزی اصلاحشده شیمیایی است که برای انسان خطری ندارد.
سیفی اظهار کرد: پلیمر اودراژیت در پودر روکش منجر به باز شدن قرص در روده میشود. همچنین قرص بر اساس ماده روکش هوشمند شده و در روده یا معده بنا بر نیاز باز میشود. به بیان سادهتر، پودر در ابتدا حل و روی قرص پاشیده میشود. اگر پلیمر HPMC در روکش استفاده شود، قرص در معده باز میشود و اگر پلیمر اودراژیت استفاده شود، از معده رد شده و در روده باز میشود.
وی با بیان اینکه این روکشها بسیار حائز اهمیت است، زیرا امکان دارد قرص در مری یا دهان باز شود بیان کرد: برخی از قرصها آهستهرهش هستند. یعنی فرد وقتی قرص میخورد کم کم حل میشود و این روکشها این کار را نیز انجام میدهد. قرص با دوزهای خیلی کم شروع به باز شدن میکند و در نهایت به صورت کامل باز میشود.
این نماینده شرکت دانشبنیان خاطر نشان کرد: محصول این شرکت دانشبنیان نمونه داخلی ندارد و نسبت به نمونههای خارجی بسیار مقرون بهصرفه است. این محصول دانشبنیان بسیار باکیفیت است و رو به جلو پیش میرود.
انتهای پیام/