صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد بین‌الملل ماکو:

معلمان جوانه‌های پرقدرت را به درختان سرسبز تبدیل می‌کنند

صدرا علیپور گفت: معلمان هستند که جوانه‌های پرقدرت و کمال‌گرایی آدمی را به درختان سرسبز تبدیل می‌کنند.
کد خبر : 847184

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از ماکو، صدرا علیپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو در مراسم بزرگداشت هفته معلم که در این واحد دانشگاهی برگزار شد با اشاره جایگاه مهم معلم اظهار کرد: معلمان هستند که جوانه‌های پرقدرت و کمال‌گرایی آدمی را به درختان سرسبز تبدیل می‌کند تا انسان به آنچه شایسته اوست تبدیل شود هفته معلم روزی است که شهید مطهری با خون خودش نشان داد که مسیر تعلیم و تربیت باید ادامه یابد.

وی افزود: پیامبر اسلام اولین معلم انسان‌هاست؛ چراکه حضرت محمد (ص) معلمی بود که در عالم علمی بمانند او ندیده بود معلمی که شوق تعلیم و تربیت با بندبند وجودش عجین شده تا بتواند منادی سعادت ابدی انسان را به وجود بیاورد. آنچه انبیا الهی را مقرب درگاه الهی کرد، همین شوق تعلیم بود. رسالت آنها شنوا کردن گوش‌ها، بینا کردن چشم‌ها برای  کشف گنجینه‌های علم و معرفت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل ماکو بیان کرد: به لطف آموزه‌های ارزشمند آنهاست که می‌توانیم در مسیر خودشناسی و خداشناسی قدم برداریم این معلمان هستند. اندیشه و سلوک پیامبر و اهل‌بیت عالی‌ترین الگوی تعلیم انسان‌ها بوده و آنجا که لازم باشد با خون خویش درخت آگاهی را در جامعه آبیاری می‌کنند.

**علم و اندیشه بشر بر اساس علل طولی به خداوند می‌رسد

استاد حوزه و دانشگاه و امام جماعت شهر بازرگان نیز گفت: عالمی عبادت خود را ترک کرد و آمد به‌سوی مدرسه برای کسب علم از او سؤال کردند که چرا عبادت را ترک کرده و به طرف علم قدم برداشتی گفت عالم اگر زرنگ باشد خودش را می‌تواند نجات بدهند. عالم علاوه بر اینکه در آرامش است سعی می‌کند راهنمای دیگران باشد و آنهایی را که راه  خطا می‌روند و احتمال انحراف وجود دارد را به راه راست هدایت می‌کند.

حجت‌الاسلام مجتبی اصغری اضافه کرد: به هرکسی عالم نمی‌توان گفت به هرکسی این نعمت داده نمی‌شود علم نور است و به اراده خداوند به قلب عده‌ای از افراد می‌تابد با وجودش عجین می‌شود. امروزه هیچ‌وقت فرد را با مدرکش نمی‌سنجیم و نمی‌گوییم، زیرا مدرک ندارد پس عالم نیست به هر کسی نمی‌گویم، چون مدرک تحصیلی دارد عالم بوده؛ علم فراتر و غیر از مدرک است؛ بنابراین جایگاه عالم در عالم هستی و هم اکنون مهم است.

وی مطرح کرد: پیامبر اسلام می‌فرماید: «أَکثَرُ اَلنَّاسِ قِیمَة أَکثَرُهُمْ عِلْما» و اگر می‌خواهید انسان را قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری بکنید به مقدار علم فهم و اندازه اندیشمند او توجه کنید هر چقدر وزین باشد به همان اندازه ارزشش بالاتر است و هرچه که علم کمتر باشد به همان میزان ارزش انسان پایین می‌آید علم و اندیشه بشر بر اساس علل طولی به خداوند می‌رسد.

امام جماعت شهر بازرگان ادامه داد: نخستین تعلیم و تربیت که خداوند به انسان عنایت کرده از طرف خود ایشان است که به دیگران واگذار نکرده‌اند خداوند بعد از خود علم معلمی را به پیامبر واگذار کرده و بعد از پیامبران به ائمه معصومین رسیده و بعد از ائمه معصومین به عالمان و اندیشمندان رسیده و به معلمان و استادان کنونی رسیده است. هرچقدر ارزش علم را بدانیم به همان اندازه ارزش انسان و معلومات او را خواهیم فهمید و هر چقدر ازنظر ما بی‌ارزش باشد به همان اندازه مقام و جایگاه انسان در نظر ما بی‌ارزش خواهد بود.

**حکمت چگونه ساخته می‌‌شود؟

مشاور و قائم‌مقام مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز توضیح داد: معلمان دو کلمه را به ما یادآوری کردند که علم بهتر است یا ثروت؟ از باب تعلیم و تربیت مراحل تبدیل معلومات به دانش و حکمت چگونه است؟ در هر حوزه و رشته تحصیلی و استادان کجا قرار دارند جایگاه آنها کجاست و کجا قرار است که باشند؟ دیتا‌هایی در رشته خاصی جمع می‌شوند این مجموعه معلومات وقتی کاتالیزه می‌شوند تبدیل به اطلاعات می‌شود وقتی تجزیه‌وتحلیل می‌شوند رشته علمی را تشکیل می‌دهند این رشته‌های علمی امروز وقتی با مهارت عجین می‌شوند و با عمل آمیخته می‌شوند تبدیل به دانش می‌شود این دانش، حکمت، عرفان و فلسفه وقتی در هم تنیده می‌شوند تبدیل به حکمت می‌شوند زمانی که عالمی علم و معلومات یاد می‌دهد مربی است.

اسدالله علیزاده اضافه کرد: آن کس که علم یاد می‌دهد به‌صورت شفاهی معلومات را انتقال می‌دهد آنکه تربیت می‌کند هم دانش را یاد می‌دهند و هم حکمت را، بنابراین اکنون دانشگاه‌ها به مسیری می‌روند که با مهارت درهم‌آمیخته شده است.

وی تشریح کرد: در دنیا دانشگاه‌ها رده‌های مختلفی دارند بعضی‌ها خودشان تولید علم می‌کنند برخی علم تولید شده را انتقال می‌دهند و برخی در مدارج پایین‌تری هستند هرچه سطح علمی دانشگاه‌ها بالاتر ببرند و جامعه نیز بهتر می‌شود امید است در دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه عالم و استاد تربیت می‌شوند دانشمند و حکیم هم تربیت می‌شوند.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم با اهدا لوح از استادان دانشگاه قدردانی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر