صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نراق:

ملااحمد نراقی در شعرگویی متأثر از سبک و روش مولاناست

فرشته جعفری عنوان کرد: فاضل نراقی فقیهی ذوق‌گراست که در شعرگویی متأثر از سبک و روش مولاناست.
کد خبر : 847175

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی با موضوع «بررسی شخصیت ادبی ملااحمد نراقی» متخلص به صفایی به همت معاونت فرهنگی دانشجویی و کانون ادبی طاقدیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق با همکاری و مشارکت نهاد کتابخانه‌های استان مرکزی و شهرستان دلیجان در سالن شهید مطهری واحد نراق برگزار شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این نشست بیان کرد: ملااحمد نراقی از علمای بزرگ شیعه است و «طاقدیس» مرحوم نراقی میان اشعار عالمان شیعی جایگاهی بسیار بلند و ویژه دارد.

فرشته جعفری افزود: «مثنوی طاقدیس» منظومه گهربار شامل‏ مواعظ عارفانه و روحانی، سرشار از پند و اندرزهای حکیمانه و اخلاقی آمیخته به لطایف ادبی بوده که با زبان شعر آراسته گشته و در قالب تمثیلات و داستان بسیاری‏ از احکام و اوامر الهی و مبانی اصول و فروع دین اسلام با بیانی ساده و قابل فهم مطرح شده است.

وی افزود: این اثر به وزن و شیوه مثنوی معنوی سروده شده و دارای دو صفحه، ۵۶۲ داستان و ۱۰ هزار و ۱۲۴ بیت است با این تفاوت که کلام ملااحمد نراقی برگرفته از اصول و فروع اساسی عرفان تشیع بوده که با عرفان عملی و سلوک توأم و به صورت شفاف در چارچوب اصول شریعت بیان شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق افزود: در مثنوی طاقدیس و مثنوی معنوی مضامین عرفانی مشترک زیادی وجود دارد و در مواردی هم اختلاف وجود دارد و فاضل نراقی فقیهی ذوق‌گراست که متأثر از سبک و روش مولاناست.

حسین صفری پژوهشگر حوزه تاریخ و فرهنگ شهرستان دلیجان هم توضیح داد: ملااحمد نراقی در زمینه‌های علمی زیادی صاحب‌نظر و ذوالفنون بود، ملا احمد با معارج‌السعاده شیوه‌های انسان‌سازی را تشریح کرده و در طاقدیس با ادبیات خاص و لطیفی بیان داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق نیز در این نشست اظهار کرد: برگزاری اینگونه محافل موجب شور و نشاط علمی بین استادان، دانشجویان و مجموعه دانشگاه می‌شود و از اینگونه برنامه‌های علمی و فرهنگی استقبال می‌کنم.

امین فروغی با اشاره به اینکه دانشگاه محل تضارب اندیشه‌ها و گفت‌وشنودهای علمی و تخصصی است، ادامه داد: این قبیل برنامه‌ها منتج به نتایج خوب و موجب رشد و تعالی مجموعه خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر