صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

معاون قوه قضاییه: همایش حقوق بشر آمریکایی مصداق بارز جهاد تبیین است

معاون اول قوه قضاییه گفت: برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی علاوه بر جنبه‌های علمی و آموزشی، از مصادیق و جلوه‌های جهاد تبیین است.
کد خبر : 846809

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمد مصدق روز پنجشنبه در پنجمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی در گرگان اظهار کرد: این همایش با زبان علمی، تحقیق و آموزش، در خصوص تضاد‌های رفتاری امریکا درباره حقوق انسان‌ها روشنگری می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم برگزاری نشست‌های علمی در کنار این کنفرانس با موضوع خاستگاه و مبانی حقوق بشر اسلامی، خاطرنشان کرد: بسیاری از مفاهیمی که در اسناد بین‌المللی حقوق بشر به عنوان نوآوری مطرح می‌شود، بیش از ۱۴۰۰ سال قبل در آموزه‌های اسلامی وجود داشته و به آن عمل می‌شد.

وی حق حیات در اسناد حقوق بشری را یک حق بنیادین و غیرقابل تعلیق خواند و اظهار کرد: اگر به آموزه‌های دینی خود رجوع کنیم می‌بینیم قتل یک انسان مساوی با کشتن همه انسان‌هاست و نجات یک انسان برابر با نجات همه انسان‌ها به شمار می‌رود.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه به تبیین حقوق بشر آمریکایی و حمایت از تجزیه طلبی و اشغالگری پرداخت و گفت: آمریکا از یک طرف خود را حامی حق تعیین سرنوشت ملت‌ها می‌داند و از بسیاری از گروه‌های تجزیه‌طلب حمایت می‌کند، در حالی که همین حق را برای ملت فلسطین انکار کرده است.

مصدق در ادامه با اشاره به سلطه استعمارگران غربی بر ملت‌های مختلف جهان، افزود: در اوایل قرن بیستم به تدریج از قدرت استعمارگران کاسته شد و نظام قیمومیت در برخی نقاط جایگزین آن گردید و پس از جنگ جهانی دوم، حق تعیین سرنوشت در منشور سازمان ملل متحد گنجانده شد و از سال ۱۹۵۰ و با فراگیری موج آزادیخواهی در جهان اصل استعمارزدایی به یک اصل بین‌المللی مبدل گشت.

وی اصل تعیین سرنوشت را یک حق ذاتی دانست و یادآور شد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق مردم در تعیین سرنوشت خود پذیرفته شده، اما این سوال مطرح است آیا گروه‌های نژادی و مذهبی می‌توانند بر اساس این حق، ادعای تجزیه طلبی داشته باشند؟

وی دامه داد: حمایت مادی و معنوی آمریکا از گروه‌های تجزیه طلب بر کسی پوشیده نیست، طرح آمریکا برای نیل به اهداف تجزیه طلبانه خود ایجاد تفرقه میان قومیت‌ها، ملت و دولت، قرار گرفتن اقوام در برابر حاکمیت و پشتیبانی از گروهک‌های تجزیه طلب است که همه آن‌ها در پوشش زیبای دفاع از حقوق بشر صورت می‌گیرد.

معاون اول قوه قضاییه تجزیه طلبی را فاقد هرگونه مبانی حقوقی و در برابر اصل تمامیت ارضی کشور‌ها برشمرد و گفت: یکی از نقاطی که حقوق بین الملل حق تعیین سرنوشت ملت را به رسمیت می‌شناسد، مقاومت در برابر اشغال خارجی است.

مصدق یادآور شد: بر اساس گزارش‌های معتبر بین المللی، وضعیت فلسطین به عنوان سرزمین‌های اشغالی و اسرائیل به عنوان اشغالگر مشخص شده است، اما رفتار دولت آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی نشان دهنده رویه عملی این دولت در استفاده ابزاری از حقوق بشر و آزادی است.

وی با اشاره به آغاز محاکمه عاملان شهادت شهید سلیمانی با همکاری وزارت عدلیه عراق، ابراز داشت: امیدواریم با برگزاری این کنفرانس روشن گردد که هیچ کشوری حق ندارد با زورگویی خود را قیم و تعیین کننده سرنوشت سایر ملل بداند.

پنجمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبری با حضور میهمانان داخلی و خارجی امروز پنجشنبه در گرگان آغاز شد؛ بنابراین گزارش، این کنفرانس به میزبانی سازمان جوانان حقوق بشر ایران و جامعه المصطفی گلستان برگزار خواهد شد.

برای این کنفرانس ۲۰۷ مقاله ارسال شده که آثار دریافت شده از سوی پژوهشگرانی ۳۰ کشور جهان و در چهار حوزه زبانی ارائه شده است.

در این کنفرانس علاوه بر سخنرانان ملی و استانی، پیام‌های علمای مسلمین لبنان توسط شیخ حسین قبریس نماینده این تجمع و پیام شیخ ماهر حمود رییس اتحادیه جهانی علمای مقاومت قرائت می‌شود.

رونمایی از ۲ کتاب دشمن‌شناسی قرآن و نیز افول آمریکا از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، اجرای تئاتر حقوق بشر آمریکایی، اجرای گروه سرود سنتی، شعرخوانی حقوق بشر امریکایی و برپایی نمایشگاه عکس و پوستر از دیگر ویژه‌برنامه‌های این کنفرانس است.

انتهای پیام/

ارسال نظر