صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

  تضمین سهم دانش بنیان‌ها از اداره کشور ۸۵ میلیونی

   عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: برای تضمین امنیت غذایی پایدار جهت اداره کشوری ۸۵ میلیونی، نیازمند تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان است.
کد خبر : 846780

 جعفر راستی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: برای تضمین امنیت غذایی پایدار برای اداره کشوری ۸۵ میلیونی نیازمند تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان است.

راستی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان اکنون در بسیاری از بخش‌های اقتصادی از جمله کشاورزی ورود کرده‌اند. برای تضمین امنیت غذایی پایدار در بخش کشاورزی نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان به این موضوع ورود کنند. بهبود وضعیت آب، امنیت غذا، حفظ جنگل‌ها، مراتع و کشت بسیاری از محصولات و نهاده‌های دامی از جمله موضوعاتی در بخش کشاورزی است که نیاز به دانش و فناوری روزی دارد که شرکت‌های دانش بنیان آن را خلق می‌کنند.

وی عنوان کرد: دانشکده‌های کشاورزی محلی برای تحقیقات دانش‌بنیانی در زمینه کشاورزی است و موفقیت‌های زیادی را نیز در این زمینه به دست آورده‌اند.

ضرورت استفاده از دانش‌بنیان‌ها در احیای دریاچه ارومیه

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به ضرورت احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: جلوگیری از تبخیر آب در دریاچه ارومیه و مالش پاشی بی‌رنگ از جمله موضوعاتی است که می‌تواند به احیای دریاچه ارومیه کمک کند. سالانه نزدیک به ۲ میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه وارد می‌شود که ۶۰ درصد آن تبخیر می‌شود. اگر بتوان از ۵۰ درصد تبخیر جلوگیری کرد به معنای آن است که سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار آب وارد دریاچه ارومیه شده است.

وی ادامه داد: برای تضمین امنیت غذایی در بخش کشاورزی نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان به این موضوع ورود کنند. متاسفانه نام شرکت‌های دانش‌بنیان برای بحث‌های مهم توسعه‌ای مطرح می‌شود، اما هنوز نقش مهم خود را در اقتصاد کشور و ظرفیت‌هایی که بخش‌های مختلف دارد ایفا نکرده است.

بدون تامین امنیت غذایی امکان زیست در جغرافیای معین وجود ندارد

راستی اظهار کرد: کشور با کمبود یا بحران آب رو به رو بوده و فرسایش خاک یکی از معضلات در این بخش است که نیاز به چاره‌اندیشی است تا بتوان در آینده هم از منابع آب و خاک کشور استفاده کرده و امنیت غذایی مردم را تامین کرد به این دلیل که بدون امنیت غذایی امکان ادامه زندگی در یک جغرافیای خاص وجود ندارد.

نماینده مردم شبستر در مجلس تصریح کرد: اداره کشوری ۸۵ میلیونی نیازمند تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان است. تامین پایدار امنیت غذایی نیازمند ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به مباحث آب، خاک و محیط زیست است. در این مسیر هم دانشگاه‌ها و هم وزارت جهادکشاورزی نقشی مهم برعهده دارند تا در جهت دانش‌بنیان کردن تولید و اداره امور در بخش کشاورزی به صورت فعالانه وارد عمل شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: بخش خصوصی نیز باید در این مسیر به وزارت جهاد کشاورزی و نهاد‌هایی که متولی هستند کمک کند. مجلس هم در تخصیص اعتبارات باید به این بحث کمک کند. همه در این زمینه سهم دارند و نمی‌توانند منفعل و منتظرماند تا دستگاه‌های دیگر وارد این بحث شوند و هر بخشی که می‌تواند کمک‌کننده باشد باید وارد عمل شود.

راستی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: اراده لازم ایجاد شده و مطالبه عمومی نیز وجود دارد تا بتوان از شعار دانش‌بنیانی وارد عرصه عمل در آن شد. این امیدواری وجود دارد که پیش‌بینی‌های مناسبی در برنامه هفتم توسعه برای فراهم کردن زمینه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر