صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد:

بهار کتاب ۳۴ | کتاب‌خوانی زنان زمینه‌ساز پیشرفت جامعه است

برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد معتقد است با توجه به نقش زنان در تربیت جامعه، کتاب‌خوانی و مطالعه این گروه زمینه‌ساز پیشرفت است.
کد خبر : 846776

محمد اسماعیل حاجی‌علیان در حاشیه سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با  خبرنگار آنا تصریح کرد: نیاز ضروری و مبرم این روز‌های جامعه ما کسب آگاهی و دانایی توسط زنان جامعه است.

وی با بیان اینکه ناآگاهی موجب می‌شود در اقتضائات مختلف واکنش‌های حاد داشته باشیم، ادامه داد: مهمترین موضوعی که زنان جامعه ما باید به آن توجه داشته باشند، کسب دانایی پرمعنی و پرمغز است.

این نویسنده گرایش بیش از حد به کسب اطلاعات از تلفن همراه و فضای مجازی را دریافت سطحی ناچیز از آگاهی دانست و گفت: این‌ها دانایی بدون عمق و فقط روکشی برای آن است در حالی که جامعه و زنان به دانایی عمیق نیازمندند.

نویسنده کتاب «ساعت دنگی» اثر شایسته تقدیر در بخش داستان کوتاه جایزه ادبی جلال آل احمد تاکید کرد: در همین کتاب گوشه‌ای از مسائل زنان را به دلیل دغدغه‌هایی که در زندگی زنان لمس می‌کردم مطرح کردم.

وی با تاکید به اینکه نوشتن این کتاب ۶ سال زمان به خود اختصاص داده است، افزود: در این کتاب تلاش کردم صدای بخشی از جامعه که صدایشان کمتر شنیده شده است، باشم.

حاجی علیان به سه گانه بودن این کتاب اشاره کرد و گفت: فرم این کتاب زنانه و نحوه بیان مختص زنان است و آسیب‌های اجتماعی را در جغرافیا‌های مختلف مطرح می‌کند. بخش‌هایی واقعی و بخش‌هایی خیالی است. زن ایرانی اثبات کرده تأثیرگذار است.

نویسنده و استاد دانشگاه تاکید کرد: دغدغه بنده برای نوشتن این کتاب به این دلیل بود که به تجربه در تاریخ ما دیده شده هر کجا برای زنان فضای مناسبی فراهم شده تأثیرگذار و نقش‌آفرین بوده‌اند.

حاجی علیان با اشاره به نقش زن در زایش و آفرینش متذکر شد: در تاریخ ما مواردی وجود دارد که زنان صدای به مراتب رساتری از مردان داشته‌اند و خالق تأثیرات قابل توجه بوده‌اند.

نویسنده کتاب‌های «چهار زن» و «اپرای مردان» معتقد است پویایی جوامع منوط به پویایی و رسا بودن صدای زنان است و هر جا بر خلاف این قاعده عمل شده جامعه دچار سکون شده است. بسیاری از آثار ادبی صرفاً روکش آسیب را مطرح می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت طرح آسیب‌های اجتماعی به شکلی آگاهانه در آثار ادبی افزود: متأسفانه آسیب‌ها دست مایه آدم‌ها برای ابراز وجود شده است. این نویسنده معتقد است اگر به دنبال نگاه اصلاحی در جامعه هستیم در آثار ادبی، آسیب‌ها باید واکاوی شده و با شناخت درست مطرح شود؛ نه اینکه روکشی از آن بدون تحلیل و بررسی عنوان شود.

حاجی علیان تصریح کرد: بسیاری از آثار ادبی شبیه فیلم خبری است و نه تحلیلی دارد و نه راهکاری و نه آینده‌ای برای آسیب متصور است و این روند خود بزرگترین آسیب است.

نویسنده کتاب «سمفونی بابونه‌های سرخ» با اشاره به اینکه برخی آثار ادبی خود مروج آسیب شده است، متذکر شد: بدون جامعه شناسی و روان شناسی و بدون توان تحلیل و بررسی دقیق آسیب، طرح آن خود می‌تواند منجر به بروز آسیب شود. وی خواستار توجه نویسنده‌ها به این مهم شد و گفت: لازم است آسیب‌های اجتماعی با دانش و آگاهی مطرح شود.

لازم به یادآوری است، سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر