صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۹ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خبرداد:

انتقال بیش از ۱۳۱ میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده در سال ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال بیش از ۱۳۱ میلیارد لیتر نفت‌خام و فرآورده در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: بیش از ۶۸ درصد از حجم فرآورده انتقالی در کشور، به‌وسیله خطوط لوله انجام می‌شود.
کد خبر : 846689

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،ارسلان رحیمی امروز (چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه) در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری واقع در ساختمان مرکزی این شرکت، گفت: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۳۱ میلیارد لیتر نفت و فرآورده از طریق خطوط لوله نفت خام و فرآورده کشور منتقل شد که این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن (۱۴۰۰) با ۱۲۸ میلیارد لیتر انتقال، ۲.۲ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: مقدار انتقال فرآورده در سال ۱۴۰۱، ۶۳ میلیارد لیتر و نفت خام ۶۸ میلیارد لیتر بوده است، همچنین پارسال ۳ میلیارد و ۸۰۰ هزار لیتر سوخت مایع به ۱۹ نیروگاه کشور ارسال کردیم و با وجود تعدادی توربین گازی در صنعت انتقال و شرایط کمبود گاز، تلاش کردیم تا ارسال سوخت به نیروگاه‌های کشور با وقفه‌ای روبه‌رو نشود.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با تأکید بر اهمیت نقش نگهداری در طول عمر خطوط لوله نفت بیان کرد: خطوطی که در حال انتقال فرآورده‌های نفتی و نفت خام هستند، اگر به‌درستی نگهداری شوند، نیاز به نوسازی ندارند. خط لوله گچساران با بیش از ۶۰ سال عمر، به نوسازی نیاز ندارد و در حال نگهداری است و بازرسی‌های نیز مداوم از تمامی خطوط در حال انجام است. از ۱۴ هزار کیلومتر خطوط لوله نفت و فرآورده در کشور، تنها ۱۲۵ کیلومتر از خط لوله اهواز - نظامیه - اندیمشک نیاز به تعویض دارد که در حال انجام است.

رحیمی با اشاره به نقش اختلاف قیمت فرآورده‌های نفتی در تعداد انشعاب‌های غیرمجاز در کشور گفت: پارسال ۴۷ مورد برداشت غیرمجاز داشته‌ایم. در برخی نقاط کشف انشعاب‌ها، به‌سختی انجام می‌شود که این موضوع از طریق بررسی پارامتر‌های در حال تغییر در اتاق کنترل از جمله فشار، رصد می‌شود و برداشت‌ها، پیش از اینکه به میزان قابل‌توجهی برسد و در بیشتر موارد پیش از آنکه برداشت انجام شود، کشف می‌شود.

وی تأکید کرد: بیشترین کشفیات سرقت‌ها در منطقه خوزستان و بندرعباس شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران رخ می‌دهد که دلیل این امر، هم‌مرز بودن این نقاط با کشور‌های همسایه است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تصریح کرد: خطوط لوله نفت خام و فرآورده کشور بسته به سایز خطوط، دارای حریمی به‌منظور رعایت ایمنی، نظارت و انجام امور تعمیراتی است که به این حریم نباید تعرض شود. در گذشته با رشد و توسعه شهرنشینی بسیاری از خطوط لوله کشور در مسیر شهر‌ها و حتی روستا‌ها قرار گرفت، اما با اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر، استعلام‌های لازم برای رعایت حریم خطوط انجام می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر