اجرای پروژه نیروگاه زبالهسوز با فناوری گازیسازی
مسعود لطفی رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانشبنیان در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: تولیدکننده نیروگاههای زبالهسوز هستیم و پسماندهای جامد و مضر شهری را در راکتور قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه این فعالیت منجر به تولید گاز میشود، گفت: گاز تولیدشده گاز سنتز یا پاک نامیده و با قراردادن در ژنراتور گازسوز برق تولید میشود.
فعال حوزه دانشبنیان بیان کرد: این نیروگاه زبالهسوز در بیمارستانها و شهرهای بزرگ برای روشن کردن مشعل موتورخانهها و گرمکردن آب مورد استفاده قرار میگیرد.
لطفی ادامه داد: محصولات جانبی این دستگاه، نفت مصنوعی است که داخل آن مشتقات نفتی مانند بنزین و گازوئیل قرارمیگیرد و کنار این اقدامات میتوان پالایشگاه کوچکی احداث و محصولات نفتی را استحصال کرد.
وی مطرح کرد: خاکستر حاصل از راکتور میتواند برای استحکام بتن، کارخانه سیمان و صنایع آسفالت کاربرد داشته باشد. اگر زباله واردشده به دستگاه اورگانیک باشد به عنوان کود کشاورزی نیز میتوان استفاده کرد.
این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه تولید ثروت با محصولات جانبی این دستگاه ممکن میشود، گفت: زبالهها در حالت عادی دفع میشوند؛ اما با این دستگاه میتوان از انباشت زباله برای بهبود محیطزیست جلوگیری کرد و در نهایت انرژی تولید میشود.
لطفی با عنوان اینکه محصولات شرکت مشابه داخلی ندارد، بیان کرد: تکنولوژی به کارگرفته شده گازیسازی است که با نمونههای خارجی بسیار تفاوت دارد و این دستگاه تجهیزات مکانیکال، سرویس نگهداری و هزینه تمام شده کمتری در مقایسه با سایر دستگاهها دارد.
به گزارش آنا، نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۳ از ۱۹ اردیبهشت تا جمعه ۲۲ اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است.
انتهای پیام/