تهران ۴۰ هزار پلاک بافت فرسوده دارد
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سید مهدی هدایت، رییس سازمان نوسازی و مهدی آقامیری، رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با حضور در برنامه خبری «تهران ۲۰» به بررسی پیشرفت نوسازی بافت فرسوده تهران در دورع جدید مدیریت شهری پرداختند.
هدایت در ابتدا گفت: بازگرداندن مشوق های نوسازی مهمترین اقدام مدیریت شهری برای نوسازی بافت فرسوده در دوره جدید مدیریت شهری پایتخت پس از ۱۰ سال است. شبکه بانکی در چند ماه گذشته به تکلیف خود برای پرداخت تسهیلات نوسازی عمل نکرده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: تصویب و ابلاغ طرحهای «موضوعی» و «موضعی» برای بازآفرینی محلات فرسوده دیگر برنامه ماست. در زمینه نوسازی بافت تاریخی ضوابط را به وزارت گردشگری و میراث فرهنگی داده ایم و منتظر جواب هستیم.
وی افزود: ایجاد قرارگاه مسکن در این دوره مدیریت شهری باعث شد که موضوع احیای بافت فرسوده را به بازآفرینی تبدیل کنیم. با حمایت های شورای شهر ساخت ۲۰ هزار مسکن را به صورت مشارکتی در شهر تهران شروع کرده ایم که در مناطق مختلفی در حال ساخت است.
آقامیری نیز گفت: ۱۵۹هزار پلاک فرسوده در بافت فرسوده شامل ۱۷درصد جمعیت شهر تهران وجود دارد و ۵ گسل فعال در تهران تهدیدکننده بافت فرسوده است. در دوره گذشته مشوق ها حذف شده بود و در مقطع کوتاه بازسازی تا ۳۰۰ درصد رسید و در دوره ای متوقف شد. اما دوباره راه افتاد و با وزارت راه و شهرسازی کار جلو رفت و در برخی جاها تا دو طبقه تشویقی ارائه می شد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد:در تهران ۱۵۹ هزار بافت فرسوده داریم که ۴۰ هزار پلاک بافت فرسوده سند ندارد و مدعیانی دارد. به عبارتی همه قولنامه و بونچاق دارند. از جمله مدعیان میتوان به سازمان اوقاف، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی(ره) اشاره کرد.
وی یادآور شد: وضعیت به گونهای است که زمین ها را واگذار کردند و یا مردم از قدیم صاحب این زمین ها بودند و کشاورزی می کردند و خودشان صاحبان این ملک ها می دانند اما الان این سندها دست این سازمان های حاکمیتی است و وقتی مردم مراجعه می کنند اعداد و ارقامی می خواهند که در توان مردم نیست.
در ادامه مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان کرد: دو موضوع را شهرداری پیش می برد بخش اول اجاره داری است که شهرداری می خواهد به دولت در موضوع اجاره داری کمک کند. بحث دوم موضوع فروش متری مسکن است که از منابع خردی که دارد، استفاده کند که بیشتر در زمینه مسکن استطاعت پذیر است. به طوری که طرح آن تدوین شده و از طریق شورای شهر تهران و تصویب آن فروش متری مسکن آغاز می شود. هدف این است که منابع خرد مردم را به سمت تولید مسکن بیاوریم تا هم مردم از این طریق صاحب خانه شوند و هم منابع خرد در مسیر ساخت مسکن به کار گرفته شود. این مسکن ها در بورس کالا مطرح می شود و در قالب اوراق سلف اسلامی ارائه می شود.
آقامیری نیز تاکید کرد: قرارگاهی تشکیل دادیم و این ۴۰ هزار سند احصاء شده و ما از تمام سازمان ها می خواهیم در این قرارگاه ها شرکت کنند تا مشکل حل شود. مردم خود را صاحب این زمین ها می دانند زیرا قولنامه ای خریداری شده است. با توجه به شرایط بافت فرسوده شهر تهران لازم است که با مردم کنار بیایند.
رییس کمیته عمران شورای شهر تهران بیان کرد: یکی از موانع نوسازی بحث سرقفلی هاست. که قوانینی در این زمینه وجود دارد. عرصه برای مالک زمین است و حق بهره برداری تحت عنوان سرقفلی بیان می شود. این موضوع مشکل بزرگی در نوسازی و بازسازی بافت فرسوده ایجاد کرده است. قوانینی که در این زمینه وجود دارد، به روز نیست. اگر ساختمان بر اساس فرسودگی از بین برود کسی که سرقفلی داشته حق او از بین می رود. یا اگر بخواهد مغازه را نوسازی کند این حق را ندارد و اجازه با مالک است که مالک نیز این کار را انجام نمی دهد.
وی ادامه داد: این مساله مشکلی را در شهر تهران ایجاد کرده است. اکثر مغازه دارها سرقفلی دارند و سند ملکی ندارد و شهرداری نمی تواند مجوز ساخت و ساز بدهد. البته قانون را مجلس باید درست کند.
آقامیری افزود: در بسیاری از خیابان های مرکزی شهر ساختمان های بالای مغازه ها انبار متروکه است و قابل استفاده نیست و شهرداری نیز نمی تواند کاری کند تا به صاحبان سرقفلی مجوز نوسازی بدهد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در پایان گفت: پیش بینی ما این است که اگر هیات مدیره سازمان بورس این مصوبه را بدهد، ما زیر ساخت ها را در شهرداری تهران می توانیم ایجاد کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/