صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۶ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
پاندمی که می‌توانند جامعه را درگیر كنند؛

نوری زاده: فراخوان تحقیق برای تولید واكسن روتاویروس زودتر اعلام شود

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكی در مورد واكسن روتاویروس گفت: روتاویروس نسبت به سال‌های قبل شیوع بیشتری یافته اما افراط و تفریط‌ها نسبت به آن زیاد است اما به هر حال باید در مورد بیماری‌های پاندمی در فراخوان‌هایی از پژوهشگران دعوت شود تا مطالعات انجام شود اما تاكنون چنین مواردی دیده نشده است.
کد خبر : 846543

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی نوری زاده، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكی در مورد واكسن روتاویروس گفت: روتاویروس نسبت به سال‌های قبل شیوع بیشتری یافته اما افراط و تفریط‌ها نسبت به آن زیاد است.

نوری زاده در این باره ادامه داد: این ویروس می‌تواند تمام گروه‌های سنی را درگیر كند اما نگرانی‌ها مربوط به كودكان زیر ۵ و به ویژه زیر ۲ سال است اما اطلاع‌رسانی خوبی نسبت به آن نشده است.

او تشریح كرد: این ویروس گوارشی است و نگرانی‌ها بیشتر مربوط به اسهال و از دست رفتن آب بدن است كه در موارد نادر می‌تواند موجب فوت و نارسایی كلیه شود.

این پزشک متخصص با اشاره به درگیری حدود ۲۰۰ هزار كودك در دنیا توسط این ویروس خاطرنشان كرد: در دنیا ۲ واكسن تولید و تأیید شده وجود دارد اما در ایران وجود ندارد. متأسفانه این واكسن در بازار سیاه با قیمت‌های كلان عرضه می‌شود. در تركیه این واكسن با بیمه ۴۰ هزار تومان است در حالی که در بازار سیاه ایران ۱۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

او همچنین در مورد روند تولید واكسن در داخل اظهار كرد: قول تولید واكسن برای سال بعد داده شده اما هیچ مقاله‌ای در مورد آن تاكنون دیده نشده است. روتاویروس‌ها نیز با ژنوم آرای هستند كه در آینده می‌توانند جامعه را درگیر كنند و باید آمادگی لازم برای آن را داشته باشیم. باید در مورد بیماری‌های پاندمی در فراخوان‌هایی از پژوهشگران دعوت شود تا مطالعات انجام شود اما تاكنون چنین مواردی دیده نشده است.

این عضو هیئت‌علمی با اشاره به تعداد بیشتر مبتلایان به ویروس در تهران گفت: این ویروس از طریق مدفوع قابل انتقال است و می‌تواند بزرگترها و كودكان را مبتلا كند. مهم‌ترین راه پیشگیری آن واكسن و بهداشت است و اگر علائم آن در كودكی دیده شد، باید اقداماتی در جهت جبران کم‌آبی صورت گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر