صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
با روش «استخراج فوق بحرانی» صورت می‌گیرد؛

تولید نوآورانه اسانس‌های گیاهی بدون آسیب به بافت گیاه

یک شرکت فناور فعال در حوزه تولید محصولات گیاهی موفق به تولید اسانس‌های گیاهی با روش «استخراج فوق بحرانی» شد.
کد خبر : 846500

مدیر یک شرکت فناور فعال در حوزه تولید محصولات گیاهی شامل عرقیجات گیاهی، شربت‌های گیاهی، نوشیدنی‌های گیاهی در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۳ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد که اسانس‌های گیاهی تولیدشده توسط شرکت‌های بزرگ و صنایع عمده مانند عطرسازی، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی و داروسازی استفاده می‌شود.

وی گفت: برای تولید اسانس‌ها از دو روش عمده؛ تقطیر - که در اصل آب به نقطه جوش می‌رسد و عمل تقطیر انجام می‌شود و روش جدید دیگر «استخراج فوق بحرانی» است (تکنولوژی جدیدی که تقریباً در ایران وجود ندارد) استفاده می‌کنیم که باعث کیفیت در اسانس‌ها می‌شود و به بافت گیاه هم آسیب نمی‌زند.

این فعال حوزه فناوری بیان کرد: در تقطیر که آب به نقطه جوش می‌رسد، دما بالاست و بعضاً به بعضی از ترکیب‌ها آسیب رسانده می‌شود؛ اما در روش استخراج فوق بحرانی دما در نهایت ۴۰ الی ۵۰ درجه است که به بافت گیاه آسیب زده نمی‌شود.

به گفته وی، گیاهانی که در تولید اسانس و محصولات گیاهی استفاده می‌شود همه ازجمله گل محمدی، نعنا، رزماری، باریجه و ... در ایران هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر