صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
دکتر طهرانچی در پیام به کنفرانس بین‌المللی ماهی‌شناسی تأکید کرد؛

توسعه پایدار و ماندگاری آبزیان بومی در گرو انجام پژوهش‌های کاربردی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: توسعه پایدار و ماندگاری آبزیان بومی در گرو انجام پژوهش‌های کاربردی و شناخت نیازمندی‌های زیست‌شناختی بوده و بخش مهم این رسالت بر عهده مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی است.
کد خبر : 846365

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی ماهی‌شناسی ایران با همکاری انجمن ماهی‌شناسی ایران و پذیرش ۱۵۰ مقاله صبح امروز با قرائت پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل آغاز به‌کار کرد.

در پیام طهرانچی که توسط سیدمیرالله حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابل قرائت شد با استناد به آیه «وَهُوَ الَّذِی سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْکُلُوا مِنْهُ لَحْمًا طَرِیًّا وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْکَ مَوَاخِرَ فِیهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ (آیه ۱۴ سوره نحل)» آمده است: بین مخلوقات بی شمار، موجودات آبزی به دلیل شناخت کمتر، همواره برای انسان‌ها جذابیت بیشتری داشته‌اند و تماشای دنیای زیر آب انسان را مسحور شگفتی‌های خود می‌کند. ماهیان و گیاهان آبزی در شمار جذابترین شگفتی‌های جهان زیرآب هستند که بنا به ذات زیبایی طلبی وپرسشگری، انسان را مجذوب خود می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیام خود آورده است: طبق اصل پنجاهم قانون اساسی حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود و به تبع آن حفاظت از آثار و بقایای حیات گذشته امری ارزشمند و حیاتی است. در این راستا شناسایی، مطالعه، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از ذخایر آبزیان، اصلاح و تدوین قوانین و مقررات حفاظت از آنها، معرفی گونه‌های فسیلی با ارزش و ثبت آنها به عنوان اثر طبیعی ملی برای ارتقای درجه حفاظتی بخشی از اهداف و عملکرد‌های نهاد‌های علمی و اجرایی است.

در مسیر دستیابی به توسعه پایدار و حفظ  گونه‌های دریایی، گذر از نگاه سنتی به پیشرفته ضروری است و این مهم، فقط با توجه به علم‌گرایی و اعتماد به تخصص در این حوزه میسر خواهد بود.

وی در پیام خود تأکید کرده است: توسعه پایدار و ماندگاری آبزیان بومی کشور در گرو انجام پژوهش‌های کاربردی و شناخت هرچه بیشتر نیازمندی‌های زیست‌شناختی و بوم‌شناختی و آشنایی بر فضای حاکم بر این امر است به‌گونه‌ای که بخش مهم این رسالت بر عهده مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی است.

طهرانچی در ادامه پیام خود یادآور شده است: با این حال، توجه به ویژگی سلامت‌طلبی انسان در حوزه اقتصاد به صورت پرورش و تجارت آبزیان متجلی شده است و امروزه تکثیر و پرورش ماهیان به تجارتی پرسود مبدل شده و سهم قابل توجهی از تولید ناخالص بخش کشاورزی در برخی از کشور‌ها نتیجه تکثیر و پرورش و تجارت آبزیان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیام خود افزوده است: در کشور ما نیز وجود قریب به ۱۲۰۰ گونه  از ماهیان شناخته شده در آب‌های داخلی و دریایی که سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده گوشه‌ای از آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته و در این میان نیز لزوم حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان که برخی از آنها فسیل زنده نامیده می‌شوند باید به عنوان اهداف اصلی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد. آنچه بدیهی به نظر می‌رسد، در مسیر دستیابی به توسعه پایدار و حفظ  گونه‌های دریایی، گذر از نگاه سنتی به پیشرفته ضروری است و این مهم، فقط با توجه به علم‌گرایی و اعتماد به تخصص در این حوزه میسر خواهد بود.

وی یادآور شده است: دانشگاه آزاد اسلامی امروز به عنوان یک شبکه عظیم و کم‌نظیر علمی و اجتماعی یکپارچه در کشور شناخته می‌شود که به دلیل توزیع جغرافیایی گسترده منطقه‌ای و شهرپایه، دارای کارکرد‌های مؤثر و کارآمد اجتماعی، اقتصادی و فناوری است. به دلیل این ویژگی بی‌بدیل و در راستای اجرایی شدن اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد، امید است تا با بهره جستن از نتایج این کنفرانس در راستای شناخت و درک اهمیت توجه به حفاظت از منابع آبزیان بومزاد ایران گام‌های مفید و مؤثری برداشته شود. اینحانب مراتب قدردانی خود را از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران دهمین و دومین کنفرانس ملی و بین‌المللی ماهی‌شناسی اعلام کرده و امیدوارم نتایج برگزاری این کنفرانس کاربردی باشد.

به گزارش آنا، دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی ماهی‌شناسی ایران با محور تنوع زیستی و حفاظت از ماهیان بومی، آرایه‌شناسی و سیستماتیک ماهیان، زیست‌شناسی، بوم‌شناسی و رفتارشناسی ماهیان، ژنتیک و تکوین ماهیان،  فیزیولوژی، تکثیر و پرورش ماهیان،  بهداشت و بیماری‌های ماهیان،  مدیریت صید و فرآوری محصولات ماهیان ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت جاری در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حال برگزاری است.

سهیل ایکدری رئیس انجمن ماهی‌شناسی ایران، سیدمیرالله حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابل، نصرالله‌زاده رئیس پژوهشکده خزر، استادن مسئولان و گروه شیلات و دامپزشکی کشور و استان مازندران و دانشجویان در این کنفرانس حضور داشتند.

دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین‌المللی ماهی‌شناسی ایران مهم‌ترین رویداد علمی تخصصی کشور در ارتباط با علم ماهی‌شناسی است که خروجی آن در دسترس استادان و دانشجویان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر