بهشت و حور و قصور چیزی جز سایه اعمال نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین دوره آموزشی طرح ملی اعتلا با سخنرانی محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور کارکنان و استادان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسانجنوبی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برگزار شد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و مدرس دوره آموزشی طرح ملی اعتلا با طرح این سؤال که چرا قرآن کریم درباره راه رفتن حیوانات با تفصیل و جزئیات بحث میکند و اینکه در این باره ضمایر مخصوص انسان بهکار رفته (منهم یمشی علی اربع) گفت: خداوند در سوره ملک میفرماید: «أَفَمَنْ یَمْشِی مُکِبًّا عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمَّنْ یَمْشِی سَوِیًّا عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ» آیا کسی که (در کفر و جهالت) سرنگون افتاده (سرش به سمت زمین است) به هدایت نزدیکتر است یا آنکه با قامت راست به راه راست (ایمان) است؟
همایون افزود: این ویژگی انسان است و این آیات مربوط به حال ما انسانهاست، انسانهایی که زندگی و هویتشان به دنیا چسبیده، همانهایی هستند که به تعبیر قرآن «مُکِبًّا عَلَى وَجْهِهِ» را میروند و شکمشان چسبیده به دنیاست و این حقیقتی است که در دنیا وجود دارد که برخی انسانها مانند حیوانات چهاردست و پا راه میروند و سرشان به سمت پایین است.
وی تأکید کرد: حیواناتی که در جهنم هستند از طایفه اول یعنی کسانی که « مُکِبًّا عَلَى وَجْهِهِ» راه میروند، علوم انسانی یعنی علومی که در آن موضوع انسان محور دارد و سایه انسانهای مؤمن که به عالم بالا میافتد، بهشت است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بهشت و حور و قصور چیزی نیست جز سایه اعمال ما، بهشت که یک مکان عمومی از پیش ساخته نیست؛ بلکه طبیعت خود انسان است که در قالب بهشت متجلی و در سطح خیلی بالا شهود میشود.
همایون تشریح کرد: مراحل قیامت از نفخ صور و پل صراط و میزان و برای آن است که چشممان باز شود و حقایق را ببینیم.
مدرس دوره طرح ملی اعتلا افزود: عالم و ملائکه همسایههای ما هستند، یعنی در واقع کاری میکنیم که حاصل آن تولید ملائکه است.
انتهای پیام/