صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
کنعانی:

مقدمات بازگشايى سفارتخانه‌هاى ايران و عربستان در حال انجام است/ پاسخ ایران به اقدام باکو

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران در اجرای تعهدات خود جدی است، گفت: در حال آماده‌سازی ساختمان‌هایمان در ریاض و جده هستیم تا سفارتخانه‌ها بازگشایی شوند.
کد خبر : 846177

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی امروز در نشست خبری درباره سفر رئیس‌جمهور به سوریه گفت: این سفر در صدر هیئت عالی رتبه به دعوت «بشار اسد» انجام شد، یکی از رخدادهای مهم در تحولات ایران و سوریه بعد از پیروزی محور مقاومت است و به طور نمادین هم دارای نماد خاصی است.

وی با بیان اینکه این سفر، ریل گذاری روابط جدید در مرحله «پسا تروریسم» بود، افزود:: در این سفر علاوه بر مذاکرات خصوصی روسای جمهور، مذاکرات دیگری هم برای بررسی ابعاد همکاری های دوجانبه مورد توجه قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: ۶ وزیر رئیس‌جمهور را همراهی کردند تا دو کشور بتوانند در حوزه اقتصادی و تجاری زمینه های لازم را فراهم کنند تا روابط اقتصادی بتواند پا به پای همکاری ها در حوزه سیاسی حرکت کند.

کنعانی با اشاره به اینکه این سفر، دارای پیام خاص در منطقه بود، گفت: این سفر جشن پیروزی مشترک علیه تروریسم بود و رئیس‌جمهور با حوزه های مردمی و اندیشمندان و رهبران جریان مقاومت هم داشتند که نشانه ای بر حمایت ایران از محور مقاومت در منطقه بود.

استقبال از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

وی با بیان اینکه پس از پایان سفر رئیس جمهور به سوریه، شاهد رخداد بازگشت مجدد این کشور به کرسی و جایگاه خود در اتحادیه عرب بودیم، این موفقیت را مرتبط با پیروزی مقتدرانه سوریه و محور مقاومت در جریان مبارزه با تروریسم در این کشور و حمایت مردمی از دولت سوریه دانست که سبب شد تا وزرای اتحادیه عرب با بازگشت سوریه به این اتحادیه موافقت کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران از این اقدام استقبال می کند، ضمن آنکه امیدواریم کشورهای منطقه با پشت سر گذاشتن اختلافات، بتوانند ریل گذاری جدیدی را در مسیر همکاری‌ و همگرایی های منطقه مبنتی بر مصالح و منافع مشترک داشته باشند.

امیر عبداللهیان به مسکو می‌رود

کنعانی همچنین درباره نشست چهارجانبه در روسیه با موضوع سوریه و مشارکت ایران و ترکیه، گفت: وزیر امور خارجه در راس یک هیئت در این نشست که بیستم اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود، شرکت می کند.

وی اضافه کرد: تاکنون نشست های معاونان وزرای خارجه این چهار کشور و نیز نشست وزرای دفاع آنها در مسکو برگزار شده است،جمهوری اسلامی  ایران همواره بر حل و فصل مسایل و اختلافات میان سوریه و ترکیه تاکید داشته و در همین چارچوب تماس ها و گفت‌وگوهای دوجانبه‌ای هم با مقامات دمشق و آنکارا انجام داده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ایران همواره در این نشست‌های چهارجانبه تاکید کرده است که ضمن درک مسایل امنیتی ترکیه در سوریه معتقد هستیم که این موضوعات راهکار نظامی ندارد. در این نشست ها پیشرفت های خوبی حاصل شده و روندهای خوبی هم شکل گرفت و این نشست با اراده سیاسی چهار شرکت کننده می‌تواند خروجی خوبی داشته باشد و اختلافات ترکیه و سوریه حل و فصل شود.

کنعانی پیرامون روابط ایران با کشورهای حوزه عربی،گفت: تبادل هیات های ما با کشورهای مختلف برقرار بوده و نتایج آن قابل مشاهده است که شاهدیم اتفاقات مثبتی در روند مناسبات دوجانبه ایران با عربستان، امارات، کویت و دیگر کشورها در منطقه رخ داد.

وی افزود: روابط ایران و کشورهای عربی منطقه در یک روند صعودی و جهش جدید قرار گرفته است، جمهوری اسلامی ایران با همین نگاه در این مسیر حرکت خواهد کرد ما در هر کجا که فرصتی ببیند که در آن منافع مشترک ایران و کشور مقابل و همچنین منافع دسته جمعی کشورهای منطقه قابل تعمیم است، اقدام خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه برای ما اصل و اولویت در استفاده از دیپلماسی برای پیشبرد اهداف مشترک و همچنین دیپلماسی برای رفع سوء تفاهمات است و این را به عنوان یک اصل جدی قرار می دهیم،اظهار کرد: در ارتباط با کشورهایی که روابط ما در سطح نازلی قرار دارد، همین رویکرد را دنبال می‌کنیم و تلاش لازم را خواهیم کرد.

کنعانی گفت: به طور عام در شرایط جدیدی که در منطقه قرار داریم افق‌های مناسبات ایران در همکاری با کشورهای منطقه افق روشن تری است و امیدوار هستیم با تلاش‌های مشترک و گفتگوهایی که در سطوح مختلف در ایران دارد، بتوانیم گام‌های جدیدی را به سمت ارتقای مناسبات فیمابین با کشورهای دوست در منطقه برداریم.

سیاست جدی ایران حل و فصل سوء تفاهم‌ها با آژانس است

وی در خصوص برخی گزارش‌ها در مورد نصب دوربین‌های جدید آژانس گفت: سیاست جدی ایران حل و فصل مشکلات و سوءتفاهم‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: همانطور که مقامات سازمان انرژی اتمی اعلام کرده اند، سیاست بر این است که اجازه ندهیم موضوعات مربوط به فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در قالب موضوعات ادعایی که مطرح می شود، به یک مانع در روند همکاری های جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تبدیل شود.

کنعانی با بیان اینکه ایران در نقشه راهی که در چارچوب سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران انجام شد، در حال حرکت است و در همین زمینه اقدامات اجرایی و عملیاتی تعریف شده و رو به جلو می رویم،اضافه کرد: اطلاعات جزئی را سازمان انرژی اتمی هر زمان که مناسب بداند، ارایه خواهد کرد.

وی تاکید کرد: به طور عام ما روند را خوشبختانه به سمت پیشرفت و رو به جلو می بینیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین وضعیت مذاکرات وین گفت: مذاکرات ایران و طرف های توافق برجام صورت گرفت که توافقات خوبی انجام شد امیدواریم اراده سیاسی طرف مقابل هم به این اقدام سیاسی انجام شود.

کنعانی همچنین در مورد تحریم های احتمالی علیه ایران، گفت: ما مایل به اقدام بر اساس پیش فرض ها نیستیم و ایران نشان داده است که برای حفظ حقوق ملت ایران جدیت خود را نشان داده است و همانطور که اعلام کردیم، فعالیت های ایران صلح آمیز است.

وی پیرامون سند امنیتی میان ایران و عراق نیز، گفت: ما چارچوب مشخصی برای رفع نیازهای امنیتی ایران تعریف کردیم و انتظار داریم بر مبنای توافق امضا شده این مسیر به صورت جدی پیش برود.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: انتظار ما بر این است که بر مبنای توافقی که امضا شده و اراده سیاسی مشترکی که میان مقامات عالی دو کشور اعلام شده، این مسیر با سرعت کافی و جدی پیش برود و شاهد تامین انتظارات جمهوری اسلامی و رفع نگرانی‌های امنیتی باشیم.

کنعانی ادامه داد: پناهندگی نمی‌تواند مبنای حضور مسلحانه و دارای ابعاد فعالیت های ضد امنیتی در جغرافیای کشور دیگری به ویژه علیه کشور همسایه باشد.

وی با اشاره به اینکه این انتظار ایران، انتظار بر حق و درستی است، ابراز امیدوری کرد: با درک مشترکی که با دولت عراق شکل گرفت، در این مسیر در اجرای توافق به طور کامل پیش برویم.

در مرحله نهایی گشایش سفارت ایران در ریاض هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد بازگشایی سفارت ایران و عربستان گفت: در چارچوب توافقی که میان دو طرف صورت گرفت، پیشرفت های خوبی در روند آماده سازی اماکن دیپلماتیک برای فعالیت های رسمی سفارتخانه های دو کشور داشتیم اما به دلیل انجام بازسازی، اکنون در مرحله نهایی آماده سازی ساختمان خای خود در ریاض و جده هستیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم شاهد بازگشایی سفارت خانه ها باشیم، افزود: ایران و عربستان در این موضوع جدی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: ما از سرگیری روابط و فعالیت هیات های دیپلماتیک دو کشور را لزوماً نمی‌توانیم به فعالسازی همین ساختمان‌ها و اماکنی که داریم، گره بزنیم. امیدوار هستیم در کوتاهترین زمان ممکن این موانع را برطرف کنیم و شاهد گشایش رسمی سفارتخانه‌ها و کنسولگری های دو کشور باشیم.

محدودیتی برای سفر اتباع ایران و عربستان وجود ندارد

کنعانی درخصوص اینکه تعدادی از تجار و بازرگانان ایرانی خواستار سفر به عربستان سعودی هستند، گفت: بر اساس توافقاتی که دو کشور انجام دادند عملا محدودیتی برای سفر اتباع دو کشور به ویژه تجار دو کشور نداریم و امکان صدور روادید را برای دو کشور داریم بنابراین همین تسهیلات برای فعالان دو کشور هم برقرار است.

وی افزود: هیات‌های دو کشور که به طور متقابل سفر کرده‌اند، از کانال‌های دیپلماتیک روادید لازم را دریافت کرده‌اند و بنابراین تسهیلات برای تجار و فعالان اقتصادی برقرار است و محدودیتی برای انجام سفرهای این گونه هیات ها وجود ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص میانجی‌گری بغداد برای از سرگیری روابط تهران و قاهره هم گفت: روابط ایران و مصر در سطح دفاتر حفاظ منافع فعال است و هر دو فرد در ایران و مصر حضور دارند و امکان انتقال و تبادل هرگونه پیام و گفتگو همواره از طریق همین مسیر دفاتر دو کشور برای دو طرف برقرار بوده و هیچ محدودیت و منعی برای اینکه تماس ها و گفتگوها نداشته‌ایم.

کنعانی تاکید کرد: تهران همواره اعلام کرده که برای گسترش و ارتقای مناسبات با کشورهای اسلامی و عربی در منطقه که در اولویت سیاست خارجی ما قرار دارد، محدودیتی ندارد و در ارتباط با مصر، قاهره برای افزایش سطح همکاری های میان دو کشور می تواند این مسیر را تسهیل کند.

واکنش کنعانی به  اظهارات «جیک سالیوان»

وی در واکنش به اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امینت ملی کاخ سفید علیه ایران، گفت: آنها واکنش صحبت های خود را دریافت کردند. آنان به سیاست های کاملا اشتباه مبنی بر خروج از برجام اعتراف کرده اند اما در کنار آن متاسفانه به جای اینکه به موضوعی سازنده برای جبران خطای گذشته بپردازند از ادبیات غیرمناسب استفاده می کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اظهارات وی در مورد فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران حتی با حدود ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم سازگاری ندارد. فعالیت های ما همواره صلح آمیز بوده و ادعاهای بی اساس را نمی پذیریم.

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد آزادسازی پول های بلوکه شده در کره جنوبی گفت: مسیر دیپلماتیک در حال انجام است و خبر جدیدی در این خصوص نیست و اطلاع جدیدی ندارم.

وی در مورد اخراج چهار دیپلمات آذربایجانی نیز گفت: ایران در چارچوب اقدام غیر سازنده آذربایجان چهار دیپلمات مربوط به آن ها را از ایران اخراج کرد و مورد تایید است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات «الهام علی اف» گفت: ما همواره دیدگاه خودمان را در مورد روابط با جمهوری آذربایجان سریع و شفاف اعلام کردیم. روابط میان دو ملت ناگسستنی است و نباید اقدامی انجام بدهیم که در مسیر منافع دو کشور نیست،البته برخی مایل هستند به روابط دو کشور آسیب بزنند.

کنعانی تاکید کرد: ما مایل هستیم که فرصت را به دیپلماسی بدهیم و مجددا تاکید می‌کنیم اظهارات پشت تریبون ها کمکی به حل و فصل آن ها نمی کند و گفتگو میان دو وزیر خارجه گام های اجرایی و مسیر های مذاکراتی تعریف شده و گفت و گوهایی نیز انجام شده است؛ از این رو روایت های یک طرفه نشان از درستی آنها نیست.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر