از نقشه دشمنان برای مقابله با مذاهب تا گفتمانسازی در حوزه تقریب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «رويکرد عقلانی به مقوله وحدت اسلامی» با حضور محمد نخی رئیس اداره دورههای آموزشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مسیب داوری دبیر کارگروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی، سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، حجتالاسلام سیدمهدی قاضیزاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، رؤسای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد بوشهر، رؤسای شوراهای تخصصی، کارکنان و استادان برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با ابراز خرسندی از فعالیتهای این دانشگاه در حوزه تقریب مذاهب گفت: استان بوشهر با توجه به موقعیت خود، یکی از استانهای مهم در حوزه تقریب مذاهب است و از سال گذشته که دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در مرکز کنگان، افتتاح شد، فعالیتهای اثربخشی با حضور برادران شیعی و برادران اهل سنت انجام گرفت که پیوند بین شیعه واهل سنت را در این بخش مستحکمتر کرد.
حیدری سنگستانی با بیان اینکه تقریب مذاهب یکی از حوزههایی است که استکبار و دشمنان اسلام به طور یکپارچه برای مقابله با آن تأکید دارند، اظهار کرد: دشمنان نهتنها با ایران اسلامی، بلکه با شریعت الهی اسلام عناد داشته و دنبال برتریجویی نسلی در جهان هستند.
وی با اشاره به هجمههای مختلف و مستمر دشمنان بر مسلمانان و دین اسلام عنوان کرد: کفر و شرک درصدد این هستند که به نحوی وجود باریتعالی را کتمان سازند و یکتاپرستی را از میان بردارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه تقریب مذاهب به معنای یکسانسازی علایق و سلایق نبوده و نزدیک شدن قلوب مسلمانان به یکدیگر مهم است، توضیح داد: دین اسلام، دین گفتگو است و همه سلیقهها در آن دیده شده است. گفتمانسازی با اصل اسلامی برابر است که باید رعایت شود.
حیدری سنگستانی با بیان اینکه چنددستگی کار شیطان است، ادامه داد: باید کلام حق را زنده نگه داشت و در این راه با آگاهی و دانش کافی پاسخگوی سؤالات و شبهات بود.
**دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر چرا تشکیل شد؟
مسئول دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هم با ارائه گزارشی از فعالیت این دانشگاه در حوزه تقریب مذاهب اظهار کرد: دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با توجه به موقعیت خاص شهرستان کنگان، آبانماه سال گذشته با حضور مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی مشاور تقریب مذاهب رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، مدیران استانی، ائمه جمعه و بزرگان اهل سنت و امامان جمعه افتتاح شد.
رضا دشتی با تأکید بر اینکه با افتتاح این دفتر، فرصتی مهیا شد تا فعالیتهای مختلفی به صورت مشارکتی برگزار شود، تشریح داد: یکی از مهمترین این برنامهها، فعالیت در حوزه مهدویت بود، چراکه مهدویت، گفتمان جهانی و بین ادیان است و علمای اهل سنت در این باره کتب دارند.
وی افزود: نشست گفتمان وحدت اسلامی، نشست با استادان گروه معارف، همکاری در برگزاری جشنواره مشاعره علوی، بزرگداشت سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی، حضور در راهپیمایی 22 بهمن، کرسی آزاداندیشی، نشست تخصصی گفتمان حوزه و دانشگاه، نشست با طلاب حوزه علمیه از مهمترین این برنامهها بود.
رئیس اداره دورههای آموزشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم با تأکید بر اینکه در ایران اسلامی تقریب مذاهب وجود دارد، اظهار کرد: باید تلاش کرد ضمن حفظ این روند، بر استحکام و انسجام آن افزوده شود.
نخعی، آگاهیبخشی را یک ضرورت دانست و ادامه داد: بسیاری از اختلافات ناشی از ندانستن است، چراکه مردم در مقابل چیزی که از آن اطلاع ندارند، مخالفت میکنند و آگاهیبخشی در تمامی مباحث یکی از وظایف دانشگاه است، درغیراینصورت جامعه دچار تزلزل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اگر اخلاق و عقل در کنار هم قرار گیرد، جامعه به اعتدال میرسد، گفت: تساهل و تسامح در جامعه بدین معناست که از روی آگاهی و اقتدار و سعه صدر به عقاید، روشها، منشها و جریانات مخالف امکان اظهار وجود دهیم و وجود تکثر و تنوع عقاید و افکار را بپذیریم.
رئیس اداره دورههای آموزشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در گفتار نیز باید اعتدال رعایت شود و نیاز به تندروی نیست، عنوان کرد: این رویکرد باید در تمامی اقشار حتی کلام علمای دینی، سیاسیون، مداحیها و ... رعایت شود، چراکه دشمن از تقریب مذاهب به عنوان سلاحی برای ایجاد تفرقه بهره گرفته و خواهد گرفت.
نخعی با بیان اینکه بسیاری از پیشرفتهای کنونی جهان برگرفته از قرون سوم، چهارم و پنجم جهان اسلام است، گفت: باید بررسی کرد که در این ایام چه رویکردی وجود داشته که دستاوردها و علوم به دست آمده توسط دانشمندان مسلمان، پایه و اساس علوم حاضر شده و هنوز هم کاربرد دارند.
وی با بیان اینکه فعالیت در حوزه تقریب از ظرفیت بالایی برخوردار است، ادامه داد: باید گفتمانسازی و فرهنگسازی در حوزه تقریب را با جدیت پیگیری کرد. پافشاری بر عقاید بهمعنای توهین به دیگران نیست و این نکته نیز بسیار ضروری است که دانشگاه با ظرفیت بالایی که دارد میتواند عهدهدار برنامههای تقریبی در استان بوشهر باشد.
**دانشگاه آزاد اسلامی تحقق تمدن نوین را رسالت خود میداند
دبیر کارگروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی هم با تأکید بر اینکه تقریب مذاهب، مصلحتاندیشی نیست، تبیین کرد: تشکیل امت واحده اسلامی از اهداف مهمی است که برای تحقق آن نیاز به تلاش و همت حداکثری است و مواردی چون تبادل محصولات علمی، آگاهی بخشی و شفافسازی مواردی اثربخش در تحقق آن خواهد بود.
مسیب داوری با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید فعالیت خود، تحقق تمدن نوین را به عنوان یک رسالت برگزیده است، اظهار کرد: با تدابیر اتخاذ و برنامههای اجرا شده در حوزه تقریب مذاهب، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان الگویی برای مراکز آموزش عالی معرفی شده است.
دبیر کارگروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی تشریح کرد: مسئله تقریب مذاهب بهعنوان یک راهبرد در دانشگاه آزاد اسلامی پایهگذاری و با موفقیت اجرایی شده است و دلیل این ادعا نیز کمترین چالش برای دانشگاه در اغتشاشات اخیر است.
داوری با تأکید بر اینکه باید گفتمانسازی را از خودمان شروع کنیم، افزود: باید برای اهداف مدنظر در هر بخش، برنامهریزی و استراتژی داشت، درغیراینصورت دشمن برای ما برنامه تدوین خواهد کرد و موجب بروز صدمات جبرانناپذیر خواهد شد.
وی عنوان کرد: برای داشتن جامعه متمدن باید در مرحله نخست خود را اصلاح و تقوای الهی را پیشه کرد، چراکه تقوا عنصر خلّاق است و ما را از افتادن در دام فتنهها دور خواهد کرد.
در ادامه این نشست حاضران به بیان دیدگاههای خود و ارائه راهکار در حوزه تقریب مذاهب پرداختند، ضمن اینکه در این نشست تخصصی مواردی همچون استفاده از ظرفیت نخبگانی، ارائه الگوهای تقریبی مدرن، داشتن بانک اطلاعاتی قوی، بررسی موضوعات تقریبی و ضدتقریبی در قالب برنامههای پژوهشی، تدوین برنامههای توانمندسازی با توجه به نیازسنجی استان بوشهر، آیندهپژوهی تقریب، ایجاد حلقههای تحولساز، تهیه برنامه جامع و عملیاتی در حوزه تقریب، مقابله و مبارزه با فتنهانگیزی و عملیات جنگ روانی با نشریات و طرحهای مشترک، متولی بودن دانشگاه در حوزه تقریب در برنامههای استانی، ایجاد الفت بیشتر و تقویت روابط میان اهل همه فرق اسلامی بهویژه برادران اهل سنت و برادران شیعه مطرح شد.
انتهای پیام/