صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۹ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
توسط محققان کشور؛

ربات کشاورز طراحی شد/ مؤثر در کاهش مصرف آب و افزایش کیفیت محصول

محققان کشورمان موفق به ساخت ربات کشاورز شدند که در کاهش مصرف آب در کشاورزی و افزایش کیفیت محصولات کمک بسزایی می‌کند.
کد خبر : 845974

علیرضا خوش‌نژاد شرکت‌کننده هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: موفق به ساخت سیستم ربات کشاورز شدیم که در کشت گلخانه‌ای یا هیدروپونیک مورد استفاده قرار می گیرد. 

وی با بیان اینکه هیدروپونیک یکی از روش‌های کشاورزی مدرن است، عنوان کرد: بنابراین این روش می تواند بستر کشت محصول به غیر از خاک را در تمامی فصول فراهم کند.

خوش نژاد با اشاره به مزیت ربات کشاورز بیان کرد: دقیق‌تر شدن کشت میوه‌جات، کاهش مصرف آب، افزایش کیفیت محصول از مزیتهای ربات کشاورز محسوب می شود زیرا می توان به این واسطه  کشت و زراعت را نیز هوشمندسازی کرد.

این طراح مکانیک افزود: ربات کشاورز می تواند از مراحل کاشت تا برداشت محصول را به صورت هوشمند انجام دهد. 

مدیر گروه طراح ربات کشاورز با اشاره به مکانیزم پیشرفته بازوی ربات که از مهم ترین بخش های ربات به شمار می رود، گفت: در واقع هدف از طراحی ربات کشاورز، برداشت محصول بدون دخالت انسان است؛ فرق این ربات با سایر رباتهای کشاورزی،در انجام صفر تا صدی پرورش گیاه است.



مدیر گروه ربات کشاورز با بیان اینکه ربات کشاورزی به دو صورت صنعتی و خانگی تولید شده است، گفت: استفاده از این ربات کشاورز در هر خانه ای بدون نیاز به تخصص قابل کاربرد است. همچنین در تولیدات صنعتی لوله‌های بزرگی تعبیه شده که گیاهان درآنها کشت می‌شود و روند رشد محصول با سرعت انجام می گیرد.

**املاح آب در ربات کشاورز کنترل می‌شود

خوش‌نژاد با تاکید بر اینکه کاشت و برداشت محصول بدون واسطه مزایای زیادی برای کشاورزان دارد، بیان کرد: کاشت و برداشت محصول بدون دخالت انسان منجر به درآمدزایی می‌شود از این رو قیمت محصول کشاورزی مقرون به‌صرفه ترخواهد شد.

به گفته این طراح مکانیک، در این راستا، کیفیت محصولات کشاورزی نیز ارتقا می‌یابد، زیرا املاح آب در ورودی این ربات قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه ربات کشاورز قادر است به صورت شبانه‌روزی از گیاه مراقبت کند، گفت: پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک، طراحی این ربات کشاورز به سرانجام برسد.

وی عنوان کرد: درصدد هستیم با طراحی کامل ربات کشاورز، گامی در راستای  پیشرفت، نوسازی و صنعتی‌سازی کشاورزی مدرن برداشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر