تنش در روابط فرانسه و ایتالیا بالا گرفت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ظهور جریانات راست افراطی و به حاشیه رانده شدن دو جریان سوسیال دموکرات و راست میانه در کشورهای مختلف اروپایی، موضوعی نیست که بتوان آن را پشت ظاهرسازیهای سران سیاسی این قاره از جمله «اورزولا فوندرلاین» و «جوزف بورل» پنهان ساخت.
طی روزهای اخیر چالشی جدید میان دو بازیگر اصلی اروپایی یعنی فرانسه و ایتالیا شکل گرفته که گرچه ناشی از یک لفاظی و موضعگیری ظاهری بوده، اما در ورای آن حجمی از اختلافات جدی میان بازیگران و کشورهای تشکیل دهنده اتحادیه اروپا و منطقه یورو قابل رصد و تحلیل است.
«آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا در واکنش به اظهارات مقام ارشد فرانسوی سفر خود به پاریس را لغو کرد و در صفحه توییتر خود با اعلام این مطلب تاکید کرد که اظهارات «ژرالد دارمنن» وزیر کشور فرانسه درباره «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا غیر قابل قبول است.
دارمنن پیشتر به رادیو RMC گفته بود که ملونی نتوانسته «مشکلات مهاجرتی» را که با وعده رسیدگی به آن به قدرت رسیده است، حل کند.
او همچنین در ادامه نخست وزیر ایتالیا را متهم کرده بود که با دروغگویی به رایدهندگان ایتالیایی توانسته به این جایگاه برسد و ادامه این شرایط میتواند به بحران ناشی از تعداد فزاینده مهاجرانی که با قایق عازم جنوب اروپا میشوند، بیافزاید.
ماجرا اما به این نقطه ختم نشده و وزیر کشور فرانسه در بخش دیگری از صحبتهای خود ملونی را با «مارین لوپن» رهبر جریان راستی افراطی در فرانسه مقایسه کرده و گفته: «راست افراطی یک رذیلت دارد و آن هم دروغ گفتن به مردم است.»
این اظهارات در حالی منتشر شد که تاجانی آماده سفر به پاریس برای دیدار با همتای فرانسوی خود بود تا بتواند روابط شکننده دو کشور در ماههای اخیر را ترمیم کند.
فرانسه البته به سرعت بیانیهای برای جلوگیری از تشدید تنشها با رم منتشر کرد و به دولت ایتالیا اطمینان داد که همچنان به تعهدات خود برای همکاری با این کشور همسایه پایبند است.
با این حال حتی این دلجویی هم نتوانست دیپلمات ایتالیایی و عضو حزب دست راستی «فورتزا» ایتالیا را از لغو سفر خود به پاریس منصرف کند.
از زمان روی کار آمدن دولت دست راستی ملونی در ایتالیا، روابط میان پاریس و رم بر سر موضوعات مختلفی به ویژه مسئله مهاجرت تنشآلود بوده است.
وزیر کشور فرانسه پیش از این هم سیاستهای رم را در خصوص موضوع مهاجرات مورد انتقاد قرار داده بود.
دارمنن در نوامبر ۲۰۲۲ از ایتالیا به خاطر عدم صدور مجوز برای پهلوگیری یک کشتی خیریه نجات مهاجران انتقاد کرده و ملونی را «خودخواه» خوانده بود. آن کشتی در ادامه مجبور شد به فرانسه برود و در بنادر این کشور پهلو بگیرد.
حزب برادران ایتالیا به رهبری ملونی و شریک ائتلافی آن، لگا به ریاست «ماتئو سالوینی» در کمپین انتخاباتی سال گذشته خود متعهد شدند که به شدت با ورود مهاجران غیرقانونی به ایتالیا برخورد کنند.
روز پنجشنبه اما پارلمان این کشور قانونی را تصویب کرد که مجازاتهای زندان برای قاچاقچیان انسان را تشدید میکند و حقوق پناهندگی تازه واردان را محدود میسازد.
در هر حال، جدال جریانهای ملیگرا و جریانهای سنتی در اروپا، قرار نیست به زودی و با ایجاد یک تفاهم مشترک و ظاهری برطرف شود.
به بیان دقیقتر؛ آنچه اخیرا در مناسبات رم و پاریس رخ میدهد، بیانگر عمق و دامنه منازعهای است که قرار نیست در آیندهای نزدیک یا حتی دور شاهد پایان آن باشیم.
انتهای پیام/